TEDE - ESPEORTE 0121 (2021)
Re: TEDE - ESPEORTE 0121 (2021)
Wystartował preorder edycji kasetowej, na której znajdują się 2 dodatkowe utwory, których nie ma w edycji CD: INSTARAP i DOBRY RUCH.
https://asfaltshop.pl/product/25172-ted ... ape-kaseta
https://asfaltshop.pl/product/25172-ted ... ape-kaseta
-
Johnny
No tera to mnie wkurzył
Ogólnie płytka fajna, nie wiem czego niektórzy oczekiwali po projekcie totalnie spontanicznym, sam Tede mówi że nagrane migiem i tu nie ma jakichś fajerwerków techniczno-realizacyjnych czy czegoś takiego. Fajna nostalgiczna podróż, trochę takiego odkrywania kart jak to wyglądało w okolicach 2000 - może jak ktoś wtedy srał w pieluchy (no offence, po prostu jestem stary już), to faktycznie nie ma tu czego słuchać, ale ja pamiętam jak ta płyta była świeża a Wyścig Szczurów latał w remiksie Mario po VIVIE
Ale kasety nie kupie, no już bez przesady
Ogólnie płytka fajna, nie wiem czego niektórzy oczekiwali po projekcie totalnie spontanicznym, sam Tede mówi że nagrane migiem i tu nie ma jakichś fajerwerków techniczno-realizacyjnych czy czegoś takiego. Fajna nostalgiczna podróż, trochę takiego odkrywania kart jak to wyglądało w okolicach 2000 - może jak ktoś wtedy srał w pieluchy (no offence, po prostu jestem stary już), to faktycznie nie ma tu czego słuchać, ale ja pamiętam jak ta płyta była świeża a Wyścig Szczurów latał w remiksie Mario po VIVIE
Ale kasety nie kupie, no już bez przesady
Sorki że podbijam ten szajs, ale przypomniała mi się płytka Odkupienie, która w sumie była na podobnym patencie. Tyle że Tede chyba sam robił bity które miały przypominać jak te stare, i kurwa to wyszło o niebo lepiej. Nie chodzi o bity, bo akurat na obu płytkach są dobre, tylko bardziej o rap. Głos tdfa mocno się starł, i brzmi całkiem bez charyzmy. Odkupienie powstało w najsłabszym okresie twórczości Jacka, a bije na głowę ta nowa plyte
Jasion i odkupienie była dostępna jako gratis-płyta przy Mefistotedesie
Jak słucham twoje traczki, to wtedy faktycznie zbiera mnie do sraczki
Spoko płyta, mam na półce. Czekam na nowe solo.
3wagon u mnie na pętli mocnej.
3wagon u mnie na pętli mocnej.
"Ich wollte immer nur verstanden werden und hinterlies zum Schluss verbrannte Erde" 
Super bit w Światła Kamera Akcja, szkoda że go na SPORT nie było, ale poza tym nuda.
Rydawarrior dostępny na wszystkich platformach streamingowych
FREE BORTWICK
FREE SMLY
FREE MAJONEZ
FREE RIVALDO111
FREE 4-HO-MET
FREE FROMAGE
FREE PWK
FREE BORTWICK
FREE SMLY
FREE MAJONEZ
FREE RIVALDO111
FREE 4-HO-MET
FREE FROMAGE
FREE PWK
Świetny powrót do korzeni, prawie zero stękania
Dla mnie najlepsza jego rzecz od "Vanillahaj$".
Tede o wiele lepiej wykorzystał rocznice swojego klasyka niż Peja.
Dla mnie najlepsza jego rzecz od "Vanillahaj$".
Tede o wiele lepiej wykorzystał rocznice swojego klasyka niż Peja.
Niedawno powróciłem do tego materiału i polecam serdecznie
Refren z Espeoerte ciągle siedzi w głowie
Jaca chyba jako jedyny z polskiej sceny ma ten amerykański luz w nawijce
Refren z Espeoerte ciągle siedzi w głowie
Jaca chyba jako jedyny z polskiej sceny ma ten amerykański luz w nawijce
Też akurat wracałem ostatnio, rzeczywiście spoko. O wiele lepiej niż Casablanca.
"Ich wollte immer nur verstanden werden und hinterlies zum Schluss verbrannte Erde" 
ale ten czas zapieprza, uświadomiłem sobie właśnie, że od tego albumu będzie w tym roku 5 lat, a Tede gra już koncerty na 25-lecie Sportu 
Popierdolone. Toć to było wczoraj, katowalem ten album w chuj, fajny rap
Zajebisty album, często wracam