Niepopularne/kontrowersyjne zdanie o polskim rapie
- SuperRapMaster
Re: Niepopularne/kontrowersyjne zdanie o polskim rapie
Dla mnie Taconafide nie jest takie złe, ale nie ma takiego pierdolnięcia, jak Ezoteryka i Egzotyka. A Leosia to nie rap dla dzieci, tylko techno.
prosz nie obrazac techno
baqlashan pisze: przyszedł belmondo i każdy wybraniec od razu skminił że on obiektywnie jest najlepszy, nie widzisz to znaczy że nie doznałeś wizji, nie jesteś po prostu wrażliwy na tak subtelnie tętniące zajebistością i ogładą piękno
proszę nie obrażać young leosi! 
uprzedził... piona
widziałeś mnie w netflixie, mówisz miły gość?
ja cię nie widziałem, bo szukaliśmy tam rytm i flow
- sugarhill_notausgang
Young Leosia to naturalna kolej rzeczy po Smerfnych Hitach, jak to mówią natura nie znosi próżni.
i po suczkach, co nie 
Spoiler
ra ra ra raa
- sugarhill_notausgang
Moim zdaniem nie, ja bym tego nie łączył. Disco polo i dziecięcy pop to jednak dwie różne rzeczy.
- SuperRapMaster
Dziwne tylko, że przeciętny słuchacz nie zauważył, że Molesta jest znacznie bardziej przeceniana od Magika.aleksy pisze: ↑24 sty 2022, 12:00 dziesięć lat temu od chuja było memów z magikiem, trochę jak z papieżem, nie powiedziałbym, że jego status jest niepodważany poza ślzigawką, wydaje mi się, że jedną z głównych prawd przeciętnego słuchacza rapu jest to, że magika się przecenia, inne takie prawdy to np. jebać taconafidę bo popularne i leosia to rap dla dzieci
A moja nowa, kontrowersyjna teoria jest taka, że rap możemy podzielić na prawdziwy i komercyjny. Prawdziwy rap artyści tworzą w pierwszej kolejności dla własnej satysfakcji, w drugiej dla zadowolenia rozgarniętego słuchacza, a dopiero potem dla pieniędzy. Przykładem jest Smarki, który miał nawet tekst "Po pierwsze satysfakcja po setne dla kapusty". Komercyjny rap powstaje przede wszystkim dla pieniędzy i jest ukierunkowany na gimbusów, bo stanowią oni bardzo liczną grupę słuchaczy rapu i mogą przynieść dużo siana. Przykładem są Taconafide, którzy nagrali płytę, aby zarabiać na wspólnych koncertach i dodali do płyty książeczkę, żeby płacić mniej VATu. A już szczytem komercji jest Cypis który nienawidzi swojej muzyki, twierdzi, że jego fani są zjebani, ale za to kupił sobie dom za hajs z Youtube.
moja opinia jest taka, że raper może sobie nawijać, że robi to dla siebie albo słuchaczy, a w drugiej kolejności dla papy, ale może pierdolić gówna z chuja kurwa i jak jest naprawdę wie tylko on sam. Smark zrezygnował z rapu, bo nie chciał być kojarzony z tym środowiskiem (nie dziwię się) i wybrał poważniejszą drogę swej kariery, i czy dla kapusty? nie wiem, choć się domyślam
- KillerCroc
Jak dla mnie argument Taconafide i książeczki to głupota. Mają opcję innego rozliczenia się za swoją pracę z korzystniejszym dla nich zyskiem to czemu się mają na nią nie zdecydować? Jak ktoś zmienia formę działalności swojej firmy bo w innym rozliczeniu mu się bardziej opłaca to co? Jak nie okradasz państwa to okradasz własną rodzinę, proste, kto nigdy nie kupił w lidlu bagietki czosnkowej jako zwykłej na kasie samoobsługowej?
Gdybym urodził się gdzieś indziej miałbym szansę...
dokładnie, smarki wybrał pieniądze ponad zajawkę i sprzedał hiphop, bo wstydził się go przy bananach pracujących w kancelarii taty i chodzących w garniturach na wykłady
natomiast mata pokazał, że jest prawdziwym raperem i wybrał hiphop ponad wszystko, nie wstydzi się tej kultury, jak mu maja staśko mówi, że nieładnie, to nazywa ją w głupią pizdą i jedzie dalej z trackiem, ma w piździe, co sb pomyślą ludzie z kompleksem rapu (haaa tfuu) i za to go między innymi szanuję
natomiast mata pokazał, że jest prawdziwym raperem i wybrał hiphop ponad wszystko, nie wstydzi się tej kultury, jak mu maja staśko mówi, że nieładnie, to nazywa ją w głupią pizdą i jedzie dalej z trackiem, ma w piździe, co sb pomyślą ludzie z kompleksem rapu (haaa tfuu) i za to go między innymi szanuję
Ostatnio zmieniony 24 sty 2022, 12:59 przez aleksy, łącznie zmieniany 1 raz.
poza tym z tego co pamiętam to ostatecznie to nie wyszło i musieli zapłacić normalny vat więc
odpowiedni temat to podsumuję:
Mata > Smarki
Mata > Smarki
co do rapu to jeszcze można dyskutować (chociaż myślę, że za kilka lat już nie będzie można), ale co do podejścia w chuj jestem za matą, jebać to pedalskie pierdolenie, że coś nie wypada, to nie jest hiphop
a siedzisz na forum hiphopowym, curious
- KillerCroc
Oj tak, podbijam full
Gdybym urodził się gdzieś indziej miałbym szansę...
ja do kancelarii się nie wybieram, ani za poważnego człowieka nie uważam, ale nie dziwię się, jak ktoś chce od tego towarzystwa odbić, żeby naprawić swój wizerunek. Przecież rap to muzyka tworzona przez dorosłe dzieci i niedojrzałych emocjonalnie ludzi w dużej mierze
ogólnie muzyka, sztuka, tacy są artyści, sprowadzanie tego tylko do hiphopu (może jeszcze polskiego?) jest niepoważne
a co do tego to bez dwóch zdań. Mój wpis był tylko w kontekście tematu.
Z drugiej strony, chyba lepiej być kojarzonym ze środowiskiem malarzy, jazzmanów i filharmonistów niż raperów
nie wiem, z czym lepiej być kojarzonym i przez kogo, na pewnie wiem, że rap to najfajniejsza muzyka i sztuka, jaką znam, essaaaa

Spoiler