Dwa Sławy - Z Archiwum X2 (2022)
- nihil Novi
Re: Dwa Sławy - Z Archiwum X2 (21.01.2022) [Zapowiedź]
W sumie to trochę przykre, że chłopaki siedzieli X lat w podziemiu, po czym wyszła im jedna dobra płyta, która niesamowicie ich wyhajpowała… i w zasadzie słuch o nich zaginął.
Sensei życia
Normalnie bym tego nie sprawdzał, bo Sławy nudni do bólu się zrobili, ale gościnki mnie przekonują
wjeżdża największy kaliber, twoja ekipa koliber
Chyba u Ciebie na chacie słuch o nich zaginął bo przez przez ostatnią dekadę Sławy grały na co drugim większym festiwalunihil Novi pisze: ↑16 gru 2021, 12:20 W sumie to trochę przykre, że chłopaki siedzieli X lat w podziemiu, po czym wyszła im jedna dobra płyta, która niesamowicie ich wyhajpowała… i w zasadzie słuch o nich zaginął.
Posłuchałbym w sumie solówki Radosnego, jak dla mnie coraz bardziej odjeżdża Astkowi poziomem, albo raczej Astek coraz chujowsze wersy rzuca. I myślę, że w sumie dla nich to mógłby być jakiś impuls do dalszych ruchów, bo trochę się zapętlili z tymi styczniowymi premierami.
Kocham, pozdrawiam
- nihil Novi
Drmz pisze: ↑16 gru 2021, 13:52Chyba u Ciebie na chacie słuch o nich zaginął bo przez przez ostatnią dekadę Sławy grały na co drugim większym festiwalunihil Novi pisze: ↑16 gru 2021, 12:20 W sumie to trochę przykre, że chłopaki siedzieli X lat w podziemiu, po czym wyszła im jedna dobra płyta, która niesamowicie ich wyhajpowała… i w zasadzie słuch o nich zaginął.
Ta, grają żeby wypełnić lineup. Kiedyś byli stawiani w pierwszej linii na plakatach.
Sensei życia
No nie, zawsze byli raczej przed główna gwiazda albo jeszcze prędzej, po drugiej plycie legalnej albo i prędzej nawet to na juwenaliach grali o chyba 18, wiem bo byłem.
Wygrzeszam Cię, mordzia.
na papierze to spoko wygląda u nich od paru płyt, szkoda że nie chce się tego słuchaćmanieq pisze: ↑16 gru 2021, 11:21 Wleciała tracklista:
Spoiler
01. Lecimy z tym
02. Nie znasz wad
03. 2/10 feat. Gruby Mielzky
04. Wstępnie nie feat. Pers, Łona
05. 1000 500 100 900
06. De Mon
07. FOMO feat. Bisz
08. BD GRAŁ
09. Uaa feat. JWP/BC
10. Śnieg
11. Dorośli muszą nam pomóc feat. Bonson
12. Na mnie się patrzyła
13. Polska Krav Maga feat. Polskie Karate
14. Poprawiny 2 (Afterparty) feat. Domi, Pers
15. Dzisiaj nie możemy umrzeć
ziew ten singiel
nic mnie nie przekonuje do sprawdzenia kolejnych rzeczy 
No featy to mają na tej płycie fajne, moje truskulowe serduszko się raduje. Dużo grania na sentymentach widzę, followupy już w tytułach kawałków. Ale ten ostatni singiel to nuda, niby wszystko poprawnie, ale zbyt przewidywalnie nawet jak na ich przewidywalność.
niesamowicie chujowy ten singiel
Ja rozumiem, że już nie mają tych 25-30 lat i inny klimat, ale tu zero zajawki, zero energii
Wracam odświeżyć sobie Nie wiem nie orientuje się, słyszałem te gierki słowne milion razy, ale sposób podania i zajawka sprawiają, że dalej się tego mi dobrze słucha w przeciwieństwie do tego
Ja rozumiem, że już nie mają tych 25-30 lat i inny klimat, ale tu zero zajawki, zero energii
Wracam odświeżyć sobie Nie wiem nie orientuje się, słyszałem te gierki słowne milion razy, ale sposób podania i zajawka sprawiają, że dalej się tego mi dobrze słucha w przeciwieństwie do tego
Belmondo pisze:Jestem człowiek demolka
Życie to ślizgawka, twoje życie to parodia
Dwa Sławy feat. Łona, Pers - Wstępnie Nie (prod. The Returners)
Hard head, tight fists, I stand tall,
Instinct unleashed when the tension calls.

Instinct unleashed when the tension calls.

spoko numer, ale Sławy strasznie przekombinowują z tym flow i modulacją głosu, chyba to mnie wkurwia najbardziej u nich. Łona props, Returnersi props, no i Persik piękny refren 
Re: Dwa Sławy - Z Archiwum X2 (2022)
XDDD
Ostatnio zmieniony 13 mar 2023, 9:50 przez DeDoK, łącznie zmieniany 1 raz.
Ładne to, Łona łonowo, Pers spoko refren, bit lepszy niż ostatnio, Sławy okej
najlepszy z singli, przyjemny numer, lubię ich na takich bitach
bardzo fajny numer, poprzedni też mi siadł. Tutaj chyba Astek lepiej od Radosnego w końcu. Jest nadzieja na fajną płytę, chociaż i tak bardziej czekam na wywiady.
Re: Dwa Sławy - Z Archiwum X2 (2022)
Ostatnio zmieniony 13 mar 2023, 9:50 przez DeDoK, łącznie zmieniany 1 raz.
bardzo fajny numer
zresztą nie znasz wad też mi bardzo siadł po czasie
czekam, to może być dobra płyta
zresztą nie znasz wad też mi bardzo siadł po czasie
czekam, to może być dobra płyta