Niepopularne/kontrowersyjne zdanie o polskim rapie
Re: Niepopularne/kontrowersyjne zdanie o polskim rapie
czyli dużo mniej hustlersko i hip-hopowo
twoja familia to typy poznane wczoraj
tu co drugi golas robi z siebie ulicznego profesora
tu co drugi golas robi z siebie ulicznego profesora
- SuperRapMaster
Głucha noc jest przereklamowana, sam Peja z resztą też. A od głuchej nocy lepsze było Jest jedna rzecz.
A od Jest jedna rzecz lepsze było nie-kocham hip hop
Przereklamowany? Peja nigdy nie byl uwazany za top PL raperow,natomiast wydal jeden z najwazniejszych albumow w Pl rapie w czasach gdy ta muzyka jeszcze raczkowala i wiele osob dorastalo z Na legalu na uszach,tak jak np sa w kinematografii Pl Chlopaki nie placza jest filmem kultowy i cytaty z niego weszly do codziennych zwrotow tak samo jak cytaty z tej plyty, zreszta pozniej Rychu tez mial pare dobrych numerow,gdzies tam zawsze byl autentyczny wiec nie sadze zeby byl przereklamowany, zreszta Peja ogolnie bardzo nieobliczalny raper przejebal beef z Tede by za chwile zgwalcic jednym numerem Wlodiego,Eldo i Pelsona ,wg mnie zreszta nie on jedyny stracil sporo jako MC jak przestal chlac choc niewatpliwie zyskal jako czlowiek co slychac po tym jak sie wypowiada.Postac kontrowersyjna ale bezapelacyjnie jedna z legend polskiego rapuSuperRapMaster pisze: ↑22 sty 2022, 19:48 Głucha noc jest przereklamowana, sam Peja z resztą też. A od głuchej nocy lepsze było Jest jedna rzecz.
- SuperRapMaster
Jak to nie był uważany za top pl raperów? Wszyscy dresiarze tak uważali!
- KillerCroc
Sposób nawijania i składania rymów i tego nawarstwiania jak robi to Trzeci Wymiar, Fokus czy Gural jest okropny i asłuchalny. Zaraz ktoś wpadnie i powie hurr durr przesłuchaj Drewnianej Małpy Rock/Złodziei Czasu/Powierzchnie Tnące - szanuję za próbę przekonania ale to nie dla mnie.
O ile uważam, że każdy z wymienionych ma coś ciekawego w swojej dyskografii (może poza Fokusem) do zaprezentowania, tak nigdy nie rozumiałem wynoszenia ich na piedestał w kwestii flow i składania rymów
O ile uważam, że każdy z wymienionych ma coś ciekawego w swojej dyskografii (może poza Fokusem) do zaprezentowania, tak nigdy nie rozumiałem wynoszenia ich na piedestał w kwestii flow i składania rymów
Gdybym urodził się gdzieś indziej miałbym szansę...
- SuperRapMaster
Ja za to uważam, że Fokus mógłby być jednym z najlepszych polskich raperów, gdyby mu się chciało. Zrobił chyba najlepsze hot16challenge2, w czasach Paktofoniki miał drugie flow w Polsce po Magiku, ale nagrał też sporo takich gówien, jak to
No i kontrowersyjnie napiszę, że Eripe był kiedyś całkiem dobrym raperem. Flow co prawda trochę u niego kulało, ale pancze i wielokrotne pierwsza klasa.
No i kontrowersyjnie napiszę, że Eripe był kiedyś całkiem dobrym raperem. Flow co prawda trochę u niego kulało, ale pancze i wielokrotne pierwsza klasa.
- KillerCroc
Nie no Magik i flow to dopiero kontrowersyjna opinia
Gdybym urodził się gdzieś indziej miałbym szansę...
- SuperRapMaster
Może i kontrowersyjna, ale do obronienia.
Tutaj naprawdę nieźle poleciał. Kojarzy mi się z Ol Dirty Bastardem.
Tutaj naprawdę nieźle poleciał. Kojarzy mi się z Ol Dirty Bastardem.
Magik ma dobre flow w Języku Polskim
Magik jak na tamte czasy miał zajebiste flow i nadal się tego przyjemnie słucha, zwłaszcza na Kalibru.
a co do tych wszystkich vnmow, fokusów i trzecich wymiarów to prawda, być może lecą tak jak nikt nie potrafi, ale wydaje mi się, że nikt by też tak nie chciał, bo to brzmi jak męczarnia
a co do tych wszystkich vnmow, fokusów i trzecich wymiarów to prawda, być może lecą tak jak nikt nie potrafi, ale wydaje mi się, że nikt by też tak nie chciał, bo to brzmi jak męczarnia
cztery żubry i dwie kurwy
magik miał zajebiste flow [2]
na ślizgawce cisnę beczkę
co chwilę wbijam szpileczkę
no nieźle poleciał
miał styl, flow, oryginalność, myślę, że znakomicie odnalazłby się w dzisiejszym rapie, a autotune'a by pokochał i używał w każdym kawałku
widziałbym go na ficie u ćpajstajlu
widziałbym go na ficie u ćpajstajlu
na ślizgawce cisnę beczkę
Nie no przecież te kalibry i paktofoniki to zawsze był śmiech w huj i nie wiem kto normalny tego słuchał
Zainteresowania - bezdomność , Premier League, Liga Mistrzów , Freak fighty i Strike King K-1,/walki w K-1 w małych rękawicach/
Tede dissował Kalibra w latach 90:
- na demo 'WuWuA' w 1997 roku: 'Szalonych rymów mam cały flakon / HadoHadoHa, a nie Marii zakon'
- na 'Nastukafszy' w 1999 roku: 'Skurwysyn sraczką dziadka się zachwyca / A ja pytam się Ciebie gdzie tam jest ulica? / Pozdro dla prawdziwych składów w Katowicach'
no bez przesady, 15 lat temu słuchało się na zmianę z pejowcem i hę gru
- SuperRapMaster
Jakby pokochał autotune'a, to obecni fani by go nienawidzili.
Dodano po 57 sekundach:
Pfk może trochę przereklamowana, ale k44 to ty szanuj.
tru dat
You got opps, ain't you?
No, we ain't all angels
No, we ain't all angels