Szpaku - Dom Dla Zmyślonych Przyjaciół Pana Mateusza (2022)

Kategoria poświęcona albumom.

Moderatorzy: Jose, oldschool

Awatar użytkownika
horrypaz
Brak Kultury

Re: Szpaku - Dom Dla Zmyślonych Przyjaciół Pana Mateusza (07.04.2022) [Zapowiedź]

Post autor: horrypaz »

oKulTywowany pisze: 16 mar 2022, 2:33 pomijając wersy typu jajka pełne spermy to Szpaku najlepiej z obecnego pokolenia okołorapowego przekazuje emocje na tracku :bowdown:
przecież jedyne emocje jakie on przekazuje to darcie pizdy i bycie lamusem
Jasion94

Re: Szpaku - Dom Dla Zmyślonych Przyjaciół Pana Mateusza (07.04.2022) [Zapowiedź]

Post autor: Jasion94 »

Z tym przekazywaniem emocji w sumie ciekawy temat, bo ja nawet nie kojarzę MC w Polsce który to dobrze robił, zwłaszcza jeśli chodzi o rozgoryczenie które próbuje zawsze przekazać szpaku (BTW zawsze tak samo czyli rapuje coś cicho, i na końcu wykrzykuje na podkręconym autotune)
Awatar użytkownika
MalkoNTENT

Post autor: MalkoNTENT »

Flojd
Malkontent to moje drugie imię odkąd dorosłem
Awatar użytkownika
OmarStooleyman

Post autor: OmarStooleyman »

Bonson panowie, Bonson

Szpaku przy nim to taka emo-alternatywka z dobrego domu pierdoląca sobie życie na własne życzenie
Awatar użytkownika
Jasek

Post autor: Jasek »

Problem w tym, że taką emo-alternatywką stojąca obok emocjonalnego Bonsona jest sam Bonson czasami xd
cztery żubry i dwie kurwy
Awatar użytkownika
OmarStooleyman

Post autor: OmarStooleyman »

Bo Bons to protoplasta Problemów z Dupy™, ale Szpaku wzniósł to na wyższy poziom dodając taką ładną cukierkową estetykę i nawiązania do cliche evergreenów typu Donnie Darko przyciągające współczesne wczute dziewczynki z problemami
Awatar użytkownika
aleksy

Post autor: aleksy »

każdy jest taką emo-alternatywką z dobrego domu, jeżeli smutne rapy są słabe, był nią bonson, szpaku, a nawet ja, generalnie to jest ryzykowna tematyka
Mam w domu szafkę, w której trzymam
Wszystkie dostępne dzieła Lenina
Awatar użytkownika
Jiigsi
good kid

Post autor: Jiigsi »

Szpaku, nie jesteś smutny, weź sobie idź do chaty
To Bonson był smutny, ty jesteś pizdowaty
last.fm

She gon' make me feel nice, jiggy jiggy on deck
I got bare gyal 'round, jiggy jiggy on deck
Awatar użytkownika
aleksy

Post autor: aleksy »

idź sobie do chaty ewentualnie usiądź i weź krzesło
Mam w domu szafkę, w której trzymam
Wszystkie dostępne dzieła Lenina
Jasion94

Post autor: Jasion94 »

W sumę racja, bo son to dobry trop, zwlaszcza na Historii
Awatar użytkownika
dwupak

Post autor: dwupak »

OmarStooleyman pisze: 17 mar 2022, 10:40 Bonson panowie, Bonson

Szpaku przy nim to taka emo-alternatywka z dobrego domu pierdoląca sobie życie na własne życzenie
skad ty ten dobry dom w sumie wziales? i jak doszedles do wnioskow kto pierdoli sobie zycie na wlasne zyczenie, pomijajac ze bonson pasuje do tego opisu w chuj bardziej, o czym zreszta sam nawijal x razy
FRIZOLISZEK FRIZA BOMBA TROMBY WARIATEC PATECA
to ja
Awatar użytkownika
jajca

Post autor: jajca »

szpaku pochodzi z niebezpiecznej, szemranej dzielnicy - sam przecież nawinął
widziałem jak sąsiad robił pod siebie
Jak walił konia obsraną łapą, gdy leżał na glebie
saturn pisze: 11 lis 2025, 21:56 jądra muszą być wyczyszczone z nasienia
ffeee pisze: 03 cze 2026, 8:29 jedyną przeciwwagą do złodziejstwa i hipokryzji pisu oraz nacjolów konfiarzy jest obecny rząd
Awatar użytkownika
guzi

Post autor: guzi »

jajcarskie wersracze
Awatar użytkownika
Rozpierdalator

Post autor: Rozpierdalator »

Kurwa jadłem akurat
Spoiler
naleśniki ze szpinakiem, kurczakiem i z serkiem, takie zapiekane. Jak się jeszcze czosnku dużo dojebie to jest elegancko, no i spoko wyszło, bo jak smażyłem te naleśniki to zrobiłem o 50% więcej niż było w przepisie i jakoś lepiej wyszły niż zazwyczaj, nie przywierały tak. Chuj wie czemu bo przecież proporcje takie same, tylko więcej. Jak potem jeszcze coś się z nimi robi to polecam też trzymać na patelni tak krótko jak się da, to wtedy delikatne są i pasują fajnie. Jak kiedyś trzymałem dłużej to te ranty takie chrupkie wyszły ale jak się zapiekło to były twarde
Awatar użytkownika
kapper1

Post autor: kapper1 »

Do utylizacji chłop już dawno powinien trafić.
Awatar użytkownika
yungXpaproch

Post autor: yungXpaproch »

nowe, to o dziwo calkiem spoko
pzdr z farcikiem
obczaj se muzyczke synku :joint:
https://www.youtube.com/@yung_paproch
Awatar użytkownika
oldschool
Moderator

Post autor: oldschool »

Najsłabszy singiel, ale i tak spoko. I tak najlepsza płyta od Atypowego się szykuje.
Ona mnie pyta skąd woń tej esencji
To zbita kula spod kutasencji
Awatar użytkownika
afterlight

Post autor: afterlight »

najlepszy singiel, pierwszy znany mi przypadek w polsce rapera ktory zapowiedzial jakas kontynuacje swojej plyty i faktycznie dowiezie
bedzie atypowy 2
muszę kupić sobie buty do biegania
to nie wystarczy, buty do zapierdalania
Awatar użytkownika
oyama

Post autor: oyama »

lubie go, bo w obecnym zalewie raperow potrafi wylewac emocje na nutach i robi to na nowoczesnym brzmieniu. Tylko mam wrazenie, ze wszystkie jego plyty brzmia tak samo i nie ma w nich nic specjalnego, na co chcialoby sie czekac po dluzszej ciszy. Dal fajna zwrote u tego mlodego, u Dziarmy, jakies afrotrapy i znowu to samo. Nie wiem, moze jeszcze zaskoczy na tym albumie i przeslucham wiecej niz dwa razy ze skipowaniem
Alles is literêre fiksie, die inhoud wat ek publiseer is jou verbeelding. Jy het alles uitgedink. Ek is nie eens ’n skaduwee in jou wêreld nie, ek haal nie asem as ’n lewende wese nie. Hou op om aan my te dink. Laat my uit jou gedagtes verdwyn.
Awatar użytkownika
Bryx Fenrir

Post autor: Bryx Fenrir »

Bardzo dobry kawałek. Lubie bity PSR'a, jest w nich coś co przyciąga ucho, a sam Mateusz tutaj poleciał bardzo dobrze jeśli chodzi o tekst, kilka fajnych linijek, wbijających się dla kogoś kto też miał podobne problemy w życiu, może to być jego najlepsza płyta
ODPOWIEDZ