Peja / Slums Attack - Na Legalu (2021)

Kategoria poświęcona albumom.

Moderatorzy: Jose, oldschool

Awatar użytkownika
DoubleB

Re: Peja / Slums Attack - Na Legalu (2021)

Post autor: DoubleB »

Decks był chętny, ale gdy dowiedział się jak to dokładnie będzie wyglądać, poczuł żenadę jak każdy przy zdrowych zmysłach i zrezygnował
MÓJ TEMACIK! -> viewtopic.php?t=10448
🥤 DJ SCREW VS HEWRA/MOBBYN 🚘 -> https://www.youtube.com/watch?v=C2KMna2KQK0
Jasion94

Post autor: Jasion94 »

Dokładnie :rotfl:
Jeszcze został postawiony w sumie w sytuacji bez wyjścia. Jeśli by zblokował to gówno, to bylby wielki jęk
Awatar użytkownika
SiNi

Post autor: SiNi »

Trzymam mocno kciuki, aby nie był to jednorazowy projekt i w nowym roku duet stworzył coś równie dobrego oraz odświeżonego, magiera na tej płycie to klasa, szkoda, że nie ma większej liczby projektów z innymi raperami, gdzie Magierski tworzy płytę od podstaw, chętnie usłyszałbym takie wydawnictwa z młodszym pokoleniem choćby nawet Soblem czy też Szczylem lub kompletnie odmiennym stylem jakim daje nam Hałastra - na powtórkę od Kukona nie liczę, ale jakby się to zdarzyło to byłoby pięknie. Co do Rycha niech robi jak najwięcej reedycji przynajmniej chce mi się tego słuchać.
FerrisBueller

Post autor: FerrisBueller »

Ogólnie to szkoda, ze nie doszło do tej nowej wersji "I moje miasto..." ze starą ekipą, byłby to ciekawy smaczek.
ARTIST...
Awatar użytkownika
arboozrap

Post autor: arboozrap »

SiNi pisze: 01 sty 2022, 12:27 Trzymam mocno kciuki, aby nie był to jednorazowy projekt i w nowym roku duet stworzył coś równie dobrego oraz odświeżonego, magiera na tej płycie to klasa, szkoda, że nie ma większej liczby projektów z innymi raperami, gdzie Magierski tworzy płytę od podstaw, chętnie usłyszałbym takie wydawnictwa z młodszym pokoleniem choćby nawet Soblem czy też Szczylem lub kompletnie odmiennym stylem jakim daje nam Hałastra - na powtórkę od Kukona nie liczę, ale jakby się to zdarzyło to byłoby pięknie. Co do Rycha niech robi jak najwięcej reedycji przynajmniej chce mi się tego słuchać.
Na pierwotnej wersji 'Na legalu?' też Magiera dłubał przy bitach i mocno pomógł poznaniakom.
Awatar użytkownika
SiNi

@arboozrap Wiem, nawet na "Na legalu od kuchni" było to podkreślane, nowe czas - nowe brzmienie, jakościowo to skok. Najbardziej zmiażdżyła mnie wersja (Old School remix) przede wszystkim wybrzmienia instrumentów, poezja.
Awatar użytkownika
DoubleB

SiNi pisze: 01 sty 2022, 12:27 Trzymam mocno kciuki, aby nie był to jednorazowy projekt i w nowym roku duet stworzył coś równie dobrego oraz odświeżonego
Również czekam aż nagra od nowa wszystkie swoje płyty i opchnie swoim bezkrytycznym fanom
Awatar użytkownika
SiNi

@DoubleB Nie jestem fanem, ale na pewno zakupie nowe projekty.
Awatar użytkownika
arboozrap

Dlaczego nie dograł się Mezo? Peja twierdzi, że przez to, że ten skrytykował go w wywiadzie kilka miesięcy temu.
Według mnie po prostu pieprzy jak potłuczony. Po 2003 roku jechał po całości z całym obozem UMC, szczególnie Mezem i Ascetami, w każdym wywiadzie wbijał w nich szpile, naśmiewał się, cisnął w utworach i pokazywał siebie jako obrońcę prawilności. Mezo przypomniał o tym kilka miesięcy temu w wywiadzie, a ten się o to obraził i to rzekomo było powodem niezaproszenia go na odświeżoną wersje albumu 'Na legalu'. Czyli on mógł ich cisnąć, a oni nie mogli nic, bo duma Rysia została urażona.
Ostatnio zmieniony 25 sty 2022, 12:43 przez arboozrap, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
DoubleB

Dokładnie, Peja cisnął z nimi równo przynajmniej do detoksu alkoholowego, a poprzeć to można wywiadami z nim, gdzie wtrąca o ich stosunkach i przechwala się na temat historii związanych z ich przecięciami.
Awatar użytkownika
aleksy

Post autor: aleksy »

jeszcze w beefie z tedem z nim cisnął
Mam w domu szafkę, w której trzymam
Wszystkie dostępne dzieła Lenina
Awatar użytkownika
arboozrap

Po prostu nie chciał go zaprosić i tyle. Druga sprawa, mówi tylko o Mezie, a czemu nie wziął Krisa i Libera, którzy akurat takich rzeczy w wywiadach nie przypominali?
Awatar użytkownika
DoubleB

pewnie nie wiedziałby jak się potem słuchaczowi wytłumaczyć, imo kalkulacja
Awatar użytkownika
arboozrap

Żeby nie było, odsłuchałem cały album Na legalu (2021) i uważam, że jest to całkiem niepotrzebne wydawnictwo jako odrębny krążek. Mogłoby to być spoko jako jakiś bonus CD do oficjalnej reedycji Na legalu?, czy puszczenie wersji digital z okazji 20-lecia albumu. W większości przypadków utwory w wersjach z 2001 są nie do przebicia, a z całości produkcji (2021) spodobało mi się jedynie Randori, I moje miasto.. 2 oraz remiks Głucha noc z oryginalnym (niezmienionym) wokalem Stana Borysa. Gdyby Richardo od razu poinformował co to szykuje za niespodziankę, pewnie ledwo 1/3 całości udałoby się mu sprzedać.
Awatar użytkownika
oldschool
Moderator

Post autor: oldschool »

I jeszcze ten legendarny wywiad, gdzie Peja ciśnie bekę z Mezo, że ten grał koncert z okazji Dnia Policjanta.
Ona mnie pyta skąd woń tej esencji
To zbita kula spod kutasencji
Awatar użytkownika
scam_sakawa

Post autor: scam_sakawa »

Przepiękny jest ten wywiad, Rychu wypowiadający się jak pacjent rygorystycznego zakładu psychiatrycznego na godzinnej przepustce i obsrany Ten Typ Mez.
Wszystkie moje posty są wyłącznie fikcją literacką i nie mają żadnego pokrycia w rzeczywistości.
Awatar użytkownika
jajca

Post autor: jajca »

No rychu nie brał jeńcòw, tu też mu fajne flow wlecialo
https://youtu.be/uo0wqAxAoEo
Albo nafurany u Wojewódzkiego i obsrani gospodarz i Pazura
saturn pisze: 11 lis 2025, 21:56 jądra muszą być wyczyszczone z nasienia
ffeee pisze: 03 cze 2026, 8:29 jedyną przeciwwagą do złodziejstwa i hipokryzji pisu oraz nacjolów konfiarzy jest obecny rząd
szymon_GK

Post autor: szymon_GK »

oldschool pisze: 17 gru 2021, 15:22 Ale "przejrzyj na oki" już nie poprawił.
Peja już wyjaśnił, że wymowa oki pochodzi od reklamy z billboardów, które w tamtych czasach reklamowało sprzęt firmy OKI (np. drukarek).
ODPOWIEDZ