Belmondo się nie zmarnował. On tylko spadł na cztery łapy i zmienił styl.
Niepopularne/kontrowersyjne zdanie o polskim rapie
- SuperRapMaster
Re: Niepopularne/kontrowersyjne zdanie o polskim rapie
oczywiście, że Belmondo się zmarnował
jego zmarnowanie polega na tym, że obniżył swój lot na moment do poziomu zrozumiałego dla nas, śmiertelników przykutych do etatu i tyrania od 19 do 67
jego zmarnowanie polega na tym, że obniżył swój lot na moment do poziomu zrozumiałego dla nas, śmiertelników przykutych do etatu i tyrania od 19 do 67
Belmondo się zmarnował w tym sensie, że będąc w swoim prime nie wydawał projektów z prawdziwego zdarzenia z normalną promocją, klipami, dystrybucją itp. Gdyby to zrobił pewnie wygrałby głosowanie z dużo większą przewagą, ale i bez tego zasługuje na miano goata 
- OmarStooleyman
Belmondo się nie zmarnował, on po prostu jest już po swoim prime. Raperzy powinni ogółem częściej kończyć kariery przed 30, na pewno miało by to lepszy wpływ na ich legacy, a ludzie częściej snuli by "co by było gdyby" na ich temat, podtrzymując legendę.
Do posta wyżej - gdyby nagrywał z pełną machiną promocyjną to nie byłby Belmondem tylko jego karykaturą. Tak jak jest teraz
Do posta wyżej - gdyby nagrywał z pełną machiną promocyjną to nie byłby Belmondem tylko jego karykaturą. Tak jak jest teraz
podbijam, ogromny miał potencjał ale obraził się na rap po słabym odbiorze legalu w alkopolifrontkick pisze: ↑22 lut 2022, 16:31 Ja nwm czy największym ale zawsze mi było smutno że Kaietanovich nie puścił solówki po tym burzliwym rozstaniu z Alko. Byłaby fajna wkurwiona płyta z emigracji, takie Niech boli czy Gotowy to były zajebiste numery dla mnie i był potencjał wtedy, teraz już raczej nie
- SuperRapMaster
Kontrowersyjny wpis na blogu. Nie ja to napisałem, ale mógłbym się podpisać pod każdym słowem, więc chyba liczy się jako moja kontrowersyjna opinia.
https://poprosturap.blogspot.com/2017/0 ... afide.html
https://poprosturap.blogspot.com/2017/0 ... afide.html
-
Stoner Simpson
Ostatnio zmieniony 16 mar 2022, 11:14 przez Stoner Simpson, łącznie zmieniany 1 raz.
tekst z 2017 roku. do tej pory zdążyło już przyjść do polskiego rapu objawienie. jeśli dla autora que jest lepszy, to jest on albo ignorantem, albo ma gust dla mnie jednoznaczny.
MÓJ TEMACIK! -> viewtopic.php?t=10448
DJ SCREW VS HEWRA/MOBBYN
-> https://www.youtube.com/watch?v=C2KMna2KQK0
Egzotyka świetna płyta. Serio.
Nie ma co na nią pluć, bo zbyt dużej ilości nastolatków się podoba.
Nie ma co na nią pluć, bo zbyt dużej ilości nastolatków się podoba.
How nonbinary persons kill people?
They / them.
They / them.
podbijam, moze nawet najlepsza plyta quebo
podobała mi się powiedzmy w połowie kiedy wyszła, a zestarzała się strasznie. już lepsza eklektyka.
no i masowy gust, tudzież moda, nie jest absolutnie wyznacznikiem tego czy coś jest świetne
DJ SCREW VS HEWRA/MOBBYN
Nie wiem, dla mnie nadal świetna, kolego z miasta.
Odnośnie mody, miałem na myśli syndrom odwracania się (a skrajnie hejtowania) od nuty/plyty/kawałka, kiedy te staną się zbyt popularne i zaczynają być kojarzone z masowym/przeciętnym odbiorcą.
Wtedy ludzie ze słabszą psychą, którzy mają zakorzeniony pewien złudny muzyczny elitaryzm, zaczynają narzekać na to, co wczoraj jeszcze lubili.
Jak nikt nie znał, albo garstka, to było ok, teraz jak każdy słucha to już shit. A przecież nuta się nie zmieniła.
(sorry za wywód, piąty browar wleciał i chęć pogaduchy)
How nonbinary persons kill people?
They / them.
They / them.
a to pełna zgoda, dla mnie żenujące jest zjawisko, które opisujesz, choć sam się na tym złapałem co najmniej raz - na pewno w przypadku belmonda, gdzie po 'dzień dobry' dotarł on do szerszej publiki, miałem lekki zgrzyt co prawda, ale szybko zaleczony uświadomieniem sobie, że można w tej sytuacji wcielić się w rolę przewodnika i zaznajamiać świeżych słuchaczy ze starszą twórczością.
i świetnie było obserwować, jak zajawka się udzielała, a ziomki później leciały całe barsy z pamięci, albo widziałem, że słuchają sobie.
pozdro kolego z miasta, też piwkuję
i świetnie było obserwować, jak zajawka się udzielała, a ziomki później leciały całe barsy z pamięci, albo widziałem, że słuchają sobie.
pozdro kolego z miasta, też piwkuję
DJ SCREW VS HEWRA/MOBBYN
najlepsza jest ta ostatnia, potem z taco, słucham też czasem ezoterykę, pozdro
ale kiedyś jeszcze rzetenie przysiądę i ocenie całoś, może naqt w te wakacje, chociaż szansę na to, że spodoba mi się eklektyka maleją z każdym oddechem mojego ciała
ale kiedyś jeszcze rzetenie przysiądę i ocenie całoś, może naqt w te wakacje, chociaż szansę na to, że spodoba mi się eklektyka maleją z każdym oddechem mojego ciała
słyszałem wiele głosów, śmiech i płacz
poznałem wiele osób, których nie chcę znać
poznałem wiele osób, których nie chcę znać
Egzotyka najgorsza płyta Quebonafide.
Ona mnie pyta skąd woń tej esencji
To zbita kula spod kutasencji
To zbita kula spod kutasencji
O.S.T.R ma najwiecej bardzo dobrych numerow w PL rapie (wiadomo ze w chuj tez ich wydal)
-
Stoner Simpson
Kazik Klimat Kartel to polski Blueface change my mind
malik montana zamiast zbierac pampersy z emigracji powinien wziac pod skrzydlo kazik klimat kartel poprawic jego warsztat rapowy i wrzucic do studia z jakims ogarnietym producentem i by byl 1 polski og gangsterski rap
wszystko się zgadza, tylko zamiast kazik wstaw gsp
DJ SCREW VS HEWRA/MOBBYN
Potwierdzam, a zawsze jak pytałem ludzi czemu im sie podoba to "no bo fajne klipy i że podróże", z dwa numery dobre, reszta średniawa w chuj
Belmondo pisze:Jestem człowiek demolka
Życie to ślizgawka, twoje życie to parodia