Kanye West - My Beautiful Dark Twisted Fantasy (2010)
Re: Kanye West - My Beautiful Dark Twisted Fantasy (2010)
////
Ostatnio zmieniony 11 gru 2025, 18:08 przez enjoy1g, łącznie zmieniany 1 raz.
Z córki biznesu nie zamierzam robić, sama może kiedyś o tym zdecyduje
. Ale dzięki, przekażę jej wszystkie propsy od was.
Sprzedam płyty CD (głównie rap amerykański, ale jest i Ortega Cartel - LAVORAMA)
viewtopic.php?f=31&t=9041&p=661906#p661906
No pomysł na biznes jest, sam bym sobie zakupił takie cuda na ścianę, ale w sumie słusznie podchodzisz do sprawy, jak dorośnie i dalej będzie to robiła to może to wykorzystać w fajny sposób. Z tego co widać na forum to jesteś naprawdę w porządku ojcem i szacuneczek za to. Tak to się powinno robić jak już się zabiera za tworzenie rodziny.

U mnie wisi to
10 lat tego wspaniałego albumu 
Hard head, tight fists, I stand tall,
Instinct unleashed when the tension calls.

Instinct unleashed when the tension calls.

ostatnio stwierdziłem że moim ulubionym momentem na tym albumie jest outro z Hell of a Life
i ogólnie wydaje mi się że ten numer jest strasznie underrated
i ogólnie wydaje mi się że ten numer jest strasznie underrated
Co Ty gadasz, dla mnie zawsze byl przekotem ten numer
Wysłane z mojego Redmi 8 przy użyciu Tapatalka
Dodano po 4 minutach 18 sekundach:
albo lost in the world, az wroce sobie do kawalkow
Wysłane z mojego Redmi 8 przy użyciu Tapatalka
Dodano po 4 minutach 18 sekundach:
albo lost in the world, az wroce sobie do kawalkow
Najlepsze Intro i Outro na świecie
Jak nie lubię mash-upów to ten jest świetny, przemyślany i niezbyt długi więc nie zmęczy. Polecam.
Sprzedam płyty CD (głównie rap amerykański, ale jest i Ortega Cartel - LAVORAMA)
odkopuje temat z okazji 11 lecia jednej z najglosniejszych premier w historii gatunku
so appalled top 3 kanye, jest jednoczesnie najbardziej underrated piosenka z tego albumu jak i z calej dyskografii ye w kontekscie dyskusji o najlepszych jego utworach
no i odwieczny bowdown dla tego co hov tam dał, o wiele mniejszy dla tego co nawinal w monster
Dodano po 3 minutach 54 sekundach:
so appalled top 3 kanye, jest jednoczesnie najbardziej underrated piosenka z tego albumu jak i z calej dyskografii ye w kontekscie dyskusji o najlepszych jego utworach
no i odwieczny bowdown dla tego co hov tam dał, o wiele mniejszy dla tego co nawinal w monster
Dodano po 3 minutach 54 sekundach:
obydwie zwroty z knowledge god i jego zwrota w iron maiden >>>
♫ Beefing with my chick while I'm in jail ♫
Film "Runaway" w którym Kanye jedzie przez las i spada kometa to arcydzieło.
Wracam do tego albumu co zimę. Wolves in Sheeps Clothing od Fab'a z pierwszego Soul Tape'a jako remix Devil in a New Dress również piękne. 
- MyEvenement
dla mnie prime time Ye, najlepszy projekt, genialny, prawie doskonaly. pozniej nigdy Kanye nie dawal mi takiej radosci swoja muzyka, moze male wyjatki na wtt.
Ostatnio zmieniony 03 sie 2022, 14:16 przez hwjsk, łącznie zmieniany 1 raz.
no coś w ten deseń. Żadnej innej płyty chyba nie sluchalem tak często jak MBDTF, a mimo to nadal nie mam wrażenia nudy i zdarza mi się regularnie wracać. Napisalbym cos dluzszego ale teraz mi sie juz nie chce iks de
A tak w ogole to lubie wracac do kopii dla Hype Williamsa, szczegolnie Blame Game jest tam fajne. Czasem mam tak, ze lubie bardziej surowe wersje kawalkow, bo mają w sobie wiecej duszy- niby troche niedociągniec, ale juz slychac, jak genialne dzielo się dzieje. W tamtej wersji akurat to Kanye spiewa refren i mimo, ze oczywiscie nie jest jak John Legend, to brzmi to bardzo fajnie i naturalnie
- KapitanRozpierdol
No to jest niewątpliwie jeden z najważniejszych albumów rapu. Wejście w bit Grubasa na Monster to 
oj tak, zyciowke tam dala nicki
Kurwa, te sample to takie złoto, że aż za serduszko chwyta. Uwielbiam ten album bardzo
- ConeyIsland
Płyta, która inaczej wchodzi jak ma się lat 17, inaczej jak 25 a inaczej jak 30. Gdy wyszła to Monster katowałem niebywale ale cała płyta, choć doceniałem, odeszła w zapomnienie. Osiem lat później doceniłem eklektyczność i połączenie hip hipu z nośnym, radiowym brzmieniem. Od niemal tygodnia z kolei jak słucham jej w samochodzie (jak zwykle zresztą) to nie mogę zebrać szczęki z kolan. Top3 ever? Nie jest to kontrowersyjna opinia, myślę. Jest hip hop, jest przepych, są piękne bity, są cudowne refreny. Do tej płyty chce się wracać i chce się ją zapętlać. Moim zdaniem ta płyta to ten właśnie moment gdzie Kanye okiełznał swój talent i nie przegiął. Wykrzesał wszystko co miał do zaoferowania. Choć wiem że jest tu wielu koniobijców późniejszej twórczości Westa to uważam że kolejne jego płyty bywał zbyt chaotyczne i zbyt odklejone. Na MBDTF jest z kolei wszystko co najlepszego miał West do zaoferowania.