no nie wiem, najczesciej tak robia mysle przez to, ze cos lepiej brzmi pomiedzy polskimi slowami spolszczone albo ze wtedy rym pasuje. nigdy jednak nie spotkalem sie zeby ktos serio znal wloska wymowe wiec taka sytuacja to raczej rzadkosc
TUZZA - FORZA (2022)
- yungXpaproch
Re: TUZZA - FORZA (2022)
- OmarStooleyman
Jak w Ameryce mówią pierodżi to nikt się nie czepia #bojowkapolskiegowadratowegoakcentu
- yungXpaproch
no i popieram, niech se ludzie mowia jak chca szczerze, bardziej bym propsowal ogolnie za docenianie obcej kultury lub nauke obcego jezyka
No ale jakos mowia picca a nie pizza, to chyba jakas taka podstawa fonetycznie ktora kazdy kojarzy, u normalsow pewnie by mnie to mniej razilo niz u znawcow i koneserow kultury italianskiej, no ale postaram sie juz o tym nie myslec
niby nudy już, ale słucha się ok w taką pogodę, bombonera kosior
trójkąt bermudzki wola mokotów
lecce i forza kozak
-
biednarccio
szczerze to forza to spoko album, wydaje mi sie ze podobny poziom co giardino, ale ma troche filleru. Czarny Kot i Suburra (głównie przez Aviego) uważam za tracki niepotrzebne. Kot nie ma w ogole tuzzowego vibu i troche nie klei sie z albumem, track stricte komercyjny. Na suburra avi takiego kasztana zapodal, ze mimo swietnego refrenu Ricciego, track wypada słabo. Jednak Forza, Konstelacje, Lecce, Bombonera, Syrenada i Full Metal Jacket to absolutna kosa, wedlug mnie w topce tuzzy

Może album nieco słabiej mi siada, niż ich poprzednie materiały, ale Tuzza imo dalej bez słabej płyty w dyskografii. Takich refrenów jak w Konstelacjach chyba nikt w Polsce nie daje poza nimi.
kurwa i cale szczescie, ten jeden to juz za duzo xD
- OmarStooleyman
Dżipiesiak pokazał im jak robić refreny
-
biednarccio
co wam nie siada w tych konstelacjach xD wtf
wg mnie refren w konstelacjach wymiata, ale zwyczajowo przy takich przesterowanych produkcjach polecam dobry sound system, dobra jakosc pliku, lub przynajmniej porzadne sluchawki
świadomość swojej ignorancji
to początek drogi do elegancji
to początek drogi do elegancji
refren w konstelacji jest po prostu strasznie lamerski i brzmi jak jakaś rekalama kosmicznych witamin dla dzieci z 2008 roku, gdzie mu tam do Globale czy Wenus
- przedszkolanek
chuj i rozczarowanie, pojedyncze momenty, konwencja się wyczerpała, niech spróbują z hiszpanią tera
- OmarStooleyman
Kiedyś portofino teraz dżalapino
Refren do konstelacji jest kozak, przylaczam sie do propsow i do nie zrozumienia hejtow, imo nawet fajniejszy niz ten wyzej propsowany od gpsa (ktory jest fajny, nie powiem ze nie ale no nie ma co przesadzac)
A tak z innej beczki to zaczynam powoli dolaczac do grupy wkurwionych zla wymowa slow zaporzyczonych z innych jezykow (akurat w konstelacjach jest jakis "persivires" a nie "perseverance", az musialem sprawdzic na geniusie co tu sie odjebalo
), ja jestem na etapie bycia zmieszanym ale no mysle ze po czasie moze mnie to zaczac wkurwiac
A tak z innej beczki to zaczynam powoli dolaczac do grupy wkurwionych zla wymowa slow zaporzyczonych z innych jezykow (akurat w konstelacjach jest jakis "persivires" a nie "perseverance", az musialem sprawdzic na geniusie co tu sie odjebalo
Jem pizzę, piszę teksty, teraz jestem w prime jak Szczęsnyprzyszedłem się tu napierdalać a nie kurwa jakieś Ania powiedziała czy kurwa Klaudia
Szacunek za bycie sobą i za wersy
Wy tak bardzo się staracie, że każdy jest pierwszy lepszy
tak beznadziejnego benito jak na tej plycie to ja nigdy nie slyszalem jeszcze
straszny syf to wydawnictwo, totalnie niespojne
pozdro gsp, wjebales chlopow ze powinni se przerwe od rapow zrobic
straszny syf to wydawnictwo, totalnie niespojne
pozdro gsp, wjebales chlopow ze powinni se przerwe od rapow zrobic
♫ Beefing with my chick while I'm in jail ♫
genialna płyta
najlepszy materiał od Tuzzy i jak dla mnie najlepszy materiał od dawna w ogole w PL rapie
każdy gosc idealny
bitowo kosmos
najlepszy materiał od Tuzzy i jak dla mnie najlepszy materiał od dawna w ogole w PL rapie
każdy gosc idealny
bitowo kosmos
zapraszam do sprawdzenia
https://youtu.be/5s5QPZM7Pec
https://youtu.be/5s5QPZM7Pec
- marco_pantani
ile minęło od premiery? tydzień, półtora? przesłuchałem raz na spacerze i z 5 kawałków do roweru i zapomniałem o tym xD
zwracam honor