Ghais Guevara - BlackBolshevik (2021)
Ghais Guevara - BlackBolshevik (2021)
nie twierdze że to jakaś ścisła topka roku
ale ciekawy album który warto sprawdzić na pewno
Re: Ghais Guevara - BlackBolshevik (2021)
sprawdzalem jakis miesiac temu i nie dalem rady do konca, wannabe jpegmafia troche
♫ Beefing with my chick while I'm in jail ♫
może i coś jest w tym porównaniu momentami
chociaż dla mnie ten projekt jest ciekawszy niż wszystko co przehypemafia kiedykolwiek wypuścił
i co najważniejsze jest to słuchalne bo nie ma jakichś mega dziwnych jazd na podkładach
tylko mix momentami mógłby być lepszy
chociaż dla mnie ten projekt jest ciekawszy niż wszystko co przehypemafia kiedykolwiek wypuścił
i co najważniejsze jest to słuchalne bo nie ma jakichś mega dziwnych jazd na podkładach
tylko mix momentami mógłby być lepszy
-
pistoletbwoy
@up - Zazwyczaj te "dziwne" jazdy i aranżacje bitów jpeg'a są mega ciekawe. Polecam przesłuchać bandcampową wersje jego ostatniego LP, typ w totalnie różnych klimatach potrafi się odnaleźć, a fakt że wszystko sobie sam produkuje sprawia, że jeszcze lepiej "smakuje" jego muzyczka. Koniec końców rozumiem, że są różne gusta itp itd - niektórzy wolą przyswajać sztukę w uproszczonej wersji i potrafią jarać się już trzysetnym kawałkiem Travisa, który brzmi identycznie jak poprzednie, bo jego producenci od lat korzystają z tego samego drumkitu i mają zasubskrybowany ten sam kanal z tutorialami na yt. To, że prawdopodobnie wolisz muzykę prostszą, bardziej oczywistą nie znaczy, że ktoś jest przehype'owany, a już na bank nie jpeg, bo serio, śledzę temat i nie czuję, żeby na niego był jakiś mega hype 
Płytkę Ghaisa sprawdzę jutro, dziękuję za wrzutkę:)
Płytkę Ghaisa sprawdzę jutro, dziękuję za wrzutkę:)
- KillerCroc
Śmieszy mnie takie gadanie, bije z tego taka niewiedza i pretensjonalizm, że współczuję jeśli serio tak uważasz.pistoletbwoy pisze: ↑25 gru 2021, 23:37 Koniec końców rozumiem, że są różne gusta itp itd - niektórzy wolą przyswajać sztukę w uproszczonej wersji i potrafią jarać się już trzysetnym kawałkiem Travisa, który brzmi identycznie jak poprzednie, bo jego producenci od lat korzystają z tego samego drumkitu i mają zasubskrybowany ten sam kanal z tutorialami na yt.
Gdybym urodził się gdzieś indziej miałbym szansę...
-
pistoletbwoy
Nie ukrywam, że już "święta" wjechały troche za mocno gdy to pisałem i zdecydowanie zbyt "surowy" byłem, więc pretensjonalizm owszem - troche przesadzilem, ale przesadą jest też nazywać kogoś przehype'owanym, bo nie lubisz eksperymentalnych bitów. Co do niewiedzy to się nie zgodzę, bo serio już mnie nudzi ten brak odwagi u niektórych mainstreamowych raperów, którzy kręcą pojebane liczby puszczając w kółko to samo gówno. Zay808, generic trap drum kit i jazda (tak to troche wygląda), ale możesz rozwinąć z tą niewiedzą, może czegoś fajnego się dowiem, albo nawet zmienisz moje zdanie, bo co jakis czas właśnie łapie mnie lekka irytacja, że artyści idą na łatwizne. Travisa przywołałem, bo utknęło mi w głowie zniesmaczenie po usłyszeniu jego ostatnich "luźnych" numerów, polecam sie zapoznać z nimi.
Pozdro i wszystkiego dobrego
Pozdro i wszystkiego dobrego
w huj sie zdziwilem & ucieszylem widzac tu ten albumik, propsy jedna z lepszych plyt muzyki hiphop minionego roku dla mnie, czesto wracane jest do otwierajacego i zamykajacego kawalka w szczegolnosci
- JoeyJoeJoe
te fuck the nordic model całkiem fajne ale te tytuły kurwa xD
reddit type płyta ewidentnie
reddit type płyta ewidentnie
Słuchaj, zaraz Cię tutaj pouczy Paweł z Graila, że musisz mi nalać tego soku i będziesz pouczony