Siłownia
Moderatorzy: Sidd, Cz4rny1337
Re: Siłownia
no ja wiem wiem, że dieta itd tak z ciekawości zapytałem jak stricte taki plan wpłynął
- con shonery
- Moderator
Wreszcie dorzucam do planu martwy ciąg, czuję, że mentalnie i fizycznie jestem gotowy aby podejść do tego boju.
Jaram się tym hobby, w siłowni znajduję to, czego ludzie szukają w świątyniach, medytacji i modlitwie. Jednak przewagą przysiadu nad pozycją lotosu jest to, że poza ćwiczeniem koncentracji i oczyszczaniem umysłu dostaje też np. większą porcję testosteronu. Bez badań czuję jego wzrost po tym jak działa mój umysł, np. zaczynam czuć chęć rywalizacji czy zainteresowanie sportem, cechy których dotąd raczej nie obserwowałem w tym ciele. Jeszcze jak se człowiek lubi zajarać i pojeść, to w ogóle jest to niezbędny element życia. Z jednej strony żałuję, że nie odkryłem tego wcześniej, z drugiej dzięki temu czuję, że najlepsze lata życia mogą być jeszcze przede mną (choć i na obecne nie narzekam).
W tych pojebanych czasach, kiedy w powietrzu wyraźniej rysują się takie możliwości jak kryzys finansowy czy wojna, poczucie siły cielesnej i dbania o głowę daje niezbędną kontrę do bombardujących nas niepewności.
Jaram się tym hobby, w siłowni znajduję to, czego ludzie szukają w świątyniach, medytacji i modlitwie. Jednak przewagą przysiadu nad pozycją lotosu jest to, że poza ćwiczeniem koncentracji i oczyszczaniem umysłu dostaje też np. większą porcję testosteronu. Bez badań czuję jego wzrost po tym jak działa mój umysł, np. zaczynam czuć chęć rywalizacji czy zainteresowanie sportem, cechy których dotąd raczej nie obserwowałem w tym ciele. Jeszcze jak se człowiek lubi zajarać i pojeść, to w ogóle jest to niezbędny element życia. Z jednej strony żałuję, że nie odkryłem tego wcześniej, z drugiej dzięki temu czuję, że najlepsze lata życia mogą być jeszcze przede mną (choć i na obecne nie narzekam).
W tych pojebanych czasach, kiedy w powietrzu wyraźniej rysują się takie możliwości jak kryzys finansowy czy wojna, poczucie siły cielesnej i dbania o głowę daje niezbędną kontrę do bombardujących nas niepewności.
Jaka najlepsza siłownia dla początkującego w Warszawie? Mam mamuśki taką, gdzie pokażą, wytłumaczą i opowiedzą co i jak, dla osoby która w życiu nie ćwiczyła, pewnie nie umiałaby podnieść poprawnie hantla ani nie zna się na dietach 
Co powiedziałabyś na nockę u mnie?
Mógłbym Ci kupić bardzo ładną suknię
Za kolejnym razem już jakoś pójdzie
Bo lubisz pieniądze, a ja pieniędzmi się zajmuję głównie
Mógłbym Ci kupić bardzo ładną suknię
Za kolejnym razem już jakoś pójdzie
Bo lubisz pieniądze, a ja pieniędzmi się zajmuję głównie
proponowałbym zacząć od jakiejś ogólnej teorii na własną rękę, chociażby jakis atlas ćwiczeń przejrzeć
W Wwa znam tylko sieć zdrofit i wydaje mi się przystępna- dużo sprzętu, długie godziny otwarcia, ale nie mam pojęcia czy ktoś cos pokazuje i objaśnia, to chyba bardziej jakieś zajęcia grupowe?
W Wwa znam tylko sieć zdrofit i wydaje mi się przystępna- dużo sprzętu, długie godziny otwarcia, ale nie mam pojęcia czy ktoś cos pokazuje i objaśnia, to chyba bardziej jakieś zajęcia grupowe?
Ja też jestem zwolennikiem zajęć grupowych dla początkujących adeptów sztuki podnoszenia ciężarów.
nic na potem
Kurwa totalnie straciłem zajawe na silke, lezy obok mnie spakowana torba juj od dwoch tyg, jeszcze kiedys zakladalem sluchawki i mialem wyjebane a teraz za chuj mi sie nie chcz wkurwiam sie bo widze jak wszystko ze mnie spada (ogolna ruchliwosc, stan glowy czy rzeczy, o ktorych pisal @con shonery )
W duzym stopniu przez problemy z obrecza barkowa i jakims nakurwianiem w lewej nodze co wyrzuca mnie totalnie z silki, juz smieszne ciezary mnie stopuja bo mam problemy ze wstaniem
W duzym stopniu przez problemy z obrecza barkowa i jakims nakurwianiem w lewej nodze co wyrzuca mnie totalnie z silki, juz smieszne ciezary mnie stopuja bo mam problemy ze wstaniem
To dawaj do fizjo i ogarniaj ciało, masz tylko jedno a samo nie zawsze przechodzi. No i wjeżdża się na trening znów elegancko
nic na potem
KILLIE pisze: ↑22 lut 2022, 17:32 Kurwa totalnie straciłem zajawe na silke, lezy obok mnie spakowana torba juj od dwoch tyg, jeszcze kiedys zakladalem sluchawki i mialem wyjebane a teraz za chuj mi sie nie chcz wkurwiam sie bo widze jak wszystko ze mnie spada (ogolna ruchliwosc, stan glowy czy rzeczy, o ktorych pisal @con shonery )
- con shonery
- Moderator
No i po martwym ciągu cała tylna taśma to zakwas. Zaskoczyłem się pozytywnie, bo robię te przysiady, wykroki, hip thrusty i uginania, a tu martwulec ciągulec taki bodziec dał, człowiek czuje, że żyje.
Halo witam, to samo po ostatniej sesji. Martwy i przysiad najpiękniejsze ćwiczenia.con shonery pisze: ↑25 lut 2022, 23:45 No i po martwym ciągu cała tylna taśma to zakwas. Zaskoczyłem się pozytywnie, bo robię te przysiady, wykroki, hip thrusty i uginania, a tu martwulec ciągulec taki bodziec dał, człowiek czuje, że żyje.
-
encrenoire
Dostalem w ostatnim czasie bardzo, bardzo duzo komplementow. Ciezko mi bywa je przyjmowac, szcz czasami. Ale troche to zaczyna leczyc glowe, dysforie miesniowa, obsesyjne podejscie do wygladu. W ktorej nas pograza ten jebany, niezdrowy internet i subkultury. Powodzenia wszystkim - i w treningu i w zdrowej glowie, w docenianiu siebie i nawzajem.
Dzisiaj po 7 miesiącach od totalnych początków z siłownią, pierwsze 100kg przekroczone - 105kg na przysiadzie, zadowolony jestem i teraz do 200 lecone będzie zdecydowanie 
- con shonery
- Moderator
No, pierwsza stówka to fajne uczucie, choć ja jeszcze pełni szczęścia nie poczułem, bo w żadnym z bojów jeszcze tyle nie robię, tylko doopskiem w hip thruscie no i łydy.
dawajcie swoje obecne ciężary
ława - 87,5x5
przysiad - 125x5
martwy 130x5
waga 71
ława - 87,5x5
przysiad - 125x5
martwy 130x5
waga 71
Akurat przysiad to chyba słaba rzecz to jarania siępozdrawiam_ pisze: ↑08 mar 2022, 20:37 Dzisiaj po 7 miesiącach od totalnych początków z siłownią, pierwsze 100kg przekroczone - 105kg na przysiadzie, zadowolony jestem i teraz do 200 lecone będzie zdecydowanie![]()
Ona mnie pyta skąd woń tej esencji
To zbita kula spod kutasencji
To zbita kula spod kutasencji