Ten Typ Mes - Hello Baby (2021)

Kategoria poświęcona albumom.

Moderatorzy: Jose, oldschool

Awatar użytkownika
wuiru

Re: Ten Typ Mes - Hello Baby (2021)

Post autor: wuiru »

gods bidness pisze: 30 lis 2021, 11:20 W Auschwitz też były porody, miłości dowody"
kurwa jak można coś takiego nawinąć, obrzydliwe wersy; widać pieluszkowe zapalenie mózgu siadło
Awatar użytkownika
scarz

Post autor: scarz »

Mes zawsze był pretensjonalnym, bucowatym durniem na każdym kroku podkreślającym swoją rzekomą inteligencję i erudycję tylko te 10-15 lat temu uchodziło mu to płazem, bo konkurencję mial marną, a na dodatek muzycznego talentu absolutnie mu odmówić nie można. Teraz po prostu jest duzo większy wybór, muzycznie rap posunął się mocno do przodu i na malo kim już samo giętkie flow i umiejętności śpiewania robią wystarczające wrażenie, by przymknąć oczy na przeintelektualizowane pierdolenie Mesa, który byłby gotów gówno spod siebie zeżreć, byleby ktoś uznał go za inteligentnego faceta.

Do samej płyty zaliczyłem trzy podejścia i nie dałem rady się przez nià przebić. I to nawet nie jest kwestia tematyki, bo ojcowski rap Kękiego, czy Pivota jest dla mnie całkiem przyjemny i ciekawy mimo, że ojcem nie jestem i nie planuje zostać, a raczej tego, jak ona jest podana - pretensjonalnie do porzygu i na dodatek podana z neofickim zapałem. Wątpię, żebym jeszcze spróbował dać temu jeszcze szansę, ale mam nadzieje, że może jeszcze Mes coś dobrego nagra, w końcu całkiem dobrego Raperasamplera od tego gowna dzieką raptem 3 lata.
Awatar użytkownika
instinkt
Moderator

Post autor: instinkt »

nie sądziłem że da się chujowiej niż na Ała
myliłem się

chociaż może przesada
tutaj są ze trzy słuchalne numery
tam były ze dwa
frontkick

Post autor: frontkick »

Bardzo celna analiza użytkownika scarz + podbijam post użytkownika moody z poprzednich stron o tym że Mes pisze bardziej felietony niż piosenki

marzy mi się płyta Mesa z Atutowym, zajebiste są ich oba wspólne numery i no czuć chemię, fajny byłby taki przelot po różnych stylach muzycznych i może nawet coś na miarę Możliwości by zajebali ale Mes zgred już raczej nie da rady tak
Awatar użytkownika
oldschool
Moderator

Post autor: oldschool »

Ona mnie pyta skąd woń tej esencji
To zbita kula spod kutasencji
nerka

Post autor: nerka »

nie dziwne, ze tak kiepsko przędzie skoro nazywa kanye gosciem na granicy uposledzenia, nie kuma ocb
Awatar użytkownika
Megidox

Post autor: Megidox »

Jak Piotrek chce byc tak otwarty ma poglady to trzeba bylo do tego tracku jeszcze Pjusa zaprosic :lol:
Idac tym tokiem za rok na slizgowy projekt chyba zaprosze @clockers do wspolnego tracku ;)
Lata melanży od 19 Marca 2009 w forumkowej branży
Burak pisze:Tu jest forum ślizgawka, a nie jakiś wizaż, jak trzeba to wypłacamy sobie liście na odmułke, a jak trzeba przytulamy a nie jakieś Ania powiedziała czy kurwa Klaudia
Nedvved

Post autor: Nedvved »

Szkoda, że współpraca z Więckiem przyszła w takim momencie, taka Krew z Krwi nawet z tatusio-centrycznym tekstem jest bardzo dobrym numerem.

Z dobrych stron to mam wrażenie, że Mes przestał zaciągać i w rapie i niektórych śpiewanych refrenach czuję bardziej klimat z czasów Zapisów Typa czy ZnP.

Nie zmienia to faktu, że dobrego materiału tu jest może na EPkę i tak źle u Mesa IMO nigdy nie było.
Awatar użytkownika
oldschool
Moderator

Post autor: oldschool »

Obrazek

Ale chłop pieluszkowego zapalenia mózgu dostał xDDDD

Nie jemu jednemu się dziecko urodziło XD
Ona mnie pyta skąd woń tej esencji
To zbita kula spod kutasencji
Awatar użytkownika
cloud
chmura

Post autor: cloud »

bo jeżeli ja w Polsce, teraz - z moimi poglądami i systemem wartości - potrafię niezaleznie sobie trwac i nie emigrować, to Wam też się uda!!:)
ja pierdole :rotfl: :rotfl:
lygrys pisze: 22 sty 2024, 9:47 Wszystkim fanom zimy życzę by zamarzli na śmierć.
oyche

Post autor: oyche »

kurwa, ryszard?
Awatar użytkownika
kebab

Post autor: kebab »

jedyne co dobrego wyszło temu typowi zjebowi, to nazwanie syna na cześć Rycha Peji.
ZAKAZ
Awatar użytkownika
Piters

Post autor: Piters »

No wlasnie czytałem to z 15 minut i nie moglem z beki wyrobic, nawet z samego stylu jak to jest napisane
Belmondo pisze:Jestem człowiek demolka
Życie to ślizgawka, twoje życie to parodia
Awatar użytkownika
aleksy

Post autor: aleksy »

no widać, że mes musi mieć jakąś wielką misję na świecie i poczucie, że to robi z niego wartościowiego, lepszego od innych (a na pewno mocno wyróżniające się) człowieka, ciekawe jakie są tego psychologiczne powody
widziałeś mnie w netflixie, mówisz miły gość?
ja cię nie widziałem, bo szukaliśmy tam rytm i flow
Awatar użytkownika
F88G

Post autor: F88G »

wordsalad w tym stylu to często nieobjawiona schizofrenia.
edenmar

Post autor: edenmar »

Pretensjonalny do samego końca, musiał jeszcze rzutem na taśmę w ten wysryw wpierdolić Komedę i Gershwina :lol:
Jasion94

Post autor: Jasion94 »

O skurwysyn, jeśli on tak samo rozmawia, jak pisze, to jest mega przyjebany
Awatar użytkownika
DoubleB

Post autor: DoubleB »

Teraz wstawka "Ryszard ty draniu" w Akuku nabrała sensu xD
A mes pisze jak Dawid Sulicki, ten od sklotu i jebla
Awatar użytkownika
Luxair

Post autor: Luxair »

Łojezu, wiem że przesłuchaliście żebym ja nie musiał, ale jednak przez wzgląd na stare czasy odpaliłem "Hello Baby". Leci pierwszy kawałek... "nie jest aż takie źle" sobie myślę... a wtedy z buta wjeżdżają wersy o Auschwitz i że cię nie wyskrobię... i już rozumiem że mieliście rację - jednak może być gorzej niż na "AŁA". Przemądrzałość, pretensjonalność, chujowe używanie wulgaryzmów, rusycyzmów i anglicyzmów - po prostu odpycha. Oczywiście skillowo to jest nadal najwyższa półka, każdy wers idealnie klei się z muzyką, każda sylaba jest idealnie zaakcentowana, nie ma ani jednego przeciągnięcia - ale co z tego, jeśli nie da się tego słuchać. Nawet tak antypatyczny typ jak Koza (oj ale ten Mes się musiał wkurwić że jakiś lewak nagrał ze złotym dzieckiem polskiego jazzu przed nim) wypada tu strawniej niż gospodarz.

Nie wiem z czego to wynika - jakoś akceptuję cwaniactwo i obrażanie słuchacza u Bałagane, przyjmuję wersy o napletach u Afrojaxa, a u Mesa jest to zaserwowane w taki sposób że obrzydza.
Brazilian rush hour commuters
Sold out organic kombucha
TSMC bottleneck futures
Very expensive computers
Awatar użytkownika
azar

Post autor: azar »

bobix i urexy
Eldoka pozdrawia wszystkich pis jol
ODPOWIEDZ