Sebastian Fabijański - Primityw (2020)
- Bryx Fenrir
Re: Sebastian Fabijański - Primityw (2020)
https://www.youtube.com/watch?v=fipGH90 ... a%C5%84ski
Fabijański - Melancholia (prod. Karbid, Tobiasz Fryzowicz)
Fabijański - Melancholia (prod. Karbid, Tobiasz Fryzowicz)
Takie ciekawostki z nowego wywiadu. Podrzucam za CGM, bo całości jeszcze nie oglądałem.
– Historia mojej pierwszej płyty jest taka – nagrałem ją z Adamem, z Ostrym. Mieliśmy ją gotową do wydania, zmasterowaną już, mieliśmy to wydawać przez Tabasko Nagrania, natomiast pojawił się Tytus i Asfalt. Tam jeszcze było takich dwóch facetów, dwóch moich znajomych, którzy pomagali mi biznesowo. Z racji połączenia interesów na linii „Psy 3” – Asfalt, bo zrobiliśmy z Adamem numer („Psy. W imię zasad” – przyp. red.), który zresztą był moją inicjatywą. Zaproponowałem producentowi, powiedziałem, że robimy materiał muzyczny z Adamem, puściłem jeden czy dwa kawałki i spodobało mu się. Chciał, żebyśmy zrobili numer do „Psów”, więc zrobiliśmy.
Potem dwóch panów producentów filmu było w ciągłym kontakcie z Asfaltem, z Tytusem dotyczącym dopinania szczegółów zrobienia numeru do „Psów”. Dzięki temu pojawił się Asfalt, pamiętam, jak zadzwonił do mnie jeden z tych panów i powiedział, że Tytus jest zainteresowany, żeby wydać moją płytę. Nie ukrywam – mocno się ucieszyłem, bo pomyślałem, że to będzie dobra referencja i stempel jakości w postaci Asfaltu. Nastąpiło moje spotkanie z wydawcą, na którym to Tytus powiedział, że trzeba wymienić wszystkie bity na płycie.
Wierząc w to, że mogę to spokojnie zrobić, ponieważ Ostry jest w tej samej wytwórni, a że jestem naiwny, wierzę w ludzką szczerość i w to, że ludzie ze sobą rozmawiają, byłem przekonany, że nie będzie problemu, jeżeli te bity zostaną wymienione, bo zostanie to przez wydawcę odpowiednio załatwione z Adamem. Powiedziałem o tym Adamowi, rozmawialiśmy o tym kilkukrotnie. Z powodu nie do końca mi znanych motywacji wydawcy wytworzyła się jakaś śmierdząca atmosfera, zaczął się robić smród – mówi Fabijański.
Tytus powiedział mi, że najlepiej brzmię, kiedy jestem na bitach wk***iony. Zaufałem temu, poszedłem w tę narrację. Jak się rozstawaliśmy, powiedział mi, że położyłem płytę swoim wk***em na bitach. Oczywiście wina zawsze jest moja – dodaje.
Jak puszczam ludziom, którzy do mnie wpadają, starą płytę, stare numery – te, które zrobiłem z Ostrym, to wszyscy mówią: „dlaczego tego nie wydałeś”? Żałuję, że tego nie wydałem i że tak to się pokomplikowało. Ale jeśli ktoś jest nie fair i prowadzi podwójną grę, to to się tak kończy. Żyłem w błogiej nieświadomości, byłem przekonany, że jeżeli dwóch artystów jest z tej samej wytwórni, to ich relacje muszą być dobre. Co więcej, kiedy zapytałem Tytusa, czy ktoś z wytwórni zrobiłby ze mną jakiś featuring, nie podjął żadnej inicjatywy, żeby włączyć swoich artystów. To jest mój duży zawód – przyznaje.
Nie chcę atakować Tytusa i robić z niego winowajcy, bo to ja de facto udzielałem tych wszystkich wywiadów i mówiłem o hip-hopie i to ja sobie zepsułem start, a nie on. Ja się czułem wtedy mocny, miałem za plecami Adama, z którym zrobiłem album. Wiedziałem, co to jest za album. Że to jest coś, co jest zupełnie inne niż aktualnie się działo. Trochę przycwaniaczyłem z tymi moimi wypowiedziami. Nie żałuję tych wypowiedzi, ale żałuję, że dałem się namówić na zmianę bitów na płycie i tego, że zaufałem, że ktoś chce dla mnie dobrze, a nie dla projektu, który chce sprzedać – kończy.

-
encrenoire

Potężny trans niszczy karierę kolejnego rapera
Zainteresowania - bezdomność , Premier League, Liga Mistrzów , Freak fighty i Strike King K-1,/walki w K-1 w małych rękawicach/
raperów rozumiem ale kurwa fabijański
póki co zero konkretów
póki co zero konkretów
cyk
[SZOK] Po nocy z Rafalalą zaczął rapować jak Belmondziak
CZACIK ELO, ŚMIERĆ FRAJEROM

Zainteresowania - bezdomność , Premier League, Liga Mistrzów , Freak fighty i Strike King K-1,/walki w K-1 w małych rękawicach/
- ebismolarek
Ja pierdole 
Oby to była prawda, lepszego podsumowania tego debila nie można byłoby wymyślić
Kocham, pozdrawiam
XD
"...jest eśmy małymi cząstkami wielkich rzeczy..."

pieseczek dla ślizgawkera

- FruitOffTheWall
belmondziak trendsetter spotkań z rafałem, juz niedługo wyjdzie ze kazdy raper z nią obcował
rip zioloziolo
Czas zapierdala? Może ziomie po koksie
Zapierdalala w Las Palmas, nie Europie Wschodniej
https://www.last.fm/user/Tommy_Ovocetti
owoc dziwko może wszystko
Czas zapierdala? Może ziomie po koksie
Zapierdalala w Las Palmas, nie Europie Wschodniej
https://www.last.fm/user/Tommy_Ovocetti
owoc dziwko może wszystko
nie moge tego pojac jak to jest, ze transow w polsce jest full (a na pewno rynek nie zamyka sie na jednej rafalali) majac swiadomosc, ze rafalek kreci afery i nagrywa swoich klientow isc mimo tego i miec w huju konsekwencje xD
chyba, ze to jakis sobowtor to smiechawa
chyba, ze to jakis sobowtor to smiechawa
Mnie to rozpierdala, co za sieczkę muszą mieć we łbie faceci, którzy ruchają się z rafalalą mając całkiem zajebiste dupeczki przy boku, a ten kretyn to nawet dziecko ma. I tak nic nie przebije w sumie akcji niedaleko moich stron, kiedy to facet z żonką i dwójką dzieci puścił się z proboszczem swojej parafii xD
Wielkie kurwa 5 dla nich
Wielkie kurwa 5 dla nich
imo Rafalala jest w posiadaniu najlepszego pikulca w Polsce, nie wierzę, że oni wszyscy chodzą tam po jebanie xd
cztery żubry i dwie kurwy
Dokładnie. Będąc takim Fabijańskim to dobre ruchanie można skręcić za darmo, bez trudu i w dziesięć minut (o ile typ nie jest zahukany, bo nie znam za dobrze). Tam jest coś jeszcze, o czym nie bardzo mamy pojęcie, a co ciągnie chłopaków jak magnes.
How nonbinary persons kill people?
They / them.
They / them.
Po prostu są pedałami
Ostatnio zmieniony 03 sie 2022, 14:37 przez hwjsk, łącznie zmieniany 1 raz.
Jeszcze były partner Eweliny "Włączamy niskie ceny" Lisowskiej też gościł u Rafalalofonixa.
PS. Coś piszą że to może być promocja filmu "Inni ludzie" wg. książki Masłowskiej, gdzie gra Sebix. (Swoją drogą, film będzie w konwencji rapowej opery z 40 kawałkami, a muzykę robił Auer).
PS2. Albo to jednak raczej paniczna próba gaszenia pożaru
PS. Coś piszą że to może być promocja filmu "Inni ludzie" wg. książki Masłowskiej, gdzie gra Sebix. (Swoją drogą, film będzie w konwencji rapowej opery z 40 kawałkami, a muzykę robił Auer).
PS2. Albo to jednak raczej paniczna próba gaszenia pożaru
CZACIK ELO, ŚMIERĆ FRAJEROM
Myślę, że chodzi o promocję albo jakieś zajebiste palenie - Rafalala przecież wywodzi się ze środowisk artystycznych, jak dobrze kojarzę, bo lata przed kręceniem afer, kojarzyłem ją z występowania na slamach poetyckich. A uwierzcie, tacy ludzie wiedzą, jak ogarnąć dobre palenie.
aka anthony hotbeats / skwer represent
XDDD
Ostatnio zmieniony 13 mar 2023, 9:37 przez DeDoK, łącznie zmieniany 1 raz.