[film] Sara [1997], reż. Maciej Ślesicki

Kategoria poświęcona sztuce małych i dużych ekranów.

Moderatorzy: gogi, con shonery

Awatar użytkownika
arboozrap

[film] Sara [1997], reż. Maciej Ślesicki

Post autor: arboozrap »

Obrazek

Leon (Bogusław Linda), komandos jednostki specjalnej ONZ, powraca z misji do Polski. Jego zadaniem było ochranianie ważnych osób, co czynił z niesamowitym zaangażowaniem, często zasłaniając je własnym ciałem. Dramat rodzinny i opuszczenie przez żonę wpędzają bohatera w alkoholizm. Któregoś dnia spotyka się z Józefem (Marek Perepeczko), szefem gangu, który szuka ochroniarza dla swojej szesnastoletniej córki, Sary (Agnieszka Włodarczyk). Ta nie jest tym początkowo zachwycona, ale tylko do momentu, gdy Leon ratuje jej życie, zasłaniając ją na ulicy przed strzałami bandyty. Od tego momentu dziewczyna zakochuje się w Leonie i, mimo jego oporów, nawiązują romans. Oboje są świadomi, że ich związek nie może wyjść na jaw, bo Józef nie zawaha się zabić każdego, kto zbliży się do jego córki. Pewnego dnia Sara zostawia jednak swoją torebkę w restauracji i zdjęcia kochanków w jednoznacznej sytuacji wpadają w niepowołane ręce.
Awatar użytkownika
mateko
Waste Management

Re: [film] Sara [1997], reż. Maciej Ślesicki

Post autor: mateko »

Sary nikt nie trafił, ale mnie ten film się nie podoba, przekolorowany.
Awatar użytkownika
oldschool
Moderator

Post autor: oldschool »

16 latka nago to coś co by w 2021 nie przeszło w filmie :rotfl:
Ona mnie pyta skąd woń tej esencji
To zbita kula spod kutasencji
Awatar użytkownika
gogi
Złoty Rozjebus

Post autor: gogi »

jaki kraj taki Leon Zawodowiec, po latach nawet znośnie się ogląda, oczywiście ten film ma kilka atutów
pardon pisze: 10 lis 2023, 12:06 nie umiem slowo daje nie umiem juz czytac dluzszych postow saturna i lygrysa bez uczucia ze oni nie marnuja swojego zycia, ale zatruwaja tez nasze mimowolnie pchajac do glow ich chore urojenia
Awatar użytkownika
azar

Post autor: azar »

oldschool pisze: 23 gru 2021, 16:05 16 latka nago to coś co by w 2021 nie przeszło w filmie :rotfl:
no z perspektywy niemal 2022 to az ciezko uwierzyc, ze niektore rzeczy kiedys przechodzily na luzie, np. ostatnio mi mignela w tv w tle ta scena :lol:
Spoiler
Eldoka pozdrawia wszystkich pis jol
ODPOWIEDZ