I co tu się przeterminowało? w 2022 powyższe stwierdzenie nie stanowi prawdy?
Przeterminowane wersy
Re: Przeterminowane wersy
A gdzie masz dwóch klonów? Prezydent, premier, prezes?
Nadal jest to kraj, w którym to się stało.
Popatrz na nazwę tematu geniuszu
Nie ma co się na Ciebie denerwować, ludzie z niepełnosprawnościami też mają prawo postować.
Jako chyba jedyny z tematu podałeś wers z konstrukcją w czasie przeszłym, czy to jakaś wskazówka? Czy podręczniki historii też uważasz za przeterminowane?
Jako chyba jedyny z tematu podałeś wers z konstrukcją w czasie przeszłym, czy to jakaś wskazówka? Czy podręczniki historii też uważasz za przeterminowane?
To dobrze, że nazwałem go geniuszem.
IMO z kontekstu tam dość jasno jednak wynika, że chodzi o model, podmiot liryczny wraca wspomnieniami do czasów swojej młodości, dalej w tekście jestF88G pisze: ↑01 gru 2021, 20:30Zawsze kminiłem to tak, że ziomek wychodzi z klatki Dystryktu-B8 i już dziewiąty z kolei mu się przytrafia pod wycieraczką, wbite w który model. A chuj wie ile rozjebanych Samsungów się przez ten czas przewinęło.MartchinFleent pisze: ↑26 wrz 2021, 10:45 PRO8L3M - 2040
Znalazłem dziś przypadkiem zakurzony smartfon
To chyba dziewiąty iPhone
iPhone 9 nigdy nie wyszedł.
Ale równie dobrze możesz mieć rację, że tak w sumie. Po prostu jakoś tak założyłem, że chodzi o wyliczankę.
Co oczywiście nie czyni tych wersów przeterminowanymi, wszystko pisane jest z perspektywy roku 2040, więc wciąż istnieje jakieś prawdopodobieństwo, że Apple jednak zdecyduje się wypuścić "dziewiątkę" przed Wall Street plajtą.Pamiętam te czasy przed Wall Street plajtą
Wyciągam dłoń bioniczną po pełny starych płyt karton
Dzieciństwo i mord foty po nocy w Ritz Carlton
Zacznijmy od tego czy poprawna jest forma dziewiąty Iphone czy Iphone dziewięć. Dziewiąty wskazywałoby na wyliczenie idąc za poprawnoscia jp, ale szczerze mowiac nie widze sensu, czemu mialby tak czesto pod klatka znajdowac jakiekolwiek telefony
świadomość swojej ignorancji
to początek drogi do elegancji
to początek drogi do elegancji
Ale co niby z tych wersów wynika?
Ja tam widzę rozjebane miasto, regularne zamieszki na ulicach, dłoń bioniczną i cyberpunk na jaki zasługujemy. Rozpierdol ogólnie. I beton pełen rozjebanych telefonów, których nikomu nawet nie opłaca się już podnosić.
Odbijając piłeczkę mogę zadać pytanie w drugą stronę: ale z czego to wynika? Pierwsza migawka to jest jakiś typ przeglądający swoje stare rzeczy, jakiś zakurzony iphone, stare płyty, stare zdjęcia przywołujące wspomnienia - i to jest kontekst pięciu pierwszych wersów. Dopiero dalej jest podróż przez to miasto latającym autem i ta cyberpunkowa rzeczywistość jest tam bardzo precyzyjnie opisana.
Wiadomo, że chodzi o iPhone 9. Piosenka wyszła w 2016 roku, kiedy ostatni iPhone to iPhone 6. Zarazem chodzi o to, że będą wychodzić kolejne i kolejne, jeden po drugim, tak jak się dzieje, i też o to, że iPhone 9 w 2040 roku to już stare gówno, nikomu niepotrzebne. Inna sprawa, że pojebane wyrzucić telefon, z drugiej strony Apple najlepsze zabezpieczenia, to może nie ma się czym przejmować.
Cały utwór 'Anty' Nagłego Ataku Spawacza i Peji już od dawna nie jest aktualny. Oficjalnie kielecki scyzoryk ma zgodę zarówno z Peją, jak i Fazim.
To dużo dissów już nieaktualne
jak wiadomo wyplata lygrysa wynosi teraz 7kskojarz Lygrysa wypłata z hakiem dwa koła
boże to jakaś paranoja
- ConeyIsland
Ras w Ciuchy, kobiety...nie moja gra jak Lewy w kadrze
Dwa Sławy w Zabierz mnie gdzieś
Kuban w #HOT16CHALLENGE2Są tutaj ludzie sztosy, są tutaj kurwy z Roksy
No i to z Panią za rąsię, którą widziano na Roksie
no i gdzie to jest przeterminowane? peirwszy wers w czasie terażniejszym, drugi w przeszłym. to że zamknięto rokse nie dezaktywuje tego, że kiedyś jakieś kurwę widziano na roksie
jasny wracaj na forum
a to przepraszam. 
O.S.T.R. w Odzyskamy Hip-Hop pisze:(KU!) Odzyskam hip-hop, ziomek
Komercyjnych MC wtrącę do Biedronek
Gazetka Biedronki - Sierpień 2022

Hard head, tight fists, I stand tall,
Instinct unleashed when the tension calls.

Instinct unleashed when the tension calls.

Afro pisze:Proszę Państwa, wspomóżcie ubogiego grajka!
Jest gwarancja
Że kasy nie przechlamy, ani nie przejaramy
Ani nie wydamy jej na żadne draństwa
Brazilian rush hour commuters
Sold out organic kombucha
TSMC bottleneck futures
Very expensive computers
Sold out organic kombucha
TSMC bottleneck futures
Very expensive computers