Niepopularne/kontrowersyjne zdanie o polskim rapie
Re: Niepopularne/kontrowersyjne zdanie o polskim rapie
@aleksy mówi jak jest, czas wyzbyć się kompleksu rapu Panowie.
Ona mnie pyta skąd woń tej esencji
To zbita kula spod kutasencji
To zbita kula spod kutasencji
- sugarhill_notausgang
Ja tylko wtrącę, bo nie wiem, czy wszyscy wiedzą, że oni nie byli ani pierwsi, ani ostatni z takim pomysłem. Płyty jako książki - bo niższy VAT, przed Taconafide wydawali m.in. Mes, Fisz/Emade, czy Bisz.SuperRapMaster pisze: ↑24 sty 2022, 12:37 Przykładem są Taconafide, którzy nagrali płytę, aby zarabiać na wspólnych koncertach i dodali do płyty książeczkę, żeby płacić mniej VATu.
A ja kocham hip-hop i ten hip-hop nienawidzę
- SuperRapMaster
Kto słucha Mata, tego nie kocha tata!
Czy wy nie słyszycie, jak słabe jest jego flow, przywodzące czasami na myśl jeszcze gorszego Oxona, jak przypałowe są wersy o tym, że chciałby być gangsta, jak męcząca jest patoreakcja, jak okropny jest jego wizerunek bananowca z punchable mordą? Mata to wrzód na kulturze hip-hopu, taki sam, jak Żabson, Young Leosia i youtubero-raperzy. Kiedyś takie wrzody się leczyło, np. na starym Ślizgu Lil B był piętnowany. Dziś możesz nagrać każde gówno, a ludzie będą propsować, tylko po to, żeby dopiec truskulom.
ale po to są truskule, żeby ich piekła dupa, pozdrawiam
truskuloza to jedna z największych zaraz rapu
truskuloza to jedna z największych zaraz rapu
Bawi mnie podejście, że jest jeden słuszny rodzaj hiphop a reszta to gówno obesrane i wrzód na dupie
- KillerCroc
SuperRapMaster pisze: ↑24 sty 2022, 13:51 Kto słucha Mata, tego nie kocha tata!
Czy wy nie słyszycie, jak słabe jest jego flow, przywodzące czasami na myśl jeszcze gorszego Oxona, jak przypałowe są wersy o tym, że chciałby być gangsta, jak męcząca jest patoreakcja, jak okropny jest jego wizerunek bananowca z punchable mordą? Mata to wrzód na kulturze hip-hopu, taki sam, jak Żabson, Young Leosia i youtubero-raperzy. Kiedyś takie wrzody się leczyło, np. na starym Ślizgu Lil B był piętnowany. Dziś możesz nagrać każde gówno, a ludzie będą propsować, tylko po to, żeby dopiec truskulom.

W ogóle beka z tego dopierdalania się do flow Maty, jemu można w chuj wiele zarzucić ale flow?
Gdybym urodził się gdzieś indziej miałbym szansę...
- SuperRapMaster
Mata jest tylko kolejnym nabojem. Gdyby aleksemu i jemu podobnym zależało na dobrym rapie, to słuchaliby jakościowego niuskulu, np. Maxo Kream, Quebonafide. Ale im zależy tylko na amunicji. Szukają takich nabojów, które najmocniej zranią truskulowców. Gdy pojawi się kandydat, ładują go do swojego karabinu i idą na ślizgawkowe pole bitwy wojować, mając w magazynku Matę, Young Leosię i Young Multiego. My jednak się nie poddamy, mamy karabiny nabite Jimsonem, Smarkim, Małpą, a gdy to nie wystarczy, użyjemy broni masowego rażenia pod postacią Eripe.
Dobrze napisane
A jak się słucha i Maty i Jimsona/Smarka to kim się jest wtedy?
How nonbinary persons kill people?
They / them.
They / them.
Przecież Eripe to poziom Oxona, zdecyduj się koleżko
"...jest eśmy małymi cząstkami wielkich rzeczy..."

pieseczek dla ślizgawkera

- SuperRapMaster
Dla mnie Oxon to raczej poziom Penxa niż Ripa. A z bronią masowego rażenia nie chodziło mi o to, że jest taki dobry, tylko o to, że niuskule tak go nienawidzą.
- yungXpaproch
ja jebe ale odklejka XDDDDDSuperRapMaster pisze: ↑24 sty 2022, 14:23 My jednak się nie poddamy, mamy karabiny nabite Jimsonem, Smarkim, Małpą, a gdy to nie wystarczy, użyjemy broni masowego rażenia pod postacią Eripe.
kadlub to ty?
Tak naprawdę najlepsza twórczość Peji powstała w okresie 1999-2004. Po świetnym albumie Całkiem nowe oblicze powstało nieco gorsze INZSN, ale po przejęciu Richarda przez Pana Delisia, ten nagrał wyborne i kultowe Na Legalu?, które uważam za jedną z najlepszych polskich rap produkcji aż do teraz. Sequel Na Legalu Plus z dodatkowymi utworami oceniam pozytywnie, a wspólna płyta z Wiśnią wydana jako Ski Skład też jest dla mnie znakomitym wydawnictwem. Później Rychu życiowo zaczął staczać się na dno i pozował na obrońcę prawilności, czego apogeum było na albumie Szacunek Ludzi Ulicy.
- KillerCroc
Podbijam, dla mnie Rychu w tych latach to top 3 polskich raperów
Raperzy kiedy zrywają z używkami, zakładają rodziny, i stają się bardziej ustatkowani, w większości stają się zarazem asluchalni
W koncu jakas kontrowersyjna opinia
no bo zwykle pokurwiona sytuacja zyciowa artysty sie pozytywnie przeklada na utwory wiec imo nic kontrowersyjnego
ale chyba nie wyczulem ironii @up
ale chyba nie wyczulem ironii @up
You got opps, ain't you?
No, we ain't all angels
No, we ain't all angels
- KillerCroc
Malik jakby chciał to by był top 1 w PL miękko