Sztuka czy wandalizm? Graffiti
Moderator: gogi
- Jasny
- Zbanowany
Re: Sztuka czy wandalizm? Graffiti
Mógłbyś znać 100 innych jego dzieł
I live my life free of compromise and step into the shadows without complaint or regret.
Those who would give up essential Liberty, to purchase a little temporary Safety, deserve neither Liberty nor Safety
Those who would give up essential Liberty, to purchase a little temporary Safety, deserve neither Liberty nor Safety
talent stwierdzam na podstawie tych, które zobaczyłem.
to, jak duże wrażenie na mnie zrobiły, determinuje moją ocenę - może się zdarzyć, że np. 2 dzieła z 10 danego artysty, które znam, mogłyby mnie tak powalić, że poziom pozostałych 8 nie miałby dla mnie żadnego znaczenia i gościa miałbym za geniusza (=że ma talent), a może być tak, że te 2 uznam za świetne, jednak nie na tyle dobre, żebym olał przy ocenie pozostałe 8.
jakbym znał jedno dzieło to krótka piłka - nie da się stwierdzić, czy to przebłysk tudzież dzieło przypadku, czy rzeczywisty talent.
znam dwa, z czego jedno jest dobre, a jedno chujowe - tu zależy od tego jak dobre jest to jedno z nich, które mi się podoba, ale ciężko stwierdzić, czy dobre nie wyszło przypadkiem, więc równie ciężko stwierdzić, czy ma talent.
jakbym znał trzy, i dwa byłyby dobre, a jedno chujowe, to zakładam, że skoro stworzył kolejne udane dzieło to ma jakiś talent.
to o czym piszę ma przełożenie 1:1 na moje postrzeganie talentu u raperów
wszystko jest subiektywne jak skurwysyn
(jak uznam że pierdolę bez sensu to wrócę do tego jak będę trzeźwy)
to, jak duże wrażenie na mnie zrobiły, determinuje moją ocenę - może się zdarzyć, że np. 2 dzieła z 10 danego artysty, które znam, mogłyby mnie tak powalić, że poziom pozostałych 8 nie miałby dla mnie żadnego znaczenia i gościa miałbym za geniusza (=że ma talent), a może być tak, że te 2 uznam za świetne, jednak nie na tyle dobre, żebym olał przy ocenie pozostałe 8.
jakbym znał jedno dzieło to krótka piłka - nie da się stwierdzić, czy to przebłysk tudzież dzieło przypadku, czy rzeczywisty talent.
znam dwa, z czego jedno jest dobre, a jedno chujowe - tu zależy od tego jak dobre jest to jedno z nich, które mi się podoba, ale ciężko stwierdzić, czy dobre nie wyszło przypadkiem, więc równie ciężko stwierdzić, czy ma talent.
jakbym znał trzy, i dwa byłyby dobre, a jedno chujowe, to zakładam, że skoro stworzył kolejne udane dzieło to ma jakiś talent.
to o czym piszę ma przełożenie 1:1 na moje postrzeganie talentu u raperów
wszystko jest subiektywne jak skurwysyn
(jak uznam że pierdolę bez sensu to wrócę do tego jak będę trzeźwy)
-
inspektorgadzet
siema, są jakieś filmy krakowskich ekip?
b-boye kręcą głową, nie podoba im się hiphop mój
Ostatnio wyszło Menace 2 Society (sa wrzutki od CNB). Zdaje mi się był też film od UHA/MUS.
- OmarStooleyman
Niestety ale fascynacja graffiti i całym środowiskiem writerowym pokrywa się z okresem dorastania, przez co wielu amatorów szybkiej adrenaliny wykonuje durne bomby w miejscach, które niekoniecznie zyskują na tym, co negatywnie rzutuje się na każdego puszkarza.
Dla mnie to zawsze było środowisko bananowe poszukujące taniej sensacji w swoim życiu, wszak uliczna patola nie ma kasy na puszki. Zdarzają się oczywiście fajne prace, które przystroją smutne jak pizda miejsca, ale z czasem widzę w tym co raz więcej gówniarskiego buntu dla buntu.
Dla mnie to zawsze było środowisko bananowe poszukujące taniej sensacji w swoim życiu, wszak uliczna patola nie ma kasy na puszki. Zdarzają się oczywiście fajne prace, które przystroją smutne jak pizda miejsca, ale z czasem widzę w tym co raz więcej gówniarskiego buntu dla buntu.
Nowość od Goala, a nikt nie wrzucał...
Dodano po 3 minutach 51 sekundach:
Zajebisty soundtrack, w ogóle filmy o graffiti mają najlepsze ścieżki dźwiękowe według mnie!
- FruitOffTheWall
spoko materiał
rip zioloziolo
Czas zapierdala? Może ziomie po koksie
Zapierdalala w Las Palmas, nie Europie Wschodniej
https://www.last.fm/user/Tommy_Ovocetti
owoc dziwko może wszystko
Czas zapierdala? Może ziomie po koksie
Zapierdalala w Las Palmas, nie Europie Wschodniej
https://www.last.fm/user/Tommy_Ovocetti
owoc dziwko może wszystko
cały pociąg metra w Warszawie zrobili i to raczej nie są polacy, co nie?
ale z lekka chujowo im to wyszło
WÓDA KOKS KOBIETY
LEGIA SPORT BALETY
LEGIA SPORT BALETY
ręce poucinać
jechać do spodu
gdzie był młody dron jak go było trzeba
z ostrej amunicji, bo tako oni majo
z ostrej amunicji, bo tako oni majo
- zemsta1camzata
Młody dron siedzi w piwnicy obsrany enzo i nafasa
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Pro
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Pro
jaki dresscode? w klubie w dresach
za nogawką ukryta jest maczeta
za nogawką ukryta jest maczeta
https://www.facebook.com/events/4048303 ... 22%3A[]%7D
jesli kogos to obchodzi, to fajna wystawa wjeżdża do 25.08
jesli kogos to obchodzi, to fajna wystawa wjeżdża do 25.08
BOUT IT BOUT IT
Hyphap! |
|
@up chyba wszystkie prace:
w ogóle brutalizm srogi ten wiadukt
w ogóle brutalizm srogi ten wiadukt
I'm enslaving women from Ukraine,
they don't understand english
but they understand pain,
it's the language of anguish
Ja tym się jaram i dla mnie to sztuka ale tylko i wyłącznie jak to zajebiście wygląda
.
Bo tagi 15 latków które wyglądają jak nie powiem co mnie szpecą,jak ktoś ma talent do tego to jak najbardziej szanuje .
Bo tagi 15 latków które wyglądają jak nie powiem co mnie szpecą,jak ktoś ma talent do tego to jak najbardziej szanuje .
Za dzieciaka się jarałem, a teraz uważam takie akcje za żenadą.
Graffiti jestem stanie tolerować tylko na legalach lub starych odrapanych murach, ale mnie to już w ogóle, nie jara, bo prace writterów są strasznie schematyczne i nudne do wyrzygania.
Raczej to są rzemieślnicy niż artyści.
żadnego "distroju" nie ma wpisanego w graffiti i nigdy nie było. EWC miało kosę z sok/pkp i dlatego rozpierdalali wtedy pociągi.