Young Igi & Żabson - Amfisbena (2022)
Re: Young Igi & Żabson - Amfisbena (2022)
co oni, myślą, że do 11.03 temat ucichnie?
XDDD
Ostatnio zmieniony 13 mar 2023, 9:39 przez DeDoK, łącznie zmieniany 1 raz.
czyli teraz będą jeszcze nowe tracki? <3
widziałeś mnie w netflixie, mówisz miły gość?
ja cię nie widziałem, bo szukaliśmy tam rytm i flow
ja cię nie widziałem, bo szukaliśmy tam rytm i flow
props wydadza plyte rok temuoldschool pisze: ↑04 mar 2022, 0:19"Ze względu na obecną sytuację na świecie, my jako artyści, uważamy, że teraźniejszy czas, wymaga od nas pełnego skupienia uwagi na wydarzeniach dziejących się za wschodnią granicą. Chcemy okazać solidarność i pełne wsparcie dla Ukrainy. Dlatego podjęliśmy decyzje o przesunięciu premiery albumu ”amfisbena” na dzień 11.03.2021. Decyzja ta wpływa na zmiany dat trasy koncertowej"
- oKulTywowany
Re: Young Igi & Żabson - Amfisbena (11.03.2022)
Cały projekt wleciał na streamingi.
Hard head, tight fists, I stand tall,
Instinct unleashed when the tension calls.

Instinct unleashed when the tension calls.

Ta płyta przejdzie do historii PL rapu jako najbardziej olana (biorąc pod uwagę kto ją nagrał). Pierwsza część podczas Hotelu 2, a druga w trakcie wojny na Ukrainie.
Ona mnie pyta skąd woń tej esencji
To zbita kula spod kutasencji
- MalkoNTENT
Nie No pierwszą część katowałem mocno, każdy numer mi się podobał. Tak druga to totalne gówno. Wszystko i tym samym i praktycznie tak samo podane. Można mieć wrażenie, że zapętla sie jeden kawałek. Dam jeszcze jedną szanse, ale pierwsze wrażenie CHUJNIAzGRZYBNIOM
Malkontent to moje drugie imię odkąd dorosłem
Unboxing edycji limitowanej
- Moltisanti
Z jednej strony pewnie słuchacz tego oczekuje, z drugiej jakos nie mogę sobie wyobrazić że to czym chciałbym uraczyć tego najwierniejszego fana kupującego limitowaną wersję to 50 moich fotek z wakacji. To już chyba wolę screeny rozmów na msg taco i quebo 

Trochę słabo póki co.
- Bryx Fenrir
W miarę ten kawałek, ale generalnie było takich już setki w rapie, więc nic dziwnego, że mało kto tego słucha. No i Igi jest lepszym raperem od Żabsona
- Bryx Fenrir
- Jasny
- Zbanowany
Bardziej discopolowego disco polo niż to, to dawno nie słyszałem.
To jest jednak człowiek pozbawiony smaku, godności i wstydu
Jakby odrobinę przerobić, to mogłoby to konkurować w jakimś konkursie na piosenkę Euro obok Koko Koko Euro spoko - tyle, że te kobity świadomie robiły muzykę inspirowaną wiejskimi klimatami, a tutaj taka remizówka tania. Necika mógłby wziąć do featu i byłby kox.
Edit: Przeczytałem swój komentarz, nie taki wydźwięk - bo Koko to naprawdę dzieło sztuki w przyrównaniu do tego... ehhh
To jest jednak człowiek pozbawiony smaku, godności i wstydu
Jakby odrobinę przerobić, to mogłoby to konkurować w jakimś konkursie na piosenkę Euro obok Koko Koko Euro spoko - tyle, że te kobity świadomie robiły muzykę inspirowaną wiejskimi klimatami, a tutaj taka remizówka tania. Necika mógłby wziąć do featu i byłby kox.
Edit: Przeczytałem swój komentarz, nie taki wydźwięk - bo Koko to naprawdę dzieło sztuki w przyrównaniu do tego... ehhh
I live my life free of compromise and step into the shadows without complaint or regret.
Those who would give up essential Liberty, to purchase a little temporary Safety, deserve neither Liberty nor Safety
Those who would give up essential Liberty, to purchase a little temporary Safety, deserve neither Liberty nor Safety
Ja nie słyszałem dawno nic bardziej wymuszonego. Z pewnością było tak że chłopaki chcieli mieć hit na tik Toka, i żeby dzieci puszczały z głośników, ale chyba nic się nie kleiło, więc wzięli randomowy dance bit, zabson zaśpiewał na refrenie lalala, a na zwrotkach jakieś rymy dla ułomnych
Gówno straszne, ale nawet nie w taki sposób że to jest śmieszne jak u Edzia, tylko aż się robi przykro że ktoś tego słucha na serio
Gówno straszne, ale nawet nie w taki sposób że to jest śmieszne jak u Edzia, tylko aż się robi przykro że ktoś tego słucha na serio
chlopaki pewnie sluchali na jakiejs zwale atc - around the world albo pengavoice vengaboys cos i se skminili ze tez zrobia taki hit do tik toka
tbh nie hejtuje bo tak samo plulem na masno gang a potem sie okazalo ze to wszystko po prostu muzyka i jak sie nakurwie to spiewam z ziomem wienc
tbh nie hejtuje bo tak samo plulem na masno gang a potem sie okazalo ze to wszystko po prostu muzyka i jak sie nakurwie to spiewam z ziomem wienc
You got opps, ain't you?
No, we ain't all angels
No, we ain't all angels
Ktoś gdzieś powiedział, że ten track brzmi jak kawałek promujący Euro 2012 Polska-Ukraina i zgadzam się z tym 
polski karnawal typowy banger z najprostszego przepisu na banger, do ~2 tygodni daje ze wyjdzie cos co to przycmi
a co do duetu to znam lepsze rozwiazanie, igi z pikersem a zabson z white 2115, duzo lepsza chemia by siadla
a co do duetu to znam lepsze rozwiazanie, igi z pikersem a zabson z white 2115, duzo lepsza chemia by siadla