OFFTOPIC SERIALOWY
Moderatorzy: gogi, con shonery
Re: OFFTOPIC SERIALOWY
Louis Theroux, pocieszny brytyjski dokumentalista, w ramach nowej serii Forbidden America wypuścił odcinek Rap's New Frontline o raperach z Florydy. Pojawiają się takie postacie jak (nie znam żadnej): Broke Baby, Foogiano, 9lokknine, LPB Poody, Hotboii, N.F.L Von.
https://www.dailymotion.com/video/x8837x9
EDIT
This is going to hurt - taki brytyjski serial o wiecznie przepracowanym i niewyspanym (ale zawsze sarkastycznym) lekarzu pracującym na niedofinansowanym oddziale położniczym. Aha, i jeszcze closeted homosexual. Na podstawie książki-wspomnień prawdziwego lekarza. Płyny ustrojowe i inne obrzydlistwa leją się z ekranu, lower class przeklina, lekarze zasypiają na stojąco, czwarta ściana jest łamana. Obejrzałem na razie 2 odcinki - wydaje się dawać radę!
https://www.dailymotion.com/video/x8837x9
EDIT
This is going to hurt - taki brytyjski serial o wiecznie przepracowanym i niewyspanym (ale zawsze sarkastycznym) lekarzu pracującym na niedofinansowanym oddziale położniczym. Aha, i jeszcze closeted homosexual. Na podstawie książki-wspomnień prawdziwego lekarza. Płyny ustrojowe i inne obrzydlistwa leją się z ekranu, lower class przeklina, lekarze zasypiają na stojąco, czwarta ściana jest łamana. Obejrzałem na razie 2 odcinki - wydaje się dawać radę!
Brazilian rush hour commuters
Sold out organic kombucha
TSMC bottleneck futures
Very expensive computers
TSMC bottleneck futures
Very expensive computers
- FruitOffTheWall
ogladalem ten oszust z tindera no i takie se to kurwa fa
rip zioloziolo
Czas zapierdala? Może ziomie po koksie
Zapierdalala w Las Palmas, nie Europie Wschodniej
https://www.last.fm/user/Tommy_Ovocetti
owoc dziwko może wszystko
Czas zapierdala? Może ziomie po koksie
Zapierdalala w Las Palmas, nie Europie Wschodniej
https://www.last.fm/user/Tommy_Ovocetti
owoc dziwko może wszystko
Obejrzałem ostatnio 2 i 3 sezon Daredevil no i bardzo przyjemnie się to oglądało. Zestawienie:
3 (kozak 5/6) >1 (bardzo spoko 4.5/6) > 2 (Punisher git 4/6)
Fajnie się napierdalali, Banshee style, niektóre sceny majstersztyk, choć na podobnym patencie (ciągłe ujęcia walki na klatce schodowej w s02 czy ewakuacja z więzienia w s03 - przewijałem od nowa ze 2 razy). Fajnie rozkminiony Bullseye w s03 i starcie w redakcji (to również przewijałem).
Dzisiaj kradnie go z Netflixa Disney+
3 (kozak 5/6) >1 (bardzo spoko 4.5/6) > 2 (Punisher git 4/6)
Fajnie się napierdalali, Banshee style, niektóre sceny majstersztyk, choć na podobnym patencie (ciągłe ujęcia walki na klatce schodowej w s02 czy ewakuacja z więzienia w s03 - przewijałem od nowa ze 2 razy). Fajnie rozkminiony Bullseye w s03 i starcie w redakcji (to również przewijałem).
Dzisiaj kradnie go z Netflixa Disney+
Też niedawno łyknąłem całe Daredevil. Dobry serial, przyjemnie się ogladało. Świetnie odegrana główna rola, ponoć Charlie Cox bardzo dużo trenował do roli niewidomego Matta. No i to widać, bo zero sztuczności w jego ruchach i zachowaniu. Punisher też mocna rola. Miałem się zabrać za jego osobny serial, ale już nie zdążę.
Kasztanowy ludzik z kolei nieco gorszy, ale ma swój klimat i za to props. Takie 7/10 imo. Nic specjalnego, ale solidny serial.
Kasztanowy ludzik z kolei nieco gorszy, ale ma swój klimat i za to props. Takie 7/10 imo. Nic specjalnego, ale solidny serial.
Wielka
Ja mam świadomość, że to nie jest serial szczególnie wysokich lotów, ale ogląda mi się to doskonałe w ramach takiego guilty pleasure.
Ten ziomek ze skinsow perfekcyjny w roli car
No i arystokratki tutaj to tak jak wyobrażałbym sobie czarodziejki w wiedźminie
Ja mam świadomość, że to nie jest serial szczególnie wysokich lotów, ale ogląda mi się to doskonałe w ramach takiego guilty pleasure.
Ten ziomek ze skinsow perfekcyjny w roli car
No i arystokratki tutaj to tak jak wyobrażałbym sobie czarodziejki w wiedźminie
Bridgerton (Netflix), Dickinson (Apple TV+) i Gentleman Jack (HBO GO) wchodzą równie dobrze co Wielka, dość podobny koncept

pozdrawiam cieplutko
curb your enthusiasm zajebiste, pisałem już ale wszyscy to zobaczcie
Dem poleca Severance na apple tv+, oglądał ktoś? wklejam polecajkę w spoilerze
Dem poleca Severance na apple tv+, oglądał ktoś? wklejam polecajkę w spoilerze
Spoiler
Szybka polecaja.
Severance (Rozdzielenie) to jest serial, który mnie tak wciągnął, że najpierw obejrzałem 2 odcinki, a potem znowu, żeby obejrzeć je razem z dziewczyną. Serial obecnie wychodzi tydzień po tygodniu na Apple TV+ i jest mega, Adam Scott z Parks and Rec w roli głównej i reżyseruje Ben Stiller.
To taki Black Mirror, gdyby BM eksplorowało jeden koncept cały sezon i zrobiony przez kogoś, kto umie pisać dialogi i nie boi się klimatycznych dłużyzn w scenach. Nie ma takiego kaznodziejstwa w tym, za to mnóstwo prowokujących pytań, które możemy odnosić też do naszych żyć.
Ogólny pomysł jest taki, że pracownicy korporacji mają wycinaną pamięć tego, co się dzieje w ich pracy, za to w pracy nie pamiętają o niczym poza pracą, więc tak jakby istnieją jako inne osoby od 9 do 17. Na razie są trzy odcinki.
Severance (Rozdzielenie) to jest serial, który mnie tak wciągnął, że najpierw obejrzałem 2 odcinki, a potem znowu, żeby obejrzeć je razem z dziewczyną. Serial obecnie wychodzi tydzień po tygodniu na Apple TV+ i jest mega, Adam Scott z Parks and Rec w roli głównej i reżyseruje Ben Stiller.
To taki Black Mirror, gdyby BM eksplorowało jeden koncept cały sezon i zrobiony przez kogoś, kto umie pisać dialogi i nie boi się klimatycznych dłużyzn w scenach. Nie ma takiego kaznodziejstwa w tym, za to mnóstwo prowokujących pytań, które możemy odnosić też do naszych żyć.
Ogólny pomysł jest taki, że pracownicy korporacji mają wycinaną pamięć tego, co się dzieje w ich pracy, za to w pracy nie pamiętają o niczym poza pracą, więc tak jakby istnieją jako inne osoby od 9 do 17. Na razie są trzy odcinki.
skonczylem calosc, w a r t o
nie nastawiajac sie na najlepszy serial kryminalny ever, zasiadzcie spokojnie, miejcie wyrozumialosc na powtarzane patenty, przepychanie momentami fabuly kolanem byle intryga sie zgadzala (szczegolnie w jednym z sezonow, ale nie zdradze ktorym!!) i delektujcie sie zgrabnie nakrecona seria ktora zapada w pamiec
polecanko szczegolnie z polskimi napisami. lektor ssie na viaplay, a kilkadziesiat godzin z dunskim/szwedzkim w tle super przygoda
soga noren
Obejrzałem sobie Made for love na hbo max i bardzo przyjemne. Fabularnie momentami trochę za bardzo sztampowo, sam pomysł nawet ciekawy takie Czarne Lustro vibe. Zrobił się z tego trochę taki Invisible Man tylko no, na śmieszno.
Cristin Milioti moja nowa miłość
Sama rola trochę przypomina ją w palm springs, więc cieplutko polecam
Cristin Milioti moja nowa miłość
Ogarnąłem sb hbo max i z całego serca dla fanów fargo mogę polecić
https://www.filmweb.pl/serial/Witamy+na ... 021-835321
https://www.filmweb.pl/serial/Witamy+na ... 021-835321
Made for love bardzo spoko potwierdzam
zrobiłem w jeden wieczór, cały serial to chyba 4 czy 5 godzin
no i 2 sezon Upload jest już od wczoraj na prime video jak coś, podobne klimaty
zrobiłem w jeden wieczór, cały serial to chyba 4 czy 5 godzin
no i 2 sezon Upload jest już od wczoraj na prime video jak coś, podobne klimaty

pozdrawiam cieplutko
Skończyłem to Valide i no bardzo spoko jest. Nic odkrywczego, drugi sezon już trochę wtórny momentami, ale klimacik jest, trochę rapu jest, przyjemna rzecz.
Ostatnio zmieniony 03 sie 2022, 14:37 przez hwjsk, łącznie zmieniany 1 raz.
Skończyłem również Harley Quinn i szczerze w chuj mi się podobało. Pierwszy sezon gorszy, ale to wiadomo wprowadzenie w uniwersum. W drugim wydaje mi się zrobiło dużo bardziej kreskówkowo/komiksowo i zażarło to pięknie, sceny walki jak z Toma i Jerrego dla dorosłych, dużo humoru i postacie, które łatwo polubić. Bardzo mi się podobało, że zajebiście wykorzystali medium jakim są kreskówki i nie udawało, że jest czymś więcej, jeśli to ma sens.
Severance - tak czy nie? Ziomek twierdzi że przez 5 odcinków praktycznie nic się nie dzieje, za to klimat mroczny fajny
To coś podobnego do Devs?
To coś podobnego do Devs?
Brazilian rush hour commuters
TSMC bottleneck futures
Very expensive computers
TSMC bottleneck futures
Very expensive computers
Deadwood - props czy hejt?
P R O P S
jeden z lepszych seriali, jakie kiedykolwiek powstały
jeden z lepszych seriali, jakie kiedykolwiek powstały
Polecicie coś z miniseriali typu Maid czy Unbelievable? Na netflixie najlepiej.