Dwa Sławy - Z Archiwum X2 (2022)
Re: Dwa Sławy - Z Archiwum X2 (2022)
Wspaniała płyta. Chłopaki pokazali, że nadal da się zrobić przyjemnie brzmiącą płytę na klasycznych bitach. Teosty jak zwykle poziom wyzej od reszty rapgry. Goście dali radę. 8/10
DODA DZWOŃ PO TE KURWA TEKSTY
Bardzo udana płyta, choć bity nie do końca w moim guście. Zdecydowanie wole chłopaków z nowocześniejszym brzmieniem i miałem sporo obaw związanych ze współpracą z Returnersami, którzy są dla mnie synonimem bezpiecznej i nudnej klasycznej produkcji, ale pozytywnie się zaskoczyłem, bo bity dają radę, choć nie powalają. Druga miła niespodzianka to bardzo udane goscinki - przyłączam się do chóru pochwał dla Bonsona, którego zwrotka przywróciła mi apetyt na jego kolejne solo, ale reszta tez dała radę (zwłaszcza Łona), a to, jak fajnie wyszedł track z JWP to już zupełne zaskoczenie. Same Sławy jak zawsze świetne, ale to u nich norma.
Ktoś orientuje się może, co się stało z ich wytwórnią, że ten krążek wydali w 2020, a nie u siebie?
Ktoś orientuje się może, co się stało z ich wytwórnią, że ten krążek wydali w 2020, a nie u siebie?
Akurat na Pokoleniu X2 były bardzo fajne, a tutaj imo o wiele lepsze, energetyczne, niż na tych nudach od Mielzkiego, przecież np. w wałku "W co Ty grasz" nawet nie ma czym uderzyć, jakieś plumkanie dechy- wybieram Sławy.
Dzisiaj nie możemy umrzeć

Faktycznie, nie wiedziałem.
Niestety Dwa Sławy są cipowate w zakresie wysyłania szpilek czy wymieniania ksyw, co zresztą ostatnio Astek nawinął z czym się oczywiście nie zgadzam.
To nie jest hib hob
Chcesz żebym leciał po ksywkach?
Po co? Takie to ładne wersy
To czym dla Ciebie są chybione strzały w powietrze to dla mnie są fajerwerki; #MERKY
-
encrenoire
Z jakiego filmu jest cytat w utworze z Bonsonem?
Ten wers Rado to właśnie bezpośrednie odniesienie do tego kawałka
Leh:
2SDwa Zera, Dwa Sławy - nie lubię drugiego, wolę to pierwsze
Moje rymy są gęste, u ciebie nie ma dwójek, jak u mnie w poprzednim wersie
Nocą jadę autem, leci, 'Widzę gwiazdy" DwaZera
Mijam latarnię, pod którą stoją znicze dla Leha
dwazera niedoceniana ekipka swoją drogą, się słuchało
Chcesz zadać pytanie Radasowi czy Astkowi z okazji czwartego Autowywiadu?
Ślij na [email protected] do 10 lutego.
Ślij na [email protected] do 10 lutego.
Hard head, tight fists, I stand tall,
Instinct unleashed when the tension calls.

Instinct unleashed when the tension calls.

Mi się płyta bardzo podoba, w odróżnieniu od poprzednich produkcji, których szczerze mówiąc nawet nie pamiętam, a tutaj jakby powróciła zajawka na Sławów. Chociaż faktycznie jako całość średni repeat value, tak pojedyncze kawałki naprawdę super, mi np. Śnieg się podoba
, dorośli muszą nam pomóc (bonson
) kawałek z Łona czy JWP, Dzisiaj nie możemy umrzeć piękne, chyba najlepszy z płyty
Ogólnie fajna muzyczka, są i śmiechowe kawałki, z których są znani ale też kilka poważniejszych tracków, polecam posłuchać
Ogólnie fajna muzyczka, są i śmiechowe kawałki, z których są znani ale też kilka poważniejszych tracków, polecam posłuchać
Płyta siedzi, najlepsze kawałki to imo z gośćmi + ostatni kawałek, Bonson wreszcie coś fajnego dał. Jedynie ten Śnieg mimo że jest okej to jakoś przy odsłuchu całej płyty mi nie pasuje.
Pięknie bangla
z innej beczki kojarzy się komuś bit z FOMO z jakimś innym numerem z PL rapu? Dla mnie od samego początku znajome dźwięki ale nie mogę skojarzyć kawałka, wydaje mi się, że coś związane z Pelsonem albo Eldo
z innej beczki kojarzy ktoś do czego jest follow up z numeru polska krav maga w wersie 'ja tylko daję rap na bitach'? jestem przekonany że już to gdzieś słyszałem w nieco podobnej konfiguracji
- KillerCroc
Flexxip ale jak nie kojarzysz z tego to prawdopodobnie z Małpy, który to follow-upował na KNOC
Gdybym urodził się gdzieś indziej miałbym szansę...
Malpa w Miałem to rzucić
Znaczy było tam:
Ja daje tylko teksty do bitow
Ostatnio zmieniony 26 sty 2022, 18:56 przez Marker, łącznie zmieniany 1 raz.