Dobre albumy przeciętnych raperów
Dobre albumy przeciętnych raperów
Nie do końca chodzi mi o to na co wskazuje temat ale nie wiedziałem jak inaczej nazwać.
Wpisujcie albumy które są dużo lepsze niż wydawałoby się że dany raper jest w stanie nagrać.
Pierwszy przykład to dla mnie illmatic, jestem fanem nasa i jest bardzo dobrym raperem ale jednak patrząc na pozostałość jego dyskografii widać że nie jest to raper który jest w stanie nagrywać arcydzieła, problemy z wyborem bitów itd.
A jednak udało mu się nagrać jeden z najlepszych albumów w historii muzyki, widać że to bardziej kwestia znalezienia się w odpowiednim miejscu i czasie odpowiednich ludzi i jakiejś boskiej inspiracji przez chwilę.
Przeciwieństwem są tacy artyści jak kanye, ghostface, outkast czy q tip którzy konsekwentnie udowadniali swoją wybitność.
Inne przykład, asap rocky ze swoim pierwszym mixtejpem
Nie wiedziałem czy zadać tu czy w innej muzyce, gdzie miałbym więcej takich przypadków, ale nie wiem ile ludzi się tam wypowiada
Wpisujcie albumy które są dużo lepsze niż wydawałoby się że dany raper jest w stanie nagrać.
Pierwszy przykład to dla mnie illmatic, jestem fanem nasa i jest bardzo dobrym raperem ale jednak patrząc na pozostałość jego dyskografii widać że nie jest to raper który jest w stanie nagrywać arcydzieła, problemy z wyborem bitów itd.
A jednak udało mu się nagrać jeden z najlepszych albumów w historii muzyki, widać że to bardziej kwestia znalezienia się w odpowiednim miejscu i czasie odpowiednich ludzi i jakiejś boskiej inspiracji przez chwilę.
Przeciwieństwem są tacy artyści jak kanye, ghostface, outkast czy q tip którzy konsekwentnie udowadniali swoją wybitność.
Inne przykład, asap rocky ze swoim pierwszym mixtejpem
Nie wiedziałem czy zadać tu czy w innej muzyce, gdzie miałbym więcej takich przypadków, ale nie wiem ile ludzi się tam wypowiada
Re: Dobre albumy przeciętnych raperów
na pewno tical methoda
MÓJ TEMACIK! -> viewtopic.php?t=10448
DJ SCREW VS HEWRA/MOBBYN
-> https://www.youtube.com/watch?v=C2KMna2KQK0
Rick Ross - Teflon Don
50 Cent - GRODT
50 Cent - GRODT
Dr Dre - Chronic
Dr Dre - 2001
W czasach N.W.A. i po rozpadzie grupy raczej mało kto się spodziewał, że to Dre zrobi taką karierę solową, skoro raperem był co najwyżej przeciętnym, a prym w grupie wiedli Cube i Ren (oceniając potencjał i umiejętności).
Dr Dre - 2001
W czasach N.W.A. i po rozpadzie grupy raczej mało kto się spodziewał, że to Dre zrobi taką karierę solową, skoro raperem był co najwyżej przeciętnym, a prym w grupie wiedli Cube i Ren (oceniając potencjał i umiejętności).
- SuperRapMaster
a jaki jest terroryzm?
Mam w domu szafkę, w której trzymam
Wszystkie dostępne dzieła Lenina
Wszystkie dostępne dzieła Lenina
Group Home - Livin Proof
Eazy-E - It's On EP
Gucci Mane - Trap House
Eazy-E - It's On EP
Gucci Mane - Trap House
gorszy niż przeciętny method. nie ma co naciągać ocen, żeby cała klasa miała fajną średnią
MÓJ TEMACIK! -> viewtopic.php?t=10448
DJ SCREW VS HEWRA/MOBBYN
-> https://www.youtube.com/watch?v=C2KMna2KQK0
Tupac - All eyez on me
Drake - Take care
Sheck Wes - Mudboy
Drake - Take care
Sheck Wes - Mudboy
Yakuza not mafia, Yakuza wa kazoku.
mobb deep pierwsze dwie płyty, havoc tymi bitami masakrycznie ciągnął wszystko za jaja
taki sam case w przypadku gang starr gdzie guru jest nieistotny
taki sam case w przypadku gang starr gdzie guru jest nieistotny
AND NOW I'M IN A SHARK TANK
RAP GAME TOM HANKS
RAP GAME TOM HANKS
- gonny_trebor
- Moderator
temat typu rzeka w zasadzie, całkowicie normalną sytuacją jest, że raper/grupa ma mocny start, by potem zaliczyć zjazd i w perspektywie całej kariery zostać właśnie przeciętniakami
ciekawiej byłoby gdybyście wymieniali takich m*rzynów, którzy od początku byli przeciętni, by potem nagle wystrzelić, tu podbijam akurat wskazanie 2paca i doktora (choć ten to może bardziej dorobił się w pewnym momencie gromadki udanych ghostwriterów niż sam się czegoś nauczył)
ciekawiej byłoby gdybyście wymieniali takich m*rzynów, którzy od początku byli przeciętni, by potem nagle wystrzelić, tu podbijam akurat wskazanie 2paca i doktora (choć ten to może bardziej dorobił się w pewnym momencie gromadki udanych ghostwriterów niż sam się czegoś nauczył)
Twórca wątku ŚLIZGAWKA BEAT BATTLE #112 - Sampel na forum ślizgawka. Chcesz dymy? Zapraszam.
Niech jedzenie będzie lekarstwem, a lekarstwo - pożywieniem
>>> KINO ŚLIZGAWKOWE <<<
Niech jedzenie będzie lekarstwem, a lekarstwo - pożywieniem
>>> KINO ŚLIZGAWKOWE <<<
no guru i prodigy oraz havoc jako raper przez całą karierę, nawet na najlepszych płytach byli przeciętni
AND NOW I'M IN A SHARK TANK
RAP GAME TOM HANKS
RAP GAME TOM HANKS
Skepta - Konnichiwa
CAŁE ŻYCIE MAM
SKANDAL PIJĄC HENNESSY PARADIS
Lepiej za miedzą niż pleksą ~Olgierdos
SKANDAL PIJĄC HENNESSY PARADIS
Lepiej za miedzą niż pleksą ~Olgierdos
Kanye West - My Beautiful Dark Twisted Fantasy