Sentino - Aporofobia (2022)
-
ksiazenieporzadek
Re: Sentino - Aporofobia (2022)
odsłuchałem z Apple Music bez zabawy w vpny i ta płyta jest turbo chujowa
już po promomixie wiedziałem, że szału nie będzie, ale poza hurra to nie ma tutaj nic fajnego, powww mogło być zajebiste, ale to jak różni się względem snippetu (szczególnie ewa to brzmi teraz gorzej niż jakaś dziarma)
skończcie już to prowo z sentino od 2021 i przyznajcie, że to jest gówno i nie ma podjazdu do zl 1 czy 2
jak sentino to jest topka pl rapu, to pl rap kompletnie już się spierdolił i powinno się zakazać robienia tej muzyki
już po promomixie wiedziałem, że szału nie będzie, ale poza hurra to nie ma tutaj nic fajnego, powww mogło być zajebiste, ale to jak różni się względem snippetu (szczególnie ewa to brzmi teraz gorzej niż jakaś dziarma)
skończcie już to prowo z sentino od 2021 i przyznajcie, że to jest gówno i nie ma podjazdu do zl 1 czy 2
jak sentino to jest topka pl rapu, to pl rap kompletnie już się spierdolił i powinno się zakazać robienia tej muzyki
refren w pieklo banus 
reszty poza lipnymi singlami nie sprawdzalem jeszcze, odpalilem powyzszy track losowo, ale nie nastawiam sie na cokolwiek dobrego
Dodano po 2 minutach 29 sekundach:
powww buja w sumie ale szwesta do wyjebania, zbędna w chuj tam jest
reszty poza lipnymi singlami nie sprawdzalem jeszcze, odpalilem powyzszy track losowo, ale nie nastawiam sie na cokolwiek dobrego
Dodano po 2 minutach 29 sekundach:
powww buja w sumie ale szwesta do wyjebania, zbędna w chuj tam jest
♫ Beefing with my chick while I'm in jail ♫
Miałem duże oczekiwania wobec tego albumu, po promomixie pojawiły się duże wątpliwości. Po dwóch przesłuchaniach albumu o dziwo, aż 11 utworów dodałem sobie na playlistę z twórczością Sentino. Utwory Żaden oraz Lebara SIM do wyjebania. Top utwory: Huraaa, My Best Life, Do Boga, 45. POWWW! - fajny benger, snippet słyszałem i zapomniałem, więc nie porównuje
.
-
JastrzabHBO
POW POW POW fajnie buja refrenie, snipet fajniejszy ale sam kawałek tez sroczko, nie będzie trzeba zapętlać samego refrenu
refren w Prada
w sumie już od promomixu
w sumie już od promomixu
ten numer jak dla mnie jest najlepszym co wypuśćił od zl3
e: a jezeli faktycznie nagral i napisal ten album w 24h to jest jabanym krolem bez kitu
e: a jezeli faktycznie nagral i napisal ten album w 24h to jest jabanym krolem bez kitu
Jeśli faktycznie nagrał i napisał ten album w 24h to jest jebanym debilem bez kitu, bo jest to najsłabszy album z tych ostatnich pięciu jakie wydał od początku 2021 roku. Kilka tracków bardzo fajnych i przyjemnie się ich słucha, ale również bardzo odczuwalne jest to, że większość tych piosenek była robiona na jedno kopyto, jakby były nagrywane na siłę tylko po to żeby raz dwa zrobić ten album i mieć spokój. Beka co tam się stało z tą Schwestą Ewą na POWWW xD Schwesta Ewa do wyjebania i by była zajebista nuta. Na chwilę obecną płyta roku pomimo, że trochę pojechałem z tą płytą (nie widzę konkurencji jak ślepy), czekane na resztę albumów (Wierze, że Sentino jeszcze potrafi nagrać dużo lepsze rzeczy niż to co zaprezentował na Aporofobii)
Najlepsze numery: 45, Hurra!!!, Prada, Piekło Banús, Hollow Tips, Lebara S.I.M, Powww gdyby nie Schwesta Ewa i PSG gdyby nie refren.
Zajebiste klipy do 45 i P.S.G, zajebista okładka
Najlepsze numery: 45, Hurra!!!, Prada, Piekło Banús, Hollow Tips, Lebara S.I.M, Powww gdyby nie Schwesta Ewa i PSG gdyby nie refren.
Zajebiste klipy do 45 i P.S.G, zajebista okładka
Effe, perché il mio cognome è Fendi
Tony, perché vendevamo i pezzi
Sosa, perché viene dalla Colombia
Baby, perché piaccio alla tua troia
Tony, perché vendevamo i pezzi
Sosa, perché viene dalla Colombia
Baby, perché piaccio alla tua troia
-
Stoner Simpson
Włączyłem sobie teraz jeszcze raz POWWW i nie wierze że tak zjebali ten numer, wokal Ewy najgorszy, a snippet taki dobry był ehh 
Oczywiście że wszystkie te nowe płyty sentino sa chujowe i totalnie nie rozumiem spustow nad tymi projektami. Wszystko na jedno kopyto wszystko zlewa się w całość. Nie nagra już nic lepszego niż zl1&zl2ksiazenieporzadek pisze: ↑06 sty 2022, 0:41 odsłuchałem z Apple Music bez zabawy w vpny i ta płyta jest turbo chujowa
ale to jest chujowe, na poziomie pierwszych ZLi, bez podjazdu do wydawnictw z zeszłego roku. nawet na słabym feniksie były pojedyncze sztosingery, tutaj nie ma nic, a ja już coś zaczyna lecieć to padają wersy typu 'powiedz bosom że rucham ich na boso', 'zawiść chamstwo rak i hiv' albo 'kurwy mają tyłki jak grube słonie' (
) i palec sam wędruje na przycisk fwd. jak po tej płycie wjechało 'la linea' z playlisty to rozszarpałem koszulę na strzępy, nuff said
Sentino zamiast robić płytę w dzień, dwa, trzy i jarać się tym i chwalić, niech do cholery posiedzi chociaż tydzień i niech to jakoś wygląda. Koleś psuje sobie potencjał (wydawniczy) wydając coś takiego. Ma skillsy, a wydaje takie "coś" na odpierdol i tylko pozostawia niesmak i niedosyt. Najgorsze jest to, że teraz ma już takie duże grono dzieciaków (bo nie wierzę, żeby ktoś w "poważniejszym" wieku propsował np. Aporofobię), że w ogóle nie zwraca uwagi na krytykę (czy kiedykolwiek to robił?).
Diho ostatnio w rapnews mówił, że jego koledzy potrafią siedzieć 400h nad jednym numerem. Wiadomo kogo miał na myśli. Ta liczba wg jest mocno przesadzona oczywiście, ale tak właśnie to powinno wyglądać. Wyobraźcie sobie, że Sebek poświęca na jeden numer choćby dzień, tydzień. Że pracuje nad tym nie tylko on czy 3 osoby, ale 5, 10. Ok, może to nie do końca jego styl, gdzieś może jest urok w tym działaniu na spontanie, ale WTEDY dopiero by rozpierdolił tę scenę. A tak tylko zawodzi swoich fanów. Z tamtego roku jaram się tylko King Sento, w tym mam nadzieję, że chociaż jeden projekt wypuści będzie spoko, na razie się na to nie zapowiada bo gościu dalej idzie w ilość, a nie jakość
Diho ostatnio w rapnews mówił, że jego koledzy potrafią siedzieć 400h nad jednym numerem. Wiadomo kogo miał na myśli. Ta liczba wg jest mocno przesadzona oczywiście, ale tak właśnie to powinno wyglądać. Wyobraźcie sobie, że Sebek poświęca na jeden numer choćby dzień, tydzień. Że pracuje nad tym nie tylko on czy 3 osoby, ale 5, 10. Ok, może to nie do końca jego styl, gdzieś może jest urok w tym działaniu na spontanie, ale WTEDY dopiero by rozpierdolił tę scenę. A tak tylko zawodzi swoich fanów. Z tamtego roku jaram się tylko King Sento, w tym mam nadzieję, że chociaż jeden projekt wypuści będzie spoko, na razie się na to nie zapowiada bo gościu dalej idzie w ilość, a nie jakość
Ostatnio zmieniony 06 sty 2022, 12:04 przez Karkovsky, łącznie zmieniany 3 razy.
- gods bidness
Sentino type bit, Sentino type rap wokal i takich płyt można 20 rocznie najebywać. Ale potem to już największy fanatyk się gubi, co gdzie słyszał i czym się różniło.
jak to jest fatalnie zmiksowane xD
Jak ktoś chce wersje bez Ewy. Postarałem się zrobić aranż jak w snippecie. Dodany beat po pierwszym refrenie i w drugim bridgeu który w oryginale jest wycięty
Ostatnio zmieniony 06 sty 2022, 13:56 przez hytemper, łącznie zmieniany 1 raz.
Nie no nie rozumiem kompletnie spustów nad tym POW w snippecie nawet, to jest tak tani i discopolowy numer, że aż na rzygi zbiera.
Po usłyszeniu POWW pierwszy raz wstydziłem się że słucham Alvareza. Poziom najgorszego disco polo, ten bit to jakiś żart ponury.
a jak Raf Camora nagrywa pod takie bity to kazdy sie jara i mowi jakie to jest swieze i siwtne, jebani hipokryci.. Dla mnie spoko numer. POW POW POW!!!
Tylko że u Rafa ma to wszystko smak, jego flow, świetny miks, produkcja, to wszystko składa się na to że pomimo czasem przypałowych bitów i melodyjek przymykamy na to oko.