Łajzol - Łajzol Serious (2022)
Re: Łajzol - Łajzol Serious (18.03.2022) [Zapowiedź]
najlepszy singiel i zajebisty bicik
wjeżdża największy kaliber, twoja ekipa koliber
-
frontkick
Ech juz mnie nie grzeje zupelnie ten material, Lajzol nie ma kurwa kompletnie nic do powiedzenia a jednak cala plyte zapierdolil mimo tego, tylko za to props w sumie
Mam tak ze wszystkim spod szyldu JWP/BC od jakiegoś czasu (za wyjątkiem może solówki Kosiego) - poza bragga absolutnie nic nie mają chłopaki do powiedzenia.
Nie oczekuje mitycznego przekazu, czy nauk o życiu, ale ile można słuchać pierdolenia o tym, że „moj rap>twój rap”? Zwłaszcza, że oni zjeździli kawał świata, mają też już trochę lat, wiec na pewno są w stanie coś ciekawego powiedzieć na bicie. Jeszcze póki co pare lat puszczali materiał to było ok, ale przez ich obecne tempo wydawnicze zupełnie mi się przejedli.
Płytkę może sprawdzę, ale oczekiwania drastycznie obniżyłem, bo zapowiada się kolejny produkt zjeżdżający z taśmy fabryki JWP/BC różniący się od poprzednicg tylko literkami na etykiecie.
Nie oczekuje mitycznego przekazu, czy nauk o życiu, ale ile można słuchać pierdolenia o tym, że „moj rap>twój rap”? Zwłaszcza, że oni zjeździli kawał świata, mają też już trochę lat, wiec na pewno są w stanie coś ciekawego powiedzieć na bicie. Jeszcze póki co pare lat puszczali materiał to było ok, ale przez ich obecne tempo wydawnicze zupełnie mi się przejedli.
Płytkę może sprawdzę, ale oczekiwania drastycznie obniżyłem, bo zapowiada się kolejny produkt zjeżdżający z taśmy fabryki JWP/BC różniący się od poprzednicg tylko literkami na etykiecie.
kurwa słucham sobie, wszystko git, podoba mi się, a tu nagle ten astma którego pierwszy raz w życiu słyszę i dopóki nie spojrzałem w telefon to myślałem że to kurwa fokus, chłop dosłownie rapuje identycznie, jest także identycznie chujowy jak fokus, popsuł traka gamoń jeden
♫ Beefing with my chick while I'm in jail ♫
32 smartfony i jeszcze zwrotki Łajzola na Jetlagz których teraz nie pamiętam, to najlepszy przykład że jakby chciał to by nagrał coś innego, a tak idzie po linii najmniejszego oporu, a myślę że mógłby spokojnie powalczyć o jakiś szerszy fanbase niż typowy wariacik odbiorca JWP/BC
jesteś poszukiwany przez MOBBYN
-
milford966
32 smartfony i parę piosenek z kosim u da vosk docty to były rzeczy które zwiastowały zajebistą solówke łajzola. niestety chłop na nowych singlach nie ma ani jednej ciekawej linijki, a oprawa graficzna jest nieświeża jak całe te 2020. mimo to super glue i bocian to dobre nutki i miło mi się ich słucha
ostatni singiel mi najlepiej siedzi, ale zgadzam się z kolegami wyżej, 32 smartfony i pare piosenek to byly jedne z lepszych rzeczy od łajzola jak dla mnie i liczylem, że troche bardziej pójdzie w tym kierunku, bo takie numery pokazują, że łajzol ma na prawdę dużo do zaoferowania
- wilkstaryruchacz
Generalnie Jetlagz Szum to była świetna płyta, idealnie wyważona - raczej surowa, siermiężna (nie wiem jakiego przymiotnika użyć) nawijka Kosiego i Łysol, który bardziej bawił się flow, ogólnie jest raczej bardziej melodyjny. Do tego świetne bity no i mamy album, do którego cały czas wracam.
Tutaj single póki co bez szału, a raczej odważę się powiedzieć, że lekka nuda. Całość sprawdzę, jednak nie spodziewam się fajerwerków, troche szkoda.
Tutaj single póki co bez szału, a raczej odważę się powiedzieć, że lekka nuda. Całość sprawdzę, jednak nie spodziewam się fajerwerków, troche szkoda.
zajebisty ten ostatni singiel
Mi tam tutej i asthma i reszta na ostatnim singlu siada super 
/edit
Swoją drogą ciekawe, że teraz tutaj ludzie mówią, że brzmi jak Fokus, a wcześniej mówili ze jak Magik.
Może w którymś z następnych kawałków będzie jak Rahim
/edit
Swoją drogą ciekawe, że teraz tutaj ludzie mówią, że brzmi jak Fokus, a wcześniej mówili ze jak Magik.
Może w którymś z następnych kawałków będzie jak Rahim
nawet bym się nie zdziwił jakby tak było, gościu ewidentnie mocno się inspiruje tamtą muzą (PFK/K44) co słychać w każdym kawałku z jego wokalem ale ostatecznie nie brzmi to jakoś odrzucająco źle, na pełnym albumie na dłuższą metę mnie to męczy ale jako featuringi zupełnie spoko
Premiera przelozona na 8 kwietnia.
Re: Łajzol - Łajzol Serious (08.04.2022) [Zapowiedź]
Łajzol na FB:
23.03
Po chwili przerwy, w przyszłym tygodniu lecimy z najmocniejszym chyba singlem.
Ona mnie pyta skąd woń tej esencji
To zbita kula spod kutasencji
To zbita kula spod kutasencji
-
milford966
z droniarzem 
ten hook jak cię mogę, ale zwroty super
pierwszy singiel, który mi siedzi
edit: jednak drugi, zapomniałem o Jak Bocian