Sentino

Kategoria poświęcona wykonawcom.

Moderatorzy: Jose, oldschool

Stoner Simpson

Re: Sentino

Post autor: Stoner Simpson »

@miku podoba ci się pomysł ze ukradł teledysk od innych raperów??
Awatar użytkownika
NSX

Post autor: NSX »

^ :D
oyama pisze: 22 paź 2022, 20:13boli was wielki King Sento
JEŚLI JESTEŚ TAKA PIĘKNA TWOJA DUPA WIELKA
TWERK TWERK SUKO RÓB TWERK
Awatar użytkownika
miku

Post autor: miku »

@Stoner Simpson nie wiem czyim marnym prowem jestes. :damn:

Tak, patrzac na znikomy budzet, uwazam, ze to fajny teledysk. Fajna laurka dla niemieckich wplywow muzycznych Alvareza.
http://www.instagram.com/mikuberlin
Obrazek
Tommy Genesis really appreciates me
#BlackpinkIsTheRevolution
Stoner Simpson

Post autor: Stoner Simpson »

:bowdown:
Awatar użytkownika
vivid

Post autor: vivid »

Z innej beczki, na ostatnim live mowil ze napisal ostatnio album ktory byl 1 na niemieckim olisie, o ile nie wali w chuja to o jaką płytę może chodzić?
Awatar użytkownika
kon rafal

Post autor: kon rafal »

tokio hotel durch den monsun

Wielkie 5 dla nich
Awatar użytkownika
SentoAlainDelon

Post autor: SentoAlainDelon »

@vivid
Farid X pewnie
ksiazenieporzadek

Post autor: ksiazenieporzadek »

od września jedynkę miał tylko raf camora z rapu, ale nie chce mi się wierzyć że sentito mu cokolwiek napisał

Dodano po 1 minucie 31 sekundach:
SentoAlainDelon pisze: 03 sty 2022, 17:26 @vivid
Farid X pewnie
farid nie miał #1
Połas

Post autor: Połas »

SentoAlainDelon pisze: 03 sty 2022, 17:26 @vivid
Farid X pewnie
Farid akurat z tą płytą debiutował na 13 miejscu listy Media Control. Trzeci najgorszy wynik w solowej karierze.

Nie zdziwiłbym się, gdyby chodziło o nową płytę Bushido - Sonny Black 2. Tyle, że ona debiutowała na drugim miejscu. Może dołożył coś od siebie do tekstów Animusa. Tym bardziej, że podobno Sentino pojawia się na moment w dokumencie Amazona o Bushido, także obecne stosunki raczej nie są już między nimi złe.
Obrazek
Awatar użytkownika
koniec
bruh bruh

Post autor: koniec »

w ogóle ja się nie interesuje jakoś bardzo niemiecką sceną - niech ktoś mi wytłumaczy bo z tego co wiem, to Bushido to legenda niemieckiej sceny od dawien dawna, coś w stylu penera lub tedasa(o ile dobrze rozumiem) i jak oni to odbierają w niemczech, że taki Bushido ma ludzi co za niego teksty piszą?
ksiazenieporzadek

to jest biznes i połowa rapu ma pisane teksty
Awatar użytkownika
FruitOffTheWall

Post autor: FruitOffTheWall »

Stoner Simpson pisze: 03 sty 2022, 16:35 Umowa z def Jam DE to beka bo nawet nie wyłożyli na tytułowy teledysk z płyty i sentineł posklejał teledyski innych raperów :lol: bushido kazał mu wypierdalac, konfitura fler kazał mu wypierdalac, na sam koniec przyjechał do kraju kwitnącej cebuli zrobić rewolucje z chłopcami z erasmusa których sponsorują lewacy żeby demoralizowali Polska młodzież (#teoriaspiskowa), został wyjebany z własnej wytwórni przez typa którego sam wylansował, został zbutowany przez niego (przedszkolak mocniej by go skopał ale chuuuuj #thuglife) i na sam koniec musiał spierdalac z kraju w którym nawet rozjebusy wiodą prym jako gangstaraperzy. Sentino to schizofrenik/kundel bez tożsamości którego gonią z każdego miejsca gdzie się pojawi bo jest najzwyklejszym LEWUSEM którego nikt nie chce mieć w towarzystwie i każdy się na tym poznaje #mutacjagenetyczna
:bowdown:
rip zioloziolo
Czas zapierdala? Może ziomie po koksie
Zapierdalala w Las Palmas, nie Europie Wschodniej
https://www.last.fm/user/Tommy_Ovocetti

owoc dziwko może wszystko
Połas

koniec pisze: 03 sty 2022, 17:43 w ogóle ja się nie interesuje jakoś bardzo niemiecką sceną - niech ktoś mi wytłumaczy bo z tego co wiem, to Bushido to legenda niemieckiej sceny od dawien dawna, coś w stylu penera lub tedasa(o ile dobrze rozumiem) i jak oni to odbierają w niemczech, że taki Bushido ma ludzi co za niego teksty piszą?
Wyjebane jajca. Rap to zabawa. Dla przykładu, PA Sports, typ kojarzony raczej z ulicą, w jednym z filmów dokumentalnych powiedział, że sam traktuje rap i swoje teksty jak literacką fikcję. Żadnej spiny o prawdziwość czy przekaz. Myślę, że większość największych raperów wychodzi z tego samego założenia. Oczywiście, zapewne znajdzie się kilku większych bądź mniejszych krzykaczy - zarówno wśród raperów, jak i słuchaczy - ale finalnie to lista sprzedaży płyt wszystko zweryfikuje.

Zresztą, jeżeli Bushido nie zaszkodziło nawet bujanie się po berlińskich ulicach z ochronką policji (a wręcz przeciwnie), to pisanie tekstów przez innych tym bardziej nie mogło mu zaszkodzić ;)
Obrazek
Awatar użytkownika
miku

@koniec Ludzi lekko bulwersowalo to moze jeszcze jakos z 10 lat temu, teraz nikogo juz to nie obchodzi, wazne, zeby efekt koncowy byl dobry. Zreszta tak wyglada mainstreamowy rap na calym swiecie obecnie. Bushido to dla mnie akurat najgorszy przypadek ghostwritingu, bo u niego slychac wyraznie, ze nie siedzi z ghostwriterem razem w studio, tylko przychodzi na gotowe. U Bushido od razu da sie rozpoznac po stylu pisania, kiedy zmienil ghostwritera.

Skad masz te dane @Połas ? Ja jakos chartsow nie sledze, ale tutaj Farid jest na pierwszym miejscu:
https://de.wikipedia.org/wiki/Liste_der ... 021)#Alben

Obstawiam po tej liscie, ze jego teksty byly na Kollegah & Asche.

@Połas thx, nie zauwazylem, ze chodzilo konkretnie o X. :D
Ostatnio zmieniony 03 sty 2022, 18:02 przez miku, łącznie zmieniany 1 raz.
Obrazek
Połas

miku pisze: 03 sty 2022, 17:55 Skad masz te dane @Połas ? Ja jakos chartsow nie sledze, ale tutaj Farid jest na pierwszym miejscu:
Jedynkę ma w 2021 za Asozialer Marokkaner i tego nie negowałem, ale X debiutowało już na miejscu nr 13 :D
https://www.offiziellecharts.de/album-details-489714
Ostatnio zmieniony 03 sty 2022, 18:02 przez Połas, łącznie zmieniany 1 raz.
Obrazek
Awatar użytkownika
koniec
bruh bruh

Post autor: koniec »

spokojnie, ja do niego nie mam o to żadnych pretensji, dla mnie spinanie się o ghostwriting to głupota również, po prostu ciekaw byłem jak to odbiera niemiecka scena, czy miał z tego powodu jakieś spiny itp.
ksiazenieporzadek

miku pisze: 03 sty 2022, 17:55 Obstawiam po tej liscie, ze jego teksty byly na Kollegah & Asche.
miesiąc przed wyjściem tej płyty sentino dissował się z asche

chociaż znając jego to całkiem możliwe, że coś im napisał a potem leki nie wziął i zaczął obrażać asche :lol:
Awatar użytkownika
miku

@ksiazenieporzadek tak, pamietam, ale z Kollegah mial poprawne stosunki mimo wszystko w tym momencie. I mozliwe tez, ze zostaly jakies leftover teksty z poprzednich sesji. :D
Obrazek
Awatar użytkownika
SentoAlainDelon

Post autor: SentoAlainDelon »

Nocne wywody o rapie:
Spoiler
Awatar użytkownika
gods bidness

Post autor: gods bidness »

Ostry miałem zjazd po przeciągniętym sylwestrze i dopiero ten temat mi humor poprawił, propsy. Ależ to jest ancymon ten Seba Alvarez. :)
ODPOWIEDZ