[pop/r&b] Billie Eilish - WHEN WE ALL FALL ASLEEP, WHERE DO WE GO? (2019)

Kategoria poświęcona albumom.

Moderatorzy: mql, Ruces

Awatar użytkownika
Kacper

[pop/r&b] Billie Eilish - WHEN WE ALL FALL ASLEEP, WHERE DO WE GO? (2019)

Post autor: Kacper »

Najgorętsze nazwisko w muzyce pop, dziewczyna ma niespełna 18lat. Ta płyta to jej długogrający debiut wydany w interscope. Wzbudza jakieś kontrowersje(wizerunkowo i muzycznie wszystko jest bardzo odważne, zapewne przez to), ale ja póki co przesłuchałem ten krążek kilkukrotnie w samochodzie i totalnie mnie one nie interesują, za to muzyczka interesuje mnie bardzo.

mój ulubiony banger bad guy https://www.youtube.com/watch?v=DyDfgMOUjCI

you should see me in a crown https://www.youtube.com/watch?v=coLerbRvgsQ

bury a friend https://www.youtube.com/watch?v=HUHC9tYz8ik
Awatar użytkownika
Jose
Brak Kultury

Re: Billie Eilish - WHEN WE ALL FALL ASLEEP, WHERE DO WE GO?

Post autor: Jose »

Dziś sobie przesłuchałem na spokojnie, wcześniej znałem tylko single, i szczerze to nie wiem, o co ten wielki shitstorm i skrajność w ocenach. Śpiewa sobie czasem bardzo ładnie, czasem trochę nudno, ale żeby ją jakoś nienawidzić jak niektórzy, to nie kumam czemu.
2rzyn pisze: 20 sty 2024, 9:32 Dlaczego Tede Królem Jest
Awatar użytkownika
szpilman
♓︎

Post autor: szpilman »

Billie Eilish wkurwia mnie jak nic innego na świecie, tak jej kurwa nienawidzę, że nawet nie możecie sobie tego wyobrazić. Ta typiara DOSŁOWNIE urodziła się w machinie przemysłu muzycznego i dorastała w obrębie Los Angeles, skąd artyści tacy jak Skrillex czy Beck pochodzą. Jej brat jest profesjonalnym producentem muzycznym a ludzie nadal chcą stać w kółeczku i rozmawiać o tym jak bardzo ta kurwa nie jest utalentowana. "AlE jEj wOkaL jeSt tAkI dObRy" ta xDDD Chyba jak jesteś zjebaną uczennicą pierwszego roku jakiegoś kursu pieśni w Tenczynku to jej głos może brzmieć dobrze dla ciebie xD
Słuchaj kurwa, wyobraź sobie że urodziłeś się w Los Angeles, cała twoja rodzina pracuje w przemyśle muzycznym a twoi rodzicie zapisują cię do chórku kiedy masz 8 lat - śpiewasz przez dosłownie całe twoje skurwiało-głupie niby zdepresjonowane życie, oczywiście że kurwa będziesz w stanie śpiewać bez skazy falsetem. W chwili kiedy masz 16 lat - twój brat który jest producentem muzycznym pomaga ci pisać utwory. Ale to nawet nie jest najgorsze w Billie Eyelash, najbardziej wkurwia mnie jej zjebany ironiczny styl bycia smutną zdepresjownowaną pizdą. No kurwa mać. Czaje, ma 16 lat i jeszcze nie rozumie oraz nie panuje nad swoimi emocjami. No ale skoro w tym wieku chce wyrażać swoje emocje za pomocą muzyki, niech się kurwa nauczy wyrażać je w sposób, który nie jest nudną paplaniną gówna i pseudointelektualnych tekstów. Jednym z moich ulubionych zespołów jest Radiohead, Thom Yorke w odniesieniu do swojej muzyki która jest ponura, mówi o tym, że nie chodzi o to żeby muzyka była smutna - chodzi o to, żeby czerpać z tej emocji inspirację do zrobienia czegoś dobrego. Billie Eilish miała nauczanie indywidualne i buja się z gwiazdami każdego dnia, ale wszystko o czym potrafi śpiewać to jak bardzo jest smutna 24/7 jakby to było jakieś wyróżnienie xD Czy jest coś bardziej wkurwiającego niż dziewczyny które kojarzysz ze szkoły średniej, które potrafiły nonstop żalić się jakie to one nie są smutne przez cały czas? To dlaczego wy kurwa jebane dzbany jeden z drugim nadal słuchacie tego irytującego klauna który nosi ciuchy jak po Kononowiczu i chełpi się tym, że jest smutna przez cały czas xD Ja pierdole jak ja nienawidzę Eli Elish.
"...jest eśmy małymi cząstkami wielkich rzeczy..."
pieseczek dla ślizgawkera
Obrazek
Awatar użytkownika
staroć

Post autor: staroć »

no wlasnie taki o to jest ten produkt zwany Billie Eilish, jednych to wkurwia inni to uwielbiaja
ja to nawet lubie, ale bardziej mam to w dupie
Awatar użytkownika
Jaayu

Post autor: Jaayu »

znam tylko single i ładnie brzmi no nie ma co, tylko jej sposób bycia jest wkurwiający, ale to ja nie lubie smutasów po prostu i tyle
You got opps, ain't you?
No, we ain't all angels
Awatar użytkownika
Riddle

Post autor: Riddle »

Ja tam lubię sobie posłuchać bo śpiewa ładnie, wjbn kim tam ona jest prywatnie, kto daje jebanie o takie rzeczy chyba jakieś gostki co się w muzykę wczuwają
Awatar użytkownika
Kacper

Post autor: Kacper »

jeżeli to wszystko produkuje jej braciak to mega doceniam, wspaniała robota

sama przypierdolka szpilmana wydaje mi się być niemądra bo oparta o popularność/wychowanie/spusty ludzi. Chodzi o muzyczkę, która akurat mi się podoba i doceniam ją całościowo.

Ciekawe czy 15 lat temu ludzie przypierdalali się do Rycha Rynkowskiego , że te zajebiste teksty to pisze mu Cygan, muzyczkę jeszcze kto inny a ten łysy flet tylko śpiewał zachrypniętym głosem robiąc karierę na ich plecach, SAM DO NICZEGO BY NIE DOSZEDŁ
Awatar użytkownika
szpilman
♓︎

Post autor: szpilman »

spokojnie ziomeczku, mój post to tylko pasta, ale musiałem wkleić
"...jest eśmy małymi cząstkami wielkich rzeczy..."
pieseczek dla ślizgawkera
Obrazek
Awatar użytkownika
JVCORE

Post autor: JVCORE »

Czekałem na ten temat, typiarka spoko sobie śpiewa, jej styl bycia to już zupełnie inna kwestia. Lubię sobie odpalić na głośnikach. Nie wiem jaki problem maja do niej ludzie [tutaj bym wstawił emotkę typa, który macha łapami na boki, ale jej brakuje]
#freefromage

GVMBLER
Awatar użytkownika
crbn

Post autor: crbn »

Niby tylko pasta, ale w sumie prawdziwa. Wkurwia mnie ta typiara i nie rozumiem fenomenu. Mam czasem wrażenie, że ludzie kupują jej gimmick, a nie muzykę.

Fajny komentarz znalazłem.
Spoiler
Not to hate on her or anything. My sister dated her brother a time ago and I actually like some of her stuff, but I'd like to spill some stuff you might've disregarded (whether intentionally or unintentionally) or are unaware of.

For you to say that she writes her own songs and "doesn't come from a family of producers/well-connected people," is absolutely false. Her brother wrote AND produced "Ocean Eyes", the single that blew up on Soundcloud and got her famous. He produces MOST if not all of her stuff.

Second, you completely disregarded the fact that she comes from a family of showbiz. It's not just her parents. Y'all are probably unaware because I'm not sure if this has been publicly said before but Her 80% of her aunts/uncles are actors and musicians. In fact, one of her uncles worked with PRINCE back in the day (this is coming from her own brother in case you wanna know how credible this is). P-R-I-N-C-E. Yeah, they're totally not well connected in the industry.

Third, she's trying WAY too hard with the "ooh look at me I'm edgy, cool,genuine and relatable." persona. Again no hate. But it's just so obvious. She mentions how "un" fake she is in every single interview. For all the people saying, "If she were an industry plant, they would've turned her into Ariana Grande or Britney Spears." That's literally so illogical. Labels want what people want. They saw how everyone was complaining about not having any "relatable and down to earth" pop stars, so Billie was the perfect act to break into the mainstream.
Obrazek
Awatar użytkownika
Kotei

Post autor: Kotei »

Na początku jarałem się jak pojebany i zapętlałem praktycznie wszystko co wypuściła, ale jakoś po wyjściu jej debiutu bardzo szybko zeszła z głośników. Szybko zapomniałem o tym albumie, fajny na przesłuchanie kilka razy, ale dość prędko robi się nużący i średnio chce się wracać.
Pewnie każdy już widział, ale i tak wrzucam: https://youtu.be/Cm0MGnuRnH0
Rychu Peja Solufka listener
CzasemJebneSobie

Re: [pop/r&b] Billie Eilish - WHEN WE ALL FALL ASLEEP, WHERE DO WE GO? (2019)

Post autor: CzasemJebneSobie »

­­­­
Ostatnio zmieniony 10 lip 2021, 19:43 przez CzasemJebneSobie, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
kelsohmm

Post autor: kelsohmm »

w bury a friend spodobało mi się brzmienie Yeezusa, rzadko ktoś odważy się sięgnąć po nie w tak bezpośredniej formie, tutaj wyszło świetnie
reszta imo nuda albo pretensjonalizm, a twarz ma wkurwiającą strasznie
możesz mi mówić daquan
Awatar użytkownika
Beny

Post autor: Beny »

Dopiero niedawno przesłuchałem całość oprócz singli i w sumie nie jest to zła płyta

Wysłane z mojego Pixel 2 XL przy użyciu Tapatalka

Awatar użytkownika
Sidd
Moderator

Post autor: Sidd »

CzasemJebneSobie pisze: 25 kwie 2019, 23:28
santo januszo pisze: 23 kwie 2019, 8:47 Wzbudza jakieś kontrowersje(wizerunkowo i muzycznie wszystko jest bardzo odważne, zapewne przez to)
Wizerunkowo i muzycznie to jakieś popłuczyny po Lorde
Mam dokładnie takie same przemyślenia. Nie umiem zrozumieć budzącego się fenomenu - nie przemawia do mnie ani muzycznie, ani wizerunkowo. Mało tego, niewiele jest utworów po których czuje się zmęczony przesłuchaniem. Tutaj tak mam, dlatego każde pojawienie się BE w TV, cyk na inny kanał
YKCUL pisze: 17 kwie 2019, 18:41 To forum zmierzam ku świetności
Awatar użytkownika
the

Post autor: the »

Billy Ajlisz dwa numery lubię i to te same, Bad Guy i też Bad Guy https://www.youtube.com/watch?v=VSPuRXkUWoU
Awatar użytkownika
papier

Post autor: papier »

Bury a friend mnie tak wkurwia, nienawidzę tego kawałka. Był na jakiejś playliście na spotify, którą często słuchałem i jak wjeżdżał ten numer, to biłem rekord świata w najszybszym skipowaniu piosenki
Awatar użytkownika
kamson.

Post autor: kamson. »

W sumie może to i lepiej dla niej, że jej image jest fejkowy, w końcu Lil Peep konsekwencje w budowaniu podobnego wizerunku przypłacił życiem
szorty mam w kratę, napisy mam w grochy
o c z y d o o k o ł a g ł o w y
Awatar użytkownika
cukier

Post autor: cukier »

Nie znałem jej, ale od ślizgawki wiem, że jest to powód do gównoburzy. Nie obchodzi mnie persona, a muzyka jaką wykonuje i to chyba jest najważniejsze. Jest przyjemne w odsłuchu, tych, co dotychczasowo przesłuchałem (dzięki wam). Przez zbyt wielkie wnikanie w twórców, zamiast ich muzykę dochodzi się do wniosku, że prawie każdy muzyk to jakiś popierdoleniec i scena nie gościu wielu dobrych osób. Przykłady już na rodzimym podwórku. Jednak jako, że Billie Eilish to nie mój gatunek, to przyjemnie jest odskoczyć i posłuchać czegoś innego i nie widzę wielu problemów przy tym. Czasem faktycznie jest nieco nudno, dlatego przełączam na inny numer i jestem zadowolony.
Buntownik to najdoskonalsza forma człowieka. Odrzuca konformizm na rzecz indywidualizmu nie będąc atencyjnym hipsterem, ale rewolucjonistą.
>>> wbita https://www.youtube.com/user/ComeoutTV <<<
Awatar użytkownika
luk0as
Moderator

Re: [pop/r&b] Billie Eilish - WHEN WE ALL FALL ASLEEP, WHERE DO WE GO?

Post autor: luk0as »

ok is the hardest, I swear to God
We gon' be okay
ODPOWIEDZ