Fokus - Arogant (2021)
Re: Fokus - Arogant (2021) [Zapowiedź]
Jaki druk?
Ona mnie pyta skąd woń tej esencji
To zbita kula spod kutasencji
- stratemirat
Ostatnio czytałem w popularnym tygodniku opinii, że na rynku drukarsko-papierniczym panuje niezły kryzys, więc może być na odwrót
Pierdolenie
Jak słucham twoje traczki, to wtedy faktycznie zbiera mnie do sraczki
A to naklejka jest podobno, a nie plastik.
Ona mnie pyta skąd woń tej esencji
dziękuję za podanie nazwy metody. No ja się powołuje na moje wspomnienie Astka który w któryms z autowywiadow powiedział coś w stylu ze najwięcej za sztukę z tych płyt które oni wydali to kosztowało właśnie to wydanie z nadrukiem na plastiku i że to nie takie tanie jak ludzie myślo. Byc może kurwa costam pierdole jakem ślizgawker jebany
-
Johnny
Też miałem w głowie, choć z innego źródła, że jest to dość droga w porównaniu do zwykłej okładki/książeczki metoda, pewnie choćby ze względu na małą popularność. Możliwe że teraz jest to postawione na głowie, widziałem gdzieś indziej info że ludziom się opóźnia np druk ucustomowych kalendarzy przez problemy z papierem...
Anyway - moim zdaniem Arogant EP wygląda spoko, a pozostałe z trylogii to co - nic nie ma na tych pudełkach?
Anyway - moim zdaniem Arogant EP wygląda spoko, a pozostałe z trylogii to co - nic nie ma na tych pudełkach?
-
rubinstein
tak to wyglada, ktos juz wrzucal obrazek, ale ja go wyswietlic nie moge.
szalu nie ma, ale w przypadku prewersji cokolwiek innego niz oryginal jest juz progresem
szalu nie ma, ale w przypadku prewersji cokolwiek innego niz oryginal jest juz progresem
Spoiler

- FruitOffTheWall
jak kali wydał chudego chłopaka to nikt sie nie przypierdalał a było to podobnie chujowo wydane 
rip zioloziolo
Czas zapierdala? Może ziomie po koksie
Zapierdalala w Las Palmas, nie Europie Wschodniej
https://www.last.fm/user/Tommy_Ovocetti
owoc dziwko może wszystko
Czas zapierdala? Może ziomie po koksie
Zapierdalala w Las Palmas, nie Europie Wschodniej
https://www.last.fm/user/Tommy_Ovocetti
owoc dziwko może wszystko
- sugarhill_notausgang
Nie młodego chłopaka tylko chyba Drogę Koguta, bo Chudy chłopak miał normalnie okładkę itd. A po wydaniu Drogi kogita na temat albumu były na forum trzy posty i faktycznie nikt się w tych 3 postach nie przypierdalał do fizycznego wydania płyty.
Sama forma wydania zresztą pasuje fajnie do EP Arogant i spoko. Ja się osobiscie przypierdalam tylko do wydań wznowień poprzednich płyt i jestem ciekaw czy tam są w ogóle informacje kto robił beaty itd.
Sam nie zamówiłem wznowień bo mam pierwsze wydania, ale jakbym zamówił to bym się wnerwił trochę.
Sama forma wydania zresztą pasuje fajnie do EP Arogant i spoko. Ja się osobiscie przypierdalam tylko do wydań wznowień poprzednich płyt i jestem ciekaw czy tam są w ogóle informacje kto robił beaty itd.
Sam nie zamówiłem wznowień bo mam pierwsze wydania, ale jakbym zamówił to bym się wnerwił trochę.
Re: Fokus - Arogant (2021)
Fokus z jedynką na OLISie
Niby cienki tydzień bo nic wielkiego nie było, ale i tak lekkie zdziwienie
Niby cienki tydzień bo nic wielkiego nie było, ale i tak lekkie zdziwienie
Komentarze pod teledyskiem wskazywały na silny fanbejs
- fvntvsycool
płyty nie sprawdzałem i nie wiem czy sprawdze, bo po przesluchaniu ATH, które według kilku osób tu na forum jest najlepszym numerem, mnie skręca
ale przecież to wydanie jest całkiem spoko nawet dojebane, ale ja lubię minimalizm
ale przecież to wydanie jest całkiem spoko nawet dojebane, ale ja lubię minimalizm
Fikus i pachwin skończyli się na pierwszym pokahontaz. Pachwin jedynie producencka dał potem całkiem dobra i z sentymentu mogę jeszcze posłuchać tej płytki z luc
Wygrzeszam Cię, mordzia.
Siemka, założyłem tutaj konto specjalnie po to żeby wylać swoje żale na temat tej płyty. Zawsze lubiłem rapy Fokusa, w mojej poprzedniej kolekcji płytowej miałem obie jego solówki w pierwszych wydaniach ( teraz kolekcjonuje od nowa) więc przy zamawianiu preorderu tej EPki postanowiłem skompletować wszystko i kupić od razu cała trylogie ("odświeżona szata graficzna"). Wiele po tej epce i tak się nie spodziewałem znając lenistwo fokusa z ostatnich lat ale no chuj z szacunku za całokształt kupiłem zwłaszcza że ma to być jego ostatnia płyta. Pierwszy singiel - calkiem spoko, dobry tekst jednak słychać że z legendarnej techniki fokusa niewiele zostało już nie wspominając o problemach z dykcją, bit taki sobie ale wole to niż 808 cykacze i autotune. Drugi singiel w chuj lepszy bardzo mi się spodobał, szkoda tylko że fajnie brzmi wyłącznie na dobrych słuchawkach, w aucie całe brzmienie jest płytkie. No i dobre, przyszedł czas na premierę, przesluchalem płytę półtora raza.. i wracał nie będę. Śmieszy mnie że on nazywa to "coś świeżego" gdy dubstep był już w 2008, z resztą sami już coś podobnego zrobili na reversalu. Ale to nie jest największym problemem, komuś może się podobać. Najbardziej czuję się wyruchany przez to nowe wydanie. Co to w ogóle jest kurwa żeby okładki na papierze nawet nie wydrukować xd śmierdzi mi to próba wydania tego jak najmniejszym kosztem (wiem że pisaliście że to podobno droższe niż normalne wydanie ale mam nieodparte wrażenie że wcale nie). Serio dobrze że ten nadruk nie schodzi pod byle drapnięciem paznokcia bo i tego bym się spodziewa. Gdybym wiedział że tak to będzie wyglądać, kupiłbym sobie stare wydania... Co do pójścia po kosztach też wydaje mi się że nie chciał płacić komuś co by mastering ogarnął bo wszystkie te bity brzmią tak płasko. Druga sprawa 2 lata dłubał tę płytę i skrobnął z 5 zwrotek może łącznie jakby to zsumować.. wydaje mi się że w połowie procesu twórczego stwierdził "a dobra jebać wystarczy, i tak to kupią". Ogólnie to chyba pierwszy raz mogę powiedzieć że zmarnowałem pieniądze kupując jakaś płytę xd
- gods bidness
Ta płyta brzmi jakby Fokus wpadł na super pomysł zrobienia czegoś super świeżego i odkrywczego, ale tak jakby wpadł na ten pomysł wychodząc spod kamienia, pod którym siedział od 2005 roku.
Też trzeba zauważyć że te numery są śmiesznie krótkie
Nie wiem czy któryś z nich przebija trzy minuty
Mało w nich tekstu
Trochę na odwal ta EPka, ale ATH i Shadowban na plus
Nadal chciałbym zobaczyć fokusa na jakichś dobrych niuskulowych bitach
Bo te jego są właśnie takie z 10 lat przeterminowane
Dubstep i wiertary - to wszystko już było
Jestem w stanie zrozumieć że on lubi takie klimaty i takie robi, ale fajnie jakby posłuchał trochę nowszych rzeczy bo serio zatrzymał się ze znajomością rapu w 2012
Może jakby posłuchał świeżych rzeczy ze Stanów to nagralby dużo lepszą płytę
Nie wiem czy któryś z nich przebija trzy minuty
Mało w nich tekstu
Trochę na odwal ta EPka, ale ATH i Shadowban na plus
Nadal chciałbym zobaczyć fokusa na jakichś dobrych niuskulowych bitach
Bo te jego są właśnie takie z 10 lat przeterminowane
Dubstep i wiertary - to wszystko już było
Jestem w stanie zrozumieć że on lubi takie klimaty i takie robi, ale fajnie jakby posłuchał trochę nowszych rzeczy bo serio zatrzymał się ze znajomością rapu w 2012
Może jakby posłuchał świeżych rzeczy ze Stanów to nagralby dużo lepszą płytę