[gatunek] RAC (Rock Against Communism)
-
romperstomper
Re: [gatunek] RAC (Rock Against Communism)
czemu 88nsm nie dzialaja linki do pobierania?
- zemsta1kadluba
O kurde to słabo bo PERŁA BOIZ czesto szłoBisclavret pisze: ↑01 lis 2020, 7:50 To w ogóle ekipa ode mnie z dzielnicy, a część chyba nawet z osiedla obok. Rozkminilem teraz że Wikipedia mowi że wokalista walnął samobója.
mołpy są kozackie
- FruitOffTheWall
ma ktos mirrory bo oczywiscie z yt wszystko spada
rip zioloziolo
Czas zapierdala? Może ziomie po koksie
Zapierdalala w Las Palmas, nie Europie Wschodniej
https://www.last.fm/user/Tommy_Ovocetti
owoc dziwko może wszystko
Czas zapierdala? Może ziomie po koksie
Zapierdalala w Las Palmas, nie Europie Wschodniej
https://www.last.fm/user/Tommy_Ovocetti
owoc dziwko może wszystko
-
SochaczefskiGrad
Nie chcę mi się tworzyć nowego tematu, ale kojarzycie może taki zespół jak Sztorm 68? To był narodowo-komunistyczny (narodowo-bolszewicki) skinowski skład, który był zapiekle antysemicki, antyzachodni i z sympatią wspominał PRL. Nagrali nawet utwór „Dziękujemy” w hołdzie gen. Jaruzelskiemu i wszystkim, którzy pacyfikowali solidarnościową opozycję. Były też peany na cześć Husajna („Bohater”), Mieczysława Moczara („Sztorm 68”), czy zagrzewanie Polaków do szturmu na Berlin („Na zachód”). Dziwny miszmasz, połączenie nazizmu z komunizmem, nacjonalizmu z bolszewizmem, a i tak słuchali tego wielcy patrioci. Ogólnie niezłe śmieszki i folklor na polskiej scenie...
- DamianosWariatos
Bardzo dobry zespół. Poza utworami pokroju "Dziękujemy" reszta to mistrzostwo. A nazizmu tam nie ma, jak sam zauważyłeś, zespół odwołuje się do Mieczysława Moczara i wydarzeń z marca 1968 roku. Co do łączenia nacjonalizmu z bolszewizmem to nic nowego, w Rosji działała albo wciąż działa partia narodowo-bolszewicka z flagą podobną do flagi III Rzeszy, tyle, że zamiast hakenkreuza jest sierp i młot, także tego...SochaczefskiGrad pisze: ↑16 kwie 2022, 21:13 Nie chcę mi się tworzyć nowego tematu, ale kojarzycie może taki zespół jak Sztorm 68? To był narodowo-komunistyczny (narodowo-bolszewicki) skinowski skład, który był zapiekle antysemicki, antyzachodni i z sympatią wspominał PRL. Nagrali nawet utwór „Dziękujemy” w hołdzie gen. Jaruzelskiemu i wszystkim, którzy pacyfikowali solidarnościową opozycję. Były też peany na cześć Husajna („Bohater”), Mieczysława Moczara („Sztorm 68”), czy zagrzewanie Polaków do szturmu na Berlin („Na zachód”). Dziwny miszmasz, połączenie nazizmu z komunizmem, nacjonalizmu z bolszewizmem, a i tak słuchali tego wielcy patrioci. Ogólnie niezłe śmieszki i folklor na polskiej scenie...
W oczach społeczeństwa za dużo we mnie szaleństwa, bo nie mam tolerancji do pedalstwa i kurestwa!
A znacie split Konkwista y Ramiro? Z m.in genialnym kawałkiem Legion?
P(A|B) = [P(A)*P(B|A)]/P(B), all the rest is commentary.
R.I.P mordy
R.I.P mordy
Znam, najlepsze są skity nagrane z ich pedalskich orgii. Pięknie jęczą chłopaki.
I'm enslaving women from Ukraine,
they don't understand english
but they understand pain,
it's the language of anguish
they don't understand english
but they understand pain,
it's the language of anguish
No cóż, po kimś kto w avatarze ma DJ Stingraya nie spodziewałbym się innej odpowiedzi XD
PS. Jak coś to na chomikuj wrzuciłem kiedyś płyte Ofensywa - Robotnicza krew. Klimat taki sam jak Sztorm 68.
PS. Jak coś to na chomikuj wrzuciłem kiedyś płyte Ofensywa - Robotnicza krew. Klimat taki sam jak Sztorm 68.
R.I.P mordy
R.I.P mordy
a to nie james stinson z drexciya?
złap książkę, złap reset
free smly
free smly
Kolega ART ma chyba racje, bo na ramieniu typ ma logo Underground Resistance. Z drugiej strony Stingray też czasem w tych ciucach chodzi...
R.I.P mordy
R.I.P mordy

U mnie leci wszystko od tych smieszkow, no i Final War, cutthroat z juesej. Nie jakieś pedalskie ballady ala k88 czy inne honory.
Nie wiem czy to się wpisuje w ten wątek, ale lubię też black metal łamane przez RAC:
R.I.P mordy
R.I.P mordy
a tam to połowa sceny z detroit akurat się udzielała na składankach, zresztą zajebiste te materiały mieli, ale niech najlepiej sam @4-HO-MET rozwieje wątpliwości
złap książkę, złap reset
free smly
free smly
Żeby nie było, ja po prostu znam ludzi z tej sceny i wiem, że mało kto słucha tam takiej muzyki. To nie był przytyk 
Zresztą już sobie wyobrażam taką akcje: najpierw do lab.oratory, a potem w domu K88
Zresztą już sobie wyobrażam taką akcje: najpierw do lab.oratory, a potem w domu K88
Ostatnio zmieniony 27 lis 2025, 15:02 przez Klaic, łącznie zmieniany 1 raz.
R.I.P mordy
R.I.P mordy
spoko riffy miał (wgl gość ma pochodzenie polskie) ale te masakrowanie chrześcijaństwa w tekstach to dla mnie raz, że za łatwy cel, a dwa, że uderzanie w fundamenty kultury białego człowieka. niestety na scenie nsbm tylko goście z polskiego dark fury maja jaja cisnąć po realnym problemie tj islamie.
złap książkę, złap reset
free smly
free smly
Dark Fury? To Ci, którzy najebali się kiedyś na koncercie i bełkotali? Z Polskiej sceny to lubię Infernal War.
R.I.P mordy
R.I.P mordy
a nie wiem bo nie chodzę na koncerty metalowe, ale pięknie orają islam, to jest zdecydowanie krok naprzód względem korowego black metalu tworzonego przez tchórzy.
złap książkę, złap reset
free smly
free smly
Początek Flooded Lands dobry. Reszta dla mnie taka sobie. A co do metalu to zawsze powtarzałem, że najgorsi sa w nim metalowcy. Był zresztą taki wywiad z Vargiem w którym mówił, że to banda *****, waląca dragi i roznasząca HIV'a 
R.I.P mordy
R.I.P mordy