Elden Ring

Dyskusje na temat ulubionych gier użytkowników. Planszówki? Playstation czy Xbox?

Moderator: con shonery

Awatar użytkownika
Rupert
Bodo

Re: Elden Ring

Post autor: Rupert »

Ja już po drugim main bossie kurde ciezko się oderwać 30h na liczniku
grijol

Post autor: grijol »

Już po Godricku, kompletnie nie wiem co teraz robić. Chyba ogarnę mapę i zrobię jak najwięcej lochów bo zapewne nie jestem w stanie ruszyć następnego bossa. Wish me luck!
Awatar użytkownika
con shonery
Moderator

Post autor: con shonery »

Przytłaczający jest ten zamek (ale tak pozytywnie póki co). Pełno dróg i skrótów, pokraki piekielne od których częściej spierdalam niż walczę, a pewnie to jedna z kilku takich lokacji. Stare zamczysko. Znalazłem też przejście naokoło do jeziora, jak mnie w zamku za mocno będą bić, to posprawdzam tamte tereny, bo mobki do ubicia na luzie. Bazowe PS4 zaskakująco dobrze sobie z grą radzi, co prawda prawie odlatuje jak włącza silniki odrzutowe, ale gra wygląda dobrze i nie zauważyłem póki co jakichś spadków animacji. Nie mówię, że ich nie było ale mam dużą tolerancję w tym zakresie i tego nie odczułem.
nigdyniebralemkoksu

Post autor: nigdyniebralemkoksu »

Pomęczyłem się z Margitem, parę razy dobiłem do 80%, dopiero potem przeczytałem, że mogę tego NPC wezwać i używać meduz zamiast wilków, po tym tipie łatwo poszło. W zamku otworzyłem jakieś drzwi za którymi było ciemno, przyszedł chłop, zajebał mnie i się zaśmiał. Poczułem się jak w domu.
Awatar użytkownika
con shonery
Moderator

O, co do motywu z tym śmiechem
Spoiler
Wydaje mi się, że to był typ, którego spotykało się przy wejściu do zamku, to chyba byl jego śmieszek przed zatrzaśnięciem drzwi. Po tej haniebnej akcji nie ma go już w tamtym miejscu
Awatar użytkownika
oldschool
Moderator

Post autor: oldschool »

con shonery pisze: 01 mar 2022, 9:15 Przytłaczający jest ten zamek (ale tak pozytywnie póki co). Pełno dróg i skrótów, pokraki piekielne od których częściej spierdalam niż walczę, a pewnie to jedna z kilku takich lokacji. Stare zamczysko.
A dla mnie właśnie zaskakująco nie. Nie zgubiłem się w tym zamku ani razu i myślałem, że będzie sporo większy.
Ona mnie pyta skąd woń tej esencji
To zbita kula spod kutasencji
Awatar użytkownika
Prez

Post autor: Prez »

na pewno wszystko tam przejrzałes? Trudno się tam nie zgubić imo. Otworzyliscie te drzwi obok łaski przy windzie? Jakiś skrót, ale nie mogę póki co znaleźć dojścia.

Ten miniboss w zamku mi niszczy psychikę
lygrys pisze: 11 maja 2022, 21:05 świetny dzień, jeden z najlepszych w moim życiu.
Dziękuje ci zjebana Polsko.
Raperzy, choć lecą okropnie, wszędzie się pchają
Jedyne co robią wielokrotnie, to mnie wkurwiają
Awatar użytkownika
deska

Post autor: deska »

Magrit W KOŃCU leży skurwol, po kilkunastu godzinach gry. Mniej podejść mi na niego zeszło niż na Leonina, ale w sumie to tutaj miałem jeszcze tego npc pomocnika.

Polecam duchy szkieletów pikinierów, lepszy summon od wilków imo
Awatar użytkownika
Blazfm

Post autor: Blazfm »

Mi 30h stuknęło, Goldrick rozjebany, Pogrobno i Płaczący Półwysep praktycznie wyczyszczone (poza podziemiami bo dostałem wpierdol), ruszyłem na wschód ale szybko mnie wyjaśnili więc zwiedzam sobie te okolicy jeziora

Z duchów najczęściej używam tej ekipy pół ludzi, niezłą zadymę robią xd
https://www.last.fm/user/blazfm

ezio_wrocław pisze: to nie świadczy o wielkości zespołu, że z nożem na gardle dostają nagle kopa motywacyjnego
Awatar użytkownika
Rupert
Bodo

Ja wolę właśnie szkieletorow bo się respirator i elegancko tankują wszystko
Ta czerwona czesc mapy to jest hardkor dla mnie każdy mnie na strzala tam ma a level gdzieś 50+
Awatar użytkownika
Blazfm

Rupert pisze: 02 mar 2022, 9:29 Ja wolę właśnie szkieletorow bo się respirator i elegancko tankują wszystko
No, też często używam i meduzy czasem. Teraz dostałem jakieś dwa nowe ale wymagają powyżej 80 many więc muszę podbić

Mam nadzieje że nie zjebałem buildu bo nie mogę się zdecydować xd wyszedłem trochę ze swojej strefy komfortu (woj z tarczą i claymore z poprzednich cześci xd) i wziąłem konfesora i rozwijam wiarę też. A tu trzeba boostować i siłe i zręczność, i manę i wytrzymałość i życie, no obym nie został z ręką w nocniku w późniejszej części xd (da się zrobić reset ?)

ezio_wrocław pisze: to nie świadczy o wielkości zespołu, że z nożem na gardle dostają nagle kopa motywacyjnego
Awatar użytkownika
Rupert
Bodo

No ja znalazłem taką za 104 przyzwałem i padła na hita :( ale ładnie się prezentowała przez tą sekundę życia
Jak działa meduza tankuje dmg tylko?
Qgl dopiero ostatnio przypomnialem sobie o tym że są sztuczne ściany i teraz wracam do pogrobna(xD) i biję w każdą ścianę
Awatar użytkownika
con shonery
Moderator

Wspaniała to jest gra, "fabularnie" jestem ciągle tuż po pokonaniu Margita ale nie chciało mi się łazić po zamku więc sobie pakuje w okolicznych krainach. To takie trochę easy mode, czuję że jak tam wrócę to będę ich bardziej po kątach rozstawiał z nowymi skillami i sprzętem.
Kalom

Post autor: Kalom »

Blazfm pisze: 02 mar 2022, 9:44 da się zrobić reset ?
Spoiler
jak zabiłeś godricka to musisz znaleźć akademie co jest taką niebieską pieczęcią zamknięta i zajebać tam bossa
Awatar użytkownika
Machuu

Post autor: Machuu »

Pytanie do graczy na PS5.
Czy też macie problemy z przywoływaniem innych graczy? Zastanawiam się czy jest to kwestia mojego internetu (jakichś tam zabezpieczeń) czy może widzę na ziemi znaki graczy, którzy zostali chwilę wcześniej przyzwani a przykładowo serwer się nie "odświeżył" jeszcze XD
Mniej więcej tak 1 na kilka znaków udaje mi się użyć.
W innych grach typu MonsterHunter też miałem problemy z grą online.
nigdyniebralemkoksu

Post autor: nigdyniebralemkoksu »

Trochę zdziwiłem się jak szybko dojść można do Goldricka po poprzedniej walce, ale skurwiel wydaje się na razie nie do ruszenia :o Pytanie, czy powinienem zakląć claymore'a, żeby zadawał magiczny damage? (kupiłem taki popiół wojny od chłopa w zamku za 2,5k).
Pytam, bo wcześniej coś zaklinałem, żeby był też święty dmg, ale wydaje mi się, że nie naliczało tego przeciwnikom.
W DS3 grałem najwięcej ognistym claymorem, tutaj też będę mógł?
Awatar użytkownika
con shonery
Moderator

Machuu pisze: 02 mar 2022, 10:21 Pytanie do graczy na PS5.
Czy też macie problemy z przywoływaniem innych graczy? Zastanawiam się czy jest to kwestia mojego internetu (jakichś tam zabezpieczeń) czy może widzę na ziemi znaki graczy, którzy zostali chwilę wcześniej przyzwani a przykładowo serwer się nie "odświeżył" jeszcze XD
PS4 co prawda, ale 2 razy mi grę wyłączyło przy przyzywaniu. A co do kilkukrotnych to chyba normalne, mogą akurat walczyć czy coś i nie zaakceptować wezwania, mi tak średnio co 5 próbę się udawalo.
Awatar użytkownika
Blazfm

Rupert pisze: 02 mar 2022, 9:48 Jak działa meduza tankuje dmg tylko?
Wali z i dystansu i z bliska, ma sporo życia chyba i zatruwa (czy tam rzuca zgnilizne czy jak to się nazywa xd)

Awatar użytkownika
Prez

Post autor: Prez »

I oświetla drogę
lygrys pisze: 11 maja 2022, 21:05 świetny dzień, jeden z najlepszych w moim życiu.
Dziękuje ci zjebana Polsko.
Raperzy, choć lecą okropnie, wszędzie się pchają
Jedyne co robią wielokrotnie, to mnie wkurwiają
Awatar użytkownika
con shonery
Moderator

W ogóle to znalazłem czapkę niewidkę i mogę przebierać się za randomowe przedmioty, np. drzewo XD nie wiem jeszcze czy daje niewidzialność albo czy mogę zmieniać się w zwierzęta, wypróbowałem ją przy okrągłym stole jak przeglądałem zdobycze, nie pamiętam gdzie to znalazłem ale chyba w zamku na pewnej kupie trupów.
ODPOWIEDZ