Białas - #muremzabonusem (2021)
Re: Białas - #muremzabonusem (15.12.2021) [Zapowiedź]
#Białaszamurem
No taki groźny i surowy ryj zrobił ze aż się zesralem ze strachu, serio zrobiłem lekkiego kleksa
Ciekawe ile Balas ma iq, obstawiam 60-70, przecież to wujek samo zło newschoolu
Ciekawe ile Balas ma iq, obstawiam 60-70, przecież to wujek samo zło newschoolu
Wychodzi cały Białas. Zwęszył okazję do zarobienia street creditu na plecach bonusa, uprawilnia swój wizerunek na siłę, przecież cała ta akcja jest tak żenująca zważywszy na fakt, że wielcy obrońcy podnoszą hasła siedzenia za niewinność xD tak, w więzieniu wszyscy siedzą za niewinność, to akurat wiadomo nie od wczoraj. Nagrali kawałek czy tam kilka zanim bonus trafił za kratki i albo mu się klapki na oczach pojawiły, albo miał je od zawsze tyle że teraz wyszło na jaw, obstawiam to drugie. A w tym momencie to raczej ma dolary zamast oczu i jedzie w perfidny, marketingowy sposób na czyichś plecach, bo co niby da nagłośnienie tej sprawy? I czemu w ogóle teraz? Może coś przeoczyłem? Kiedyś jechał na patencie skepty, teraz na czyimś przypale
- benzoabuser
- Zbanowany
Kurwa te 808 to brzmi jakbym najebany o trzeciej w nocy losowo robił beat w scrackowanym fl studio
znajdę wszystkie kurwy świata i rozjebie
!EXTRA ANNOTATION!
ALL OF MY POSTS ARE FICTION
!EXTRA ANNOTATION!
ALL OF MY POSTS ARE FICTION
@DoubleB pieniadze zarobione z płyty w calosci trafia do rodziny bonusa. Uwazam ze nietrafnie odczytujesz intencje bialasa, ale nawet jesli masz racje to niech sie wybija najwazniejsza w tym momencie jest pomoc pozdro
Znajomi białasa to mają nieźle przejebane, już X raz słyszę o kimś z rodziny jego znajomych, jak to miał/ma przejebane. Zresztą ten wers o puszczalskiej matce koleżanki podsycony pretensjami do najebanego księdza, to bardziej bawi niż skłania do jakiejkolwiek refleksji(a chyba taki był zamiar).

Wyłączyłem po miniucie, obrzydliwe, muzyka powinna choć w małym procencie sprawiać przyjemność ze słuchania to raz. A dwa, że średnio wygląda cały koncept albumu, jeśli już białas miał zamiar zgrywać samarytanina to mógł zrobić składankę, a nie zapraszać gości na swój projekt i mówić, że to z dobroci serca. Bonus to ulica, przeważająca siła jego słuchaczy to Sebki, Ci ludzie mają w piździe jakiegoś Białasa co nawija jakiegoś gówno na drilach/trapach, oni chcą TPS'ów, ZDR'ów czy innych marginesów. I gdyby ich dostali to kupiliby płytę i pomoc byłaby realna, a tak szykuje się mierny materiał skierowany do słuchaczy Białasa, bo przecież jest w każdym numerze. Jak dla mnie to wszystko jest słabe, na siłę i pozbawione sensu, sram mu na klate
Popi.jaku
Co ty chłopie pierdolisz xD Co za różnica czy hajs trafi do Bonusa z rąk słuchaczy Białasa a nie z rąk słuchacz ZDR? Pomijam, że słuchaczy tego pierwszego jest w chuj więcej i opierdolą mu więcej płytBonus to ulica, przeważająca siła jego słuchaczy to Sebki, Ci ludzie mają w piździe jakiegoś Białasa co nawija jakiegoś gówno na drilach/trapach, oni chcą TPS'ów, ZDR'ów czy innych marginesów. I gdyby ich dostali to kupiliby płytę i pomoc byłaby realna, a tak szykuje się mierny materiał skierowany do słuchaczy Białasa, bo przecież jest w każdym numerze.
Kocham, pozdrawiam
- gods bidness
Na rogach ulicy, w świecie miejskiej dziczy. Tylko hajs zarobiony na dziesionach, dilerce i budowie się liczy.
Niby nie rozumiesz, a rozumiesz... Grono odbiorców albumu zamyka się na słuchaczach Białasa przez co pomoc realnie jest mniejsza niż gdyby Białas został patronem albumu i zaprosił raperów z różnych środowisk do zrobienia numerów zgodnie z własnym sumieniem i smakiem bez jego udziału.
Edit:
Jeszcze to tak ładnie obrazowo ujmę. To tak jakbym chciał zrobić coś dobrego dla orkiestry świątecznej pomocy i skrzyknął ludzi do pomocy ale zamiast puścić ich w różne części miasta z puszkami kazał wrzucać hajs tylko do swojej
Edit:
Jeszcze to tak ładnie obrazowo ujmę. To tak jakbym chciał zrobić coś dobrego dla orkiestry świątecznej pomocy i skrzyknął ludzi do pomocy ale zamiast puścić ich w różne części miasta z puszkami kazał wrzucać hajs tylko do swojej
Ostatnio zmieniony 14 gru 2021, 20:55 przez Popi, łącznie zmieniany 1 raz.
Popi.jaku
Wciąż pierdolisz głupoty, ciemna strefa zrobiła osobny mixtape dla Bonusa jakiś czas temu gdzie były te ziomeczki pokrojów zDR i był to materiał sprofilowany pod słuchaczy Sebków jak to określiłeś i jak się domyślasz chuja to kogo obchodziło. Białas zaprosił czołówkę sceny (pod względem popularności oczywiście) + pozycja sb jest obecnie taka, że nieważne jakie gówno nagrają i tak swoje sprzedadzą. Rzeczywiście kilkanaście tysi pogonionych płyt plus strimingi to nie jest realna pomoc xD
Kocham, pozdrawiam
Może masz rację, nie sprawdzałem Ciemnej Strefy, więc nie mam pojęcia o ich charytatywnych albumach
Popi.jaku
W kontekście albumu tego nie zmierzymy, no ale ja twierdzę, że skupisko słuchaczy Białasa sprzeda więcej płyt niż jakby to była składanka w stylu: 4 kawałki uliczne od ZDRów, 4 kawałki trapowe od 2115, 4 kawałki braggowe od VNMów, 4 kawałki miłosne od Sobli, bo koniec końców poszczególni słuchacze by sobie pomyśleli: e nie kupuje, i tak tu posłucham tylko konkretnych 4 numerów a reszta do wyjebania. Trochę jak płyty producenckie, no raczej jakiś fan dajmy na to Gedza nie kupi płyty Magiery, bo w sumie ma ją w chuju, posłucha se kilku kawałków i zaczeka na solo swojego ulubionego rapera
Kocham, pozdrawiam
Rozumiem twój punkt widzenia i widzę w nim logikę. Po prostu wyszedłem z założenia, że jeśli album jest stricte żeby pomóc rodzinie Bonusa to każdy powinien w nim zaleźć coś dla Siebie żeby mieć chęć wydać na niego kwit albo chociaż odpalić na strimingu
Popi.jaku
-
pieschrodingera
To w 2021 kupuje się jeszcze płyty z myślą o słuchaniu?
tbc
Ja nie i chyba coraz mniej takich, ale to chyba temat na trochę inną dyskusję
Kocham, pozdrawiam
To nieźle gość siebie i swoją rodzinę zabezpieczył finansowo na taką ewentualność, że teraz łaki muszą się zbierać żeby ich utrzymać. Obracał się w światku w jakim się obracał, czy winny czy nie, takie ryzyko było, a że typ był przez pewien czas lub dalej jest (chuj mnie to obchodzi) twarzą ciemnej strefy, to do biednych raczej nie należy/należał
Pewno my psiarnia zajela konto bo lewe interesy to i lewy hajs ale ja sie nie znam, takie rzeczy to się w szwajcarni trzyma albo na innych seszelach a nie kurwa w pko. W sumie w moim poprzednim poście podsumowałem już ten cały temat i pomysł.
Wygrzeszam Cię, mordzia.
-
pieschrodingera
Przecież ta cała sprawa z Bonusem się właśnie rozbijała o to, że on niby sprzedał jakieś ogromne ilości i mu zasądzili bodajże pół miliona zadośćuczynienia.
tbc
dobra ale wiadomo, że bonus rzeczywiście nie jest zabezpieczony i przez tą akcje jest spłukany do tego stopnia, że ten hajs z płyty białasa jest mu naprawdę potrzebny a nie jest to tylko skok po dodatkowy hajs?
Chociaż może to byłyby zbyt sprytne ruchy jak na takiego bonusa nwm.
Kawałek ze słoniem chujowy, tak jak każdy kawałek z udziałem słonia kiedykolwiek.
Chociaż może to byłyby zbyt sprytne ruchy jak na takiego bonusa nwm.
Kawałek ze słoniem chujowy, tak jak każdy kawałek z udziałem słonia kiedykolwiek.