[serial][HBO] Euforia / Euphoria (2019 -)
Moderatorzy: gogi, con shonery
Re: [serial] Euphoria (2019)
Wczoraj skończyłem i przemocna jest to produkcja.
Montażowo i narracyjnie arcydzieło, te szybkie cięcie połączone z napierdalającą muzyką, plus wizualizacja tripów to jest jeden wielki, dojebany klip, genialnie się to ogląda.
Postacie w większości dobrze napisane, ciekawe, wielowymiarowe i świetnie zagrane. Zendaya kradnie show, ale reszta z Natem i Fezem na czele też mega.
Szczerze mówiąc pierwsze 4 odcinki zmęczyły mnie, ale to co dzieje się potem i jakiego tempa nabiera serial po akcji z Natem i Maddy na festynie to jest wow, a finał to taka emocjonalna bomba, że ja pierdolę.
Jeśli chodzi o minusy to lepiej wyważyłbym porcjowanie patologii. Jest tu tego trochę za dużo, przez co serial traci nieco na wiarygodności. Generalnie wszystko co najgorsze i imo najmniej potrzebne dzieje się w związku z postacią Kat. No ta scena z waleniem gruchy to trochę za dużo i generalnie jej wątek imo najsłabszy. Ale też rozumiem pogląd, że te przejaskrawienie zepsucia jest zabiegiem celowym. Mi się akurat to podoba niespecjalnie, ale mimo wszystko akceptuję.
8/10 na ten moment, ale może dojrzeć do 9/10.
Ps. Zendaya jako Morgan Freeman sztos
Montażowo i narracyjnie arcydzieło, te szybkie cięcie połączone z napierdalającą muzyką, plus wizualizacja tripów to jest jeden wielki, dojebany klip, genialnie się to ogląda.
Postacie w większości dobrze napisane, ciekawe, wielowymiarowe i świetnie zagrane. Zendaya kradnie show, ale reszta z Natem i Fezem na czele też mega.
Szczerze mówiąc pierwsze 4 odcinki zmęczyły mnie, ale to co dzieje się potem i jakiego tempa nabiera serial po akcji z Natem i Maddy na festynie to jest wow, a finał to taka emocjonalna bomba, że ja pierdolę.
Jeśli chodzi o minusy to lepiej wyważyłbym porcjowanie patologii. Jest tu tego trochę za dużo, przez co serial traci nieco na wiarygodności. Generalnie wszystko co najgorsze i imo najmniej potrzebne dzieje się w związku z postacią Kat. No ta scena z waleniem gruchy to trochę za dużo i generalnie jej wątek imo najsłabszy. Ale też rozumiem pogląd, że te przejaskrawienie zepsucia jest zabiegiem celowym. Mi się akurat to podoba niespecjalnie, ale mimo wszystko akceptuję.
8/10 na ten moment, ale może dojrzeć do 9/10.
Ps. Zendaya jako Morgan Freeman sztos
s02e01:
Spoiler
udane rozpoczęcie sezonu, cieszy mnie fakt, że skupili się na backgroundzie Fezco i Asha, w dodatku ta rozmowa z Lexi na imprezie
leż Nate psie jebany, należało się za cały pierwszy sezon, mam tylko nadzieję, że obejdzie się bez przypału. czekam na więcej.
PS
ASH CAUGHT A BODY BOUT A WEEK AGO

PS
ASH CAUGHT A BODY BOUT A WEEK AGO
Spoiler

Ostatnio zmieniony 10 sty 2022, 12:07 przez cloud, łącznie zmieniany 2 razy.
Ostatnio zmieniony 03 sie 2022, 13:23 przez hwjsk, łącznie zmieniany 1 raz.
Dopiero kończę pierwszy sezon, serial jest świetny. Wiadomo, że trochę podkolorowany, ale mając 2 córki (co prawda jeszcze z jednocyfrowym wiekiem), gdy widzi się te wszystkie sytuacje to aż ciarki człowieka przechodzą. No i na pewno motywuje mnie to do jeszcze lepszej relacji z nimi i próby jak najlepszego wychowania. W sumie każdy rodzic powinien to obejrzeć.
Sprzedam płyty CD (głównie rap amerykański, ale jest i Ortega Cartel - LAVORAMA)
viewtopic.php?f=31&t=9041&p=661906#p661906
Ja wczoraj zamknąłem pierwszy sezon dwoma odcinkami specjalnymi plus przepracowałem w głowie, to co widziałem dotychczas i przed s02 to jest moje serialowe top. 9/10 jak nic, oby w drugim podtrzymali formę i najlepiej nim zakończyli historię.
Widzę, że nie wpisywałem się w temacie. Pierwszy sezon uważałem za mocno przehajpowany, ale tyle osób tak się jara, że obejrzę jeszcze raz od początku w takim razie 
Ona mnie pyta skąd woń tej esencji
To zbita kula spod kutasencji
To zbita kula spod kutasencji
Miałem dokładnie tak samo, do odcinka z festynem trochę się zmuszałem do oglądania, ale potem już było meeega
Brazilian rush hour commuters
Sold out organic kombucha
TSMC bottleneck futures
Very expensive computers
Sold out organic kombucha
TSMC bottleneck futures
Very expensive computers
A odcinki specjalne warto obejrzeć ?
Sprzedam płyty CD (głównie rap amerykański, ale jest i Ortega Cartel - LAVORAMA)
Ten z Zandayą, co sobie gadają o uzależnieniu był świetny, drugiego nie pamiętam za bardzo
Ostatnio zmieniony 03 sie 2022, 13:23 przez hwjsk, łącznie zmieniany 1 raz.
dokładnie tak samo mam, ten ze sponsorem kapitalny a drugiego nawet nie pamiętam
A wnoszą coś do fabuły że muszę je przed rozpoczęciem oglądania S02 włączyć
?
Nie musisz, że musisz, ale pokazują co się tam z nimi dzieje po finale pierwszego sezonu Nie będzie tak, że nie skumasz drugiego sezonu bez obejrzenia specjali. Odcinek z Rue mimo wszystko warto serio, bo moim zdaniem jeden z najlepszych odcinków w serialu
Po pierwszym odcinku jest wysoko Fez najlepsza postać w telewizji
Ostatnio zmieniony 10 sty 2022, 23:39 przez Jiigsi, łącznie zmieniany 1 raz.
trochę chyba za stary jestem na te teenage dramy i wkurwia mnie zendaya której cała postać opiera się na tym, że jest naćpana albo na zwale i robi dziwne miny
fez oczywiście kozak, miałem przez cały odcinek nadzieję że tak się skończy
fez oczywiście kozak, miałem przez cały odcinek nadzieję że tak się skończy
Ale ten drugi z Jules trochę dynamikę serialu może jednak zmienić, bo ja np. miałem wątpliwości co do tego jaki rodzaj uczucia Jules żywi do Rue, ale tam wszystko jest wyłożone jak na tacy. I to nawet na minus trochę, ale sobie myślę, że jakiś wpływ na odbiór s02 to może mieć.Jiigsi pisze: ↑10 sty 2022, 23:15 Nie musisz, że musisz, ale pokazują co się tam z nimi dzieje po finale pierwszego sezonu Nie będzie tak, że nie skumasz drugiego sezonu bez obejrzenia specjali. Odcinek z Rue mimo wszystko warto serio, bo moim zdaniem jeden z najlepszych odcinków w serialu
Obejrzałem obydwa specjalne (drugi mnie zmęczył) i pierwszy z drugiego sezonu. W s02e01 czułem się jakbym oglądał jakiś film Tarantino, może dlatego że byłem po MJ
. Scena z rozbieraniem świetna, i ta muzyczka
Ostatnio zmieniony 03 sie 2022, 13:25 przez hwjsk, łącznie zmieniany 1 raz.