Peja / Slums Attack - Na Legalu (2021)
Re: Peja / Slums Attack - ** ****** (2021)
nie ma, za to jest Gandzior
Dodano po 17 minutach 14 sekundach:
jak teraz myślę, to nie wiem jaki cel poza hajsem przyświecał temu projektowi, wystarczy włączyć oryginały i te nowe aranże brzmią komicznie, jak wyżej napisane, Rysiek wtedy rapował co najmniej 500x lepiej. Szkoda było szargać dobre imię najlepszej płyty jaką się w życiu nagrało. Wyszło w chuj średnio, wspomniałem już wcześniej i podtrzymuję, Być nie mieć i I moje miasto to jedyne słuchalne kawałki, reszta brzmi jak parodia
Dodano po 17 minutach 14 sekundach:
jak teraz myślę, to nie wiem jaki cel poza hajsem przyświecał temu projektowi, wystarczy włączyć oryginały i te nowe aranże brzmią komicznie, jak wyżej napisane, Rysiek wtedy rapował co najmniej 500x lepiej. Szkoda było szargać dobre imię najlepszej płyty jaką się w życiu nagrało. Wyszło w chuj średnio, wspomniałem już wcześniej i podtrzymuję, Być nie mieć i I moje miasto to jedyne słuchalne kawałki, reszta brzmi jak parodia
Czy dwudziestoletnia płyta (gatunek: polski hip-hop) serio generuje takie pieniądze rok w rok, że on popełnił takiego paszkwila?
Rozumiem że to kamień milowy, jego spuścizna... ale w ten sposób to odgrzewać
swoją drogą Arek Deliś musiał niezły cyrograf z Ryśkiem podpisać, bo rozumiem że problemy prawne to główny powód powstania wersji 2021
Rozumiem że to kamień milowy, jego spuścizna... ale w ten sposób to odgrzewać
- MyEvenement
włączyłem, bo nawet nei wiedziałem za duzo o tej płycie i myślałem, że tam bedą nowe tracki. przesłuchałem 20 sek właściwy wybór, rozkminiłem co i jak i od kopa wyłączyłem.
jest to dla mnei najbardziej sentymentalna plyta w pl hh i no kurwa Riczi nie robi się tak chuju bury
jest to dla mnei najbardziej sentymentalna plyta w pl hh i no kurwa Riczi nie robi się tak chuju bury
Raczej chodziło o szybki i łatwy zastrzyk gotówki. Wykorzystał okazje (20-lecie wydania klasyka), żeby przy jak najniższym nakładzie pracy szybko zarobić. Z tego samego powodu zresztą trzymał w tajemnicy zawartość płyty - gdyby od razu powiedział, że dosłownie nagrywa Na Legalu? po raz drugi, to dużo mniej by opchnal preorderow. A tak to ludzie zachodzili w głowę, co to za niespodziankę przygotowuje Rysio z okazji okrągłej rocznicy premiery płyty i zapewne liczyli na coś w stylu tego, co puścił pare dni wcześniej Tede - jakiś wspominkowy album, albo jakieś Lost Tapes.offline pisze:Czy dwudziestoletnia płyta (gatunek: polski hip-hop) serio generuje takie pieniądze rok w rok, że on popełnił takiego paszkwila?
Niefajnie to wyszło, ale wątpię, żeby go to obchodziło, bo hajs się zgadza, a psychofani, którzy zamówili preordery z jakimiś gownianymi gadżetami za prawie 200 zł nigdy nie dopuszczą do siebie myśli, że idol ich wydoił z kasy.
- oKulTywowany
Nagrać stare kawałki na nowo a do czołowego dograć chujowego przydupasa kto by pomyślał 
This page is no longer available.
- KtoByPomyslal
Nawet tego gówna nie słucham Rysiu duży minus za te akcje, puściłem faworyta z płyty i zawiodłem się w chuj, na takim klasyku hajs nabijać i się nawet nie postarać dobrze, ignorant.
Jak robię ruchy i się potknę, to nie zwalam na politykę,
bo jestem dużym chłopcem, który ciągle bawi się patykiem
bo jestem dużym chłopcem, który ciągle bawi się patykiem
Kto słucha Peji w 2022 roku prawie, ludzie no miejcie litość 
O kurwa, co tu się wydarzyło
A nawet Rycha zacząłem trochę szanować po tych wszystkich wcześniejszych odpałach, wydawało się, że zmądrzał i dojrzał, no ale co za pojebana akcja z tą płytą
To lepsze już pudełko, które kurwa świeci w ciemności 
- Rozpierdalator
Obczailem to wczoraj i
zawsze kibicowałem Rychowi ale No ludzie
cieszę się, że już nie raz i nie dwa byłem na koncercie Rycha i było mi dane usłyszeć Na Legalu na oryginalnych podkładach, bo teraz zapewne na każdym będzie leciał pod bity z tej odświeżonej wersji
Zazwyczaj ostatnio na koncertach omijał kawałki które dj decks wyprodukował, leciał na innych bitach.
RapCelownik.pl - Najwięcej Treści o Muzyce Rap i Kulturze Hip Hop
-
pieschrodingera
No, żenada. Ostatnim razem jak byłem to w sumie przed kłótnią chyba
czuję żenadę
- Hyperborea
Bardzo dobra obserwacja. Nowa wersja "Jest jedna rzecz" to też gwałt na tym klasycznym kawałku.
Tak więc przyłączam się do negatywnych głosów, spodziewałem się czegoś dużo lepszego, tym bardziej że mam pozytywne zdanie o wszystkich ostatnich płytach Pei z Magierą.
Rysiek co odjebał akcje jak Rockstar z gta
https://youtu.be/UD4lt6AOVZQ?si=LOyIBdPJUn8olTdV
PIERDOLONY HARDKOR DZIEWCZYNKOOO
PIERDOLONY HARDKOR DZIEWCZYNKOOO
Jak dla mnie profeska , stary lis rychu wyjebal na hajs fanów po mistrzowsku, Nobel rapowy się należy. Szapo ba pener
Ja tego jeszcze nie słuchałem, więc o warstwie muzycznej się nie wypowiem, ale jak poczytać komentarze na FP Rycha to fani i tak propsują xddd
Ciekawe ile on tego pogoni, limitowany preorder chyba cały wyprzedał xd
Jeden plus z tej płyty to taki, że może bardziej dopracuje nowe rzeczy jeśli coś tam już kmini, bo ostatnio to wydaje jak oszalały te swoje projekty
Ciekawe ile on tego pogoni, limitowany preorder chyba cały wyprzedał xd
Jeden plus z tej płyty to taki, że może bardziej dopracuje nowe rzeczy jeśli coś tam już kmini, bo ostatnio to wydaje jak oszalały te swoje projekty