Pusha T - It’s Almost Dry (2022)
Re: Pusha T - It’s Almost Dry (2022)
Ale się zaskoczyłem nadrabiając teraz temat i widząc wszystkie posty "Kanye>Pharrell".
W trakcie pierwszego odsłuchu odklikiwałem sobie ulubione numery, tak przede wszystkim bitowo, bo tekstowo i tak wszystkiego nie wyłapię. Po ostatnim tracku odpaliłem pełną tracklistę z creditsami i...każdy z nich był podpisany autorstwem sympatycznego, niestarzejącego się chłopca. Nigdy nie było mi specjalnie po drodze z Pushą samym w sobie, ale strona muzyczna większości jego dyskografii to jebany ying-yang z rapem i nie potrafię tam słyszeć kogokolwiek innego jak w przypadku Steezowych rzeczy na naszej scenie.
Brambleton, Let the smokers shine the coupes, Open air (!!!)
W trakcie pierwszego odsłuchu odklikiwałem sobie ulubione numery, tak przede wszystkim bitowo, bo tekstowo i tak wszystkiego nie wyłapię. Po ostatnim tracku odpaliłem pełną tracklistę z creditsami i...każdy z nich był podpisany autorstwem sympatycznego, niestarzejącego się chłopca. Nigdy nie było mi specjalnie po drodze z Pushą samym w sobie, ale strona muzyczna większości jego dyskografii to jebany ying-yang z rapem i nie potrafię tam słyszeć kogokolwiek innego jak w przypadku Steezowych rzeczy na naszej scenie.
Brambleton, Let the smokers shine the coupes, Open air (!!!)
B to G strikes again, thick hay on the bread... For me it's a lifestyle, you say that's about swag
To samo miałem.Ale się zaskoczyłem nadrabiając teraz temat i widząc wszystkie posty "Kanye>Pharrell".
Kanye imo słabo na tej płycie i w sumie sam się dziwię, że to mówię. Pharrell za to klasa.
W ogóle jak to w końcu jest z tym bitem do "diet coke"? Bo w creditsach niby kanye ale czytałem gdzieś, że za instrumental odpowiedzialny jest 88keys a ye naniósl jedynie jakieś kosmetyczne zmiany
Wiesz jak jest z tymi creditsami. Też czytałem gdzieś, że to bit 88 keys co leżał u niego na dysku od kilkunastu lat, ale może przyszedł Ye, podgłośnił snare i go tam dopisali żeby było spójnie z resztą płyty prod by Kanye i Pharrell
kanye prawdopodobnie dołożył sample z fat joe na loop z instrumentalem
Dzięki za rozjaśnienie sprawy.
A, zapomniałem wspomnieć o "rock n roll". Jeśli to na prawdę ma być ostatni wspólny numer na linii cudi-kanye, to chyba nie dało się tej współpracy pod względem artystycznym gorzej zakończyć.
A, zapomniałem wspomnieć o "rock n roll". Jeśli to na prawdę ma być ostatni wspólny numer na linii cudi-kanye, to chyba nie dało się tej współpracy pod względem artystycznym gorzej zakończyć.
- Rafał81000
+ wleciało jeszcze YE vs Pharrell
imo bezsensowne zasranie sobie strony artysty na spotify ale widać strimy, jak zawsze, liczą się bardziej 
Usunięto
Ostatnio zmieniony 27 lut 2023, 23:31 przez TheD, łącznie zmieniany 1 raz.
- stratemirat
Donda design koszuleczki
Słucham tej płyty na okrągło od piątku, chociaż pierwsze kilka odsłuchów miałem mieszane odczucia. Nie jest to na pewno Daytona, która od samego początku mnie porwała totalnie. Tutaj są tracki, których nie jestem w stanie słuchać (no kurwa bit w Let The Smokers Shine The Coupes jest dla mnie turbo irytujący, ni chuj tego więcej niż raz pod rząd z własnej woli nie przesłucham). Scrape It Off jest przyjemne samo w sobie, ale czy to kawałek na płytę Pushy? Nie wiem. Nie pasuje mi do tego ciężkiego, kokainowego vibe'u, ciężkich bębnów i linijek.
Tak czy inaczej, po tych kilku odsłuchach coś zaskoczyło, nie wiem, i płyta z każdą minutą podoba mi się coraz bardziej. Nie rozumiem totalnie głosów o tym, że pierwsza połowa płyty jest mocniejsza - jeżeli miałbym wybierać, to osobiście wskazałbym chyba na drugą, chociaż to ciężko wybór. Obie części mają imo po jednym słabszym/mniej pasującym tracku, obie poza tym są turbo dobre. Takie rzeczy jak Call My Bluff, Open Air czy I Pray For You to dla mnie topka tego albumu.
Fajnie że Pusha też czasem sobie się bardziej pobawi z flow na trackach. Mam wrażenie, że po rozjebaniu Drake'a po Daytonie już totalnie na wyjebce sobie wygrywa żyćko, w dupie mając, czy ktoś uważa jego kokainowy rap za wtórny. I zajebiście. Więcej takiego poproszę.
Tak czy inaczej, po tych kilku odsłuchach coś zaskoczyło, nie wiem, i płyta z każdą minutą podoba mi się coraz bardziej. Nie rozumiem totalnie głosów o tym, że pierwsza połowa płyty jest mocniejsza - jeżeli miałbym wybierać, to osobiście wskazałbym chyba na drugą, chociaż to ciężko wybór. Obie części mają imo po jednym słabszym/mniej pasującym tracku, obie poza tym są turbo dobre. Takie rzeczy jak Call My Bluff, Open Air czy I Pray For You to dla mnie topka tego albumu.
Fajnie że Pusha też czasem sobie się bardziej pobawi z flow na trackach. Mam wrażenie, że po rozjebaniu Drake'a po Daytonie już totalnie na wyjebce sobie wygrywa żyćko, w dupie mając, czy ktoś uważa jego kokainowy rap za wtórny. I zajebiście. Więcej takiego poproszę.
Yakuza not mafia, Yakuza wa kazoku.
Uczciwie
https://www.youtube.com/watch?v=DHdySyD ... needledrop
melon chwali
ale są dojone streamy, wlatują alternatywne wersję visualiserów na kanał Pushy
melon chwali
ale są dojone streamy, wlatują alternatywne wersję visualiserów na kanał Pushy
tak z ciekawości, jak to działa? watpie zeby te dodatkowe wydania zwiekszaly ogolna liczbe odsluchań płyty/utworu, bo kto sprawdza jakies alternatywe visualisery, to jak im to ma dać profit?
TO SYBERIA
ZIMNO NA TYCH PERYFERIACH
ZIMNO NA TYCH PERYFERIACH
Można gdzieś w Polsce kupić tą płytę w wersji fizycznej? W Empiku widzę tylko cyfrowe.
Dodax, amazon, pewnie później (może jutro) będzie na fan.pl