Niepopularne/kontrowersyjne zdanie o polskim rapie
- OmarStooleyman
Re: Niepopularne/kontrowersyjne zdanie o polskim rapie
No dobra, to akurat dobre prowo
- SuperRapMaster
Nie no, Belmondo ma zajebiste wersy, do tego ma świetny głos, czego o Quebonafide powiedzieć nie można, jednak Belmondo, mimo iż zawsze dobrze płynie, nigdy nawet nie próbował ze swoim głosem robić takich cudów jak Quebo. Jeśli komuś podoba się flow Młodego G na gaśnicy, to polecam to https://m.youtube.com/watch?v=s-SzfAAz0CQmoherowy pisze: ↑16 lut 2022, 14:48 Większość miłośników Belmondo lubi go tak naprawdę tylko dlatego że jest względnie mało znany i można poczuć się elitarnie. Tak naprawdę nie lubi go za samą muzykę tylko za wartości nieco odmienne od standardów polskiej sceny jakie przedstawia. Sama muzyka jest chujowa i reszta to dorabianie ideologii, spójrzmy na to szczerze. Słuchać tego dla przyjemności? Dla beki, parę razy, tak. Nic więcej. Porównywać do, nomen omen, przeciętnego rapowo Quebonafide (ale wybitnego jak na polskie warunki w kreowaniu wizerunku i wprowadzaniu trendów), to i tak za dużo.
Podobnie przećpane, tylko 2x bardziej.
A co do najlepszego flow, to przypomniał mi się drugi poważny kandydat - Mes.
- scam_sakawa
Paluch jest bardzo chujowym populistą, który próbuje stać po jednej stronie barykady z ludźmi z bloków, ale tak naprawdę szczerze nimi gardzi i oplułby prośbę o 10zł głodnego kumpla ze starych czasów.
Wszystkie moje posty są wyłącznie fikcją literacką i nie mają żadnego pokrycia w rzeczywistości.
Większość miłośników Palucha lubi go tak naprawdę tylko dlatego że jest względnie dobrze znany i można poczuć się elitarnie. Tak naprawdę nie lubi go za samą muzykę tylko za wartości nieodbiegające od standardów polskiej sceny jakie przedstawia. Sama muzyka jest chujowa i reszta to dorabianie ideologii, spójrzmy na to szczerze. Słuchać tego dla przyjemności? Dla beki, parę razy, tak. Nic więcej. Porównywać do, nomen omen, świetnego rapowo Belmonda (ale wybitnego jak na polskie warunki w kreowaniu wizerunku i wprowadzaniu trendów), to i tak za dużo.
You got opps, ain't you?
No, we ain't all angels
No, we ain't all angels
Zgadzam się z @Jaayu.
Ona mnie pyta skąd woń tej esencji
To zbita kula spod kutasencji
To zbita kula spod kutasencji
dlaczego nomen omen? chodzi o to ze ma dobre chęci ale mu nie wychodzi?
Spoko, rozumiem konwencję, ale jednak tego typu insynuacje to jest czyste chamstwo, gówniarstwo, niedojrzałość mentalna autora posta i intelektualne deficyty.
Bardzo odkrywcze, nadawałoby się do komentarzy na Glamrapie, tylko musiałbyś się trochę bardziej postarać, bo tam jednak wyższy poziom.Jaayu pisze: ↑16 lut 2022, 16:23 Większość miłośników Palucha lubi go tak naprawdę tylko dlatego że jest względnie dobrze znany i można poczuć się elitarnie. Tak naprawdę nie lubi go za samą muzykę tylko za wartości nieodbiegające od standardów polskiej sceny jakie przedstawia. Sama muzyka jest chujowa i reszta to dorabianie ideologii, spójrzmy na to szczerze. Słuchać tego dla przyjemności? Dla beki, parę razy, tak. Nic więcej. Porównywać do, nomen omen, świetnego rapowo Belmonda (ale wybitnego jak na polskie warunki w kreowaniu wizerunku i wprowadzaniu trendów), to i tak za dużo.
Ciężko jest dyskutować z obecnym pokoleniem, które szuka w rapie tego samego co w FAME MMA. Tania sensacja, to kreuje rzeczywistośc części z was. To was bawi. To was kręci. Nie macie pojęcia o świecie, nie czytacie książek, głównym źródłem informacji są dla was niezweryfikowane wiadomości z social mediów, a wasze poglądy kształtuje pierdolony trójkąt bermudzki Jacek Bartosiak, Krzysztof Stanowski, Sławomir Mentzen. Nie mamy o czym rozmawiać. Jesteśmy intelektualnie nie na innych planetach, tylko w innych galaktykach. Pozdro dla wszystkich kumatych użytkowników.
Sobota nie istnieje od czasu odejścia Winiego.
- scam_sakawa
Pozdro @moherowy, kumaty uzytkowniku.
Wszystkie moje posty są wyłącznie fikcją literacką i nie mają żadnego pokrycia w rzeczywistości.
- sugarhill_notausgang
To jest offtop, ale chyba nie ma tematu "Najbardziej oczywiste i popularne zdanie o polskim rapie", więc wybaczam .Jaayu pisze: ↑16 lut 2022, 16:23 Większość miłośników Palucha lubi go tak naprawdę tylko dlatego że jest względnie dobrze znany i można poczuć się elitarnie. Tak naprawdę nie lubi go za samą muzykę tylko za wartości nieodbiegające od standardów polskiej sceny jakie przedstawia. Sama muzyka jest chujowa i reszta to dorabianie ideologii, spójrzmy na to szczerze. Słuchać tego dla przyjemności? Dla beki, parę razy, tak. Nic więcej.
ale się zesrałeś tutaj, a to wszystko po to, by udowodnić, że Paluch nie jest wackiem, podziwiam ambicje. Chętnie się dowiem jakich książek mam się naczytać, by potrafić docenić kunszt liryczny właściciela Biura Ochrony Rapumoherowy pisze: ↑16 lut 2022, 17:24 Ciężko jest dyskutować z obecnym pokoleniem, które szuka w rapie tego samego co w FAME MMA. Tania sensacja, to kreuje rzeczywistośc części z was. To was bawi. To was kręci. Nie macie pojęcia o świecie, nie czytacie książek, głównym źródłem informacji są dla was niezweryfikowane wiadomości z social mediów, a wasze poglądy kształtuje pierdolony trójkąt bermudzki Jacek Bartosiak, Krzysztof Stanowski, Sławomir Mentzen. Nie mamy o czym rozmawiać. Jesteśmy intelektualnie nie na innych planetach, tylko w innych galaktykach. Pozdro dla wszystkich kumatych użytkowników
cztery żubry i dwie kurwy
- sugarhill_notausgang
Nie czytasz książek, nie pójdziesz z Paluchem do łóżka.
- KillerCroc
Co to znaczy najlepsze flow? Co to jest w ogóle "posiadacz najlepszego flow"? Przecież raperzy zmieniają flow z kawałka na kawałek
Nigdy nie kumałem tych głupich gadek, że ktoś jest posiadaczem N A J L E P S Z E G O flow w Polsce. Co na własność sobie je zajebał i nikomu nie odda i bo to jego flow? Przecież to w 90% zależy od tempa i stylistyki beatu
Gdybym urodził się gdzieś indziej miałbym szansę...
No ja zawsze rozumiałem posiadanie najlepszego flow właśnie jako umiejętność odnajdywania się na bitach i umiejętną zabawę akcentowaniem danych głosek i generalnie głosem. Jak mówię, że Mes ma najlepsze flow to nie chodzi mi o te flow, którego użył na otwarciu, tylko generalny wachlarz flow, których używał w swojej karierze.
Tak jak Jiigsi napisał, im swobodniej zmieniasz flow i odnajdujesz się na różnych stylistycznie bitach tym lepiej. Dlatego pod względem flow w polsce Piki numerem 1 a na świecie Young Thug
Ostatnio zmieniony 16 lut 2022, 19:30 przez koniec, łącznie zmieniany 1 raz.
Wszelakich. Trzeba w życiu przeczytać tysiące dobrych i tysiące chujowych książek, żeby mieć pojęcie o życiu.
Przeciętny użytkownik Ślizgawki nie rozumie, że każdy może słuchać to na co ma ochotę. Może słuchać coś z czym się utożsamia, może słuchać coś co jest odległe z jego przeżyciami, ale przez to pociągające. Jeden słucha czegoś dla vibu, drugi skupia się na liryce, a trzeciego przyciąga głównie wizerunek artysty. Tymczasem tutaj na forum wywleka się jakieś prymitywne argumenty w stylu ura bura hipokryzja, permanentnie mylone są pojęcia, mieszane są wątki. Zarzuca się wielu polskim raperom brak autentyczności i hipokryzję, tak jakby te dwie rzeczy nie mogły iść w parze. Jak się danego rapera lubi, to na jego krzywe akcje poza muzyką przymyka się oko. A jak się nie lubi, to się je wyolbrzymia. Ot, forumowa hipokryzja.
- KillerCroc
Nie no koledzy ja to dobrze rozumiem, bije po prostu to używanie jakiś argumentów w stylu "quebonafide flow 2k16 >>> belmondo flow 2k18", przecież to są dość subiektywne kwestie i za bardzo nie wiem jak można porównać np. flow w Cest'la vie do Gaśnicy
Gdybym urodził się gdzieś indziej miałbym szansę...
Z których ksiazek taka swobodna żonglerka przypadkami (niczym paluch flowami)
Ostatnio zmieniony 16 lut 2022, 19:43 przez jajca, łącznie zmieniany 1 raz.
quebonafide antyflowowiec od zawsza
flow mesa brzmi jakby sie nasluchal prog rocka z 60/70tych i pomyslal "kurwa zrobie to samo, ale rapujac", po czym wyszlo to tak, ze no spoko, fajnie sobie rapuje, ale gdzie tu cos ciekawego. ja chyba wyroslem juz z jaraniem sie flow wygietym na wszystkie strony tak jak zrobil to np w tym remiksie pezeta z ostatniej plytySuperRapMaster pisze: ↑16 lut 2022, 16:06 A co do najlepszego flow, to przypomniał mi się drugi poważny kandydat - Mes.
FUCK OFF MR LAHEY