ŚLIZGERY 2021 - KOMENTARZE/DYSKUSJA
Re: ŚLIZGERY 2021 - KOMENTARZE/DYSKUSJA
@clockers
No Kaz jest właśnie idealnym połączeniem dla mnie tego czego szukam w rapie czyli rozśmieszy, pobawi się językiem, jednocześnie tworząc niecodzienne rymy oraz wymyślając nowe słowa/wyrażania. 16-17 raper kompletny.
No a z tą Leosią to nie wiem, jest to nędzne tesktowo, głos jakiś z dupy, w sumie nic specjalnego, ale polecą szklanki i jest śmiesznie, jest melanż, ciężko to wytłumaczyć. A jeżeli jednym z celów muzyki jest sprawiać przyjemność, by ludzie się do niej bawili, no to chyba wychodzi świetnie. Podobnie Oliwka czy Diho. Ich utwory nie są dobre 'rapowo' ale jak słyszę wers 'pluję na maczugę i połykam' i widzę Oliwkę no to zawsze mam jakieś pozytywne odczucie w głowie i ciężko to powstrzymać, uśmiech na japie się pojawia XD Z taką Leosią też jest taka sprawa, że wydała dosłownie jeden utwór, no ale rozjebał kompletnie, pojawiła się na koncercie najbardziej popularnego rapera i zrobiła jedną nutką lepszy melanż niż on jakąkolwiek inną xD
No Kaz jest właśnie idealnym połączeniem dla mnie tego czego szukam w rapie czyli rozśmieszy, pobawi się językiem, jednocześnie tworząc niecodzienne rymy oraz wymyślając nowe słowa/wyrażania. 16-17 raper kompletny.
No a z tą Leosią to nie wiem, jest to nędzne tesktowo, głos jakiś z dupy, w sumie nic specjalnego, ale polecą szklanki i jest śmiesznie, jest melanż, ciężko to wytłumaczyć. A jeżeli jednym z celów muzyki jest sprawiać przyjemność, by ludzie się do niej bawili, no to chyba wychodzi świetnie. Podobnie Oliwka czy Diho. Ich utwory nie są dobre 'rapowo' ale jak słyszę wers 'pluję na maczugę i połykam' i widzę Oliwkę no to zawsze mam jakieś pozytywne odczucie w głowie i ciężko to powstrzymać, uśmiech na japie się pojawia XD Z taką Leosią też jest taka sprawa, że wydała dosłownie jeden utwór, no ale rozjebał kompletnie, pojawiła się na koncercie najbardziej popularnego rapera i zrobiła jedną nutką lepszy melanż niż on jakąkolwiek inną xD
leosie, oliwke itp. musze rozchodzic za kazdym razem jak leci ich kawalek, do tego bol uszu, co do rozbawienia przy sluchaniu kawalkow, przypomnialo mi sie jak w grupie nerdow odpalilem scrooge ebenezera, wybuchali smiechem co wers 
baqlashan pisze: przyszedł belmondo i każdy wybraniec od razu skminił że on obiektywnie jest najlepszy, nie widzisz to znaczy że nie doznałeś wizji, nie jesteś po prostu wrażliwy na tak subtelnie tętniące zajebistością i ogładą piękno
za każdym razem mnie wkurwia że tam jest
nicht verstehen, magiczny liść ma być w cenie tej co kiedyś bo nie wezmę
zamiast tak jak powinno
nicht verstehen, magiczny liść ma być w cenie tej co wcześniej bo nie wezmę
nicht verstehen, magiczny liść ma być w cenie tej co kiedyś bo nie wezmę
zamiast tak jak powinno
nicht verstehen, magiczny liść ma być w cenie tej co wcześniej bo nie wezmę
na początku mojej przygody z Sentino też miałem mieszane uczucia. No ale spotify w podsumowaniu roku ładnie mi jednak pokazał, że katowałem Czary Mary jak żadną inną płytę, więc czemu mam nie umieścić tego na pierwszym miejscu, skoro autentycznie się tym jaram?
cała sentinowa otoczka mnie mniej obchodzi, skoro w tym roku potrafił dawać dobrą muzykę. Niemniej potrafił dawać też słabą, bo połowę King Sento bym wyjebał do śmieci, a ostatnie single też nie bardzo mi podchodzą. Dlatego też żadnego z nich w moich głosach nie ma.
Poza tym co to za problem jarać się jednocześnie Sentino i np nową płytą Laika z Soulpetem? To tylko muzyka przecież, c'mon
Poza tym co to za problem jarać się jednocześnie Sentino i np nową płytą Laika z Soulpetem? To tylko muzyka przecież, c'mon
jak wydawał te swoje 'zabujstwa liryczne' (xD) to też pisałem że nieśmieszne prowo jak miles davis i ostry, no ale po CM i KS musze jednak przyznać, że goat, największy progres w plhh
Mocno o Belmondo, to zdecydowanie największe prowo w głosach, materiał z fajnym momentami ale druga połowa płyty jest tragicznie nudna
Sento natomiast mega postęp względem ZL które były przydługie i monotonne, obecnie każdy album mocno stylistycznie się wyróżnia
jak widac trueschool powraca do lask jak belmondo sie za niego zabiera, ale niestety pasuje do niego ten cytat Pitersa, sam liczylem na nowy styl zamulony zamiast poprostu dobrego rapu
oo @Burak fajnie, ze przypomniales mobbynators
oo @Burak fajnie, ze przypomniales mobbynators
baqlashan pisze: przyszedł belmondo i każdy wybraniec od razu skminił że on obiektywnie jest najlepszy, nie widzisz to znaczy że nie doznałeś wizji, nie jesteś po prostu wrażliwy na tak subtelnie tętniące zajebistością i ogładą piękno
-
ksiazenieporzadek
No chyba kilka osób chciało 15, a nie było głosów sprzeciwu
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Pro
Zostaje tak jak jest. Głosy gdzie liczba kawałków nie będzie się zgadzała nie zostaną uznane.
Przyjechała babka rowerem, odleciała helikopterem
obudzcie mnie gdy czary mary wygra juz plhh aoty
@mopek propsik za top5 płyt 
oo człowiek kultury widzę niech ci się darzy w nowym roku
Byłyksiazenieporzadek pisze: ↑30 gru 2021, 16:26 No chyba kilka osób chciało 15, a nie było głosów sprzeciwu
Do tego liczenie głosów singli to pewnie uciążliwa kwestia bo za pewne są różnice w zapisie. Dla mnie w ogóle najlepsz opcja byłoby wypisywanie tylko 3 max 5 singli lub 3 razy od 3 do 5 w skali punktowej 3pkt 3-5 2 pkt i 1 pkt to samo, na zasadzie jak płyty w ZHH bo nie chce mi się wierzyć, ze ktoś nie umie rozróżnić singla na 3 miejscu od tego na 15 i uważa, ze trzymają ten sam poziom. Do tego chyba o to chodzi, żeby wybrać co było faktycznym topem a nie wrzucać każdy dobry singiel dlatego dla mnie najlepsza opcja byłaby mniejsza liczba singli lub skał punktowaMko21 pisze: ↑29 gru 2021, 20:09 Im mniej singli tym lepiej, później chcę nadrobić te które nie widziałem z topu, a jak jest za dużo to się odechciewa tego shitu sprawdać. Poza tym bez punktacji to bez sensu, za chuj nie ma 15 top singli na równym poziomie (nawet 10 nie ma), co chyba większość przyzna, przy 1 punktowej ocenie im mniej tym lepiej dla ogólnych wyników
Nie pal jointów, nie pal wiader, pal aluminium i majkę czasem walnij w kabel
-
ksiazenieporzadek
Sprzeciw cpunow się nie liczy akurat
nawet nie liczylem ile singli wpisalem xD
Alles is literêre fiksie, die inhoud wat ek publiseer is jou verbeelding. Jy het alles uitgedink. Ek is nie eens ’n skaduwee in jou wêreld nie, ek haal nie asem as ’n lewende wese nie. Hou op om aan my te dink. Laat my uit jou gedagtes verdwyn.
Zaraz dekada na SLG/SLGWK, większość postów z działu albumy PLHH przeczytane, tematy prawie wszystkie, płyt z tego roku odsłuchanych ponad 90, Ślizgery ulubiona nagroda muzyczna roku, a nie mogę zagłosować, bo nie mam 50 postów, trochę smutek. Wnoszę o przymknięcie oka na te kryterium.