Formuła 1 / motorsport
Moderatorzy: Sidd, Cz4rny1337
-
genocidegeneral
Re: Formuła 1 / motorsport
brytyjska mafia jebana
jest też wersja z Monzy
wjbn w jakieś reklamy
Dodano po 1 godzinie 46 minutach 8 sekundach:
Dodano po 1 godzinie 46 minutach 8 sekundach:
-
genocidegeneral
Max jutro na dwa pit stopy a Lewis na jeden
Chyba to jeszcze nie jest pewne. Ponoć Ferrari i McLareny celowo wzięli miękkie, bo wyliczyli sobie, że różnica między softami a medami jeśli chodzi o zużycie nie jest wcale taka duża. Pojawiają się głosy, że jeśli softy będą trzymać tempo, to nadal jest szansa na 1 pitstop u Verstappena i reszty ekipy na miękkich. Jeśli te teorie z oponami się sprawdzą + tempo wyścigowe Red Bulli będzie podobne, a nawet lepsze od Merca, to Hamilton chyba wtedy musi liczyć na jakiś fart z SC albo na jakąś gigantyczną różnicę tempa dzięki świeższym oponom pod koniec wyścigu.
Z tym McL i Ferrari to bym nie przesadzał, może po prostu na pośrednich nie chcieli ryzykować, bo mogliby nie wejść do q3.
Max tez specjalnie zablokował koło żeby nie startować na mediumach? Teoria grubymi nićmi szyta moim zdaniem (ale chuj wie).
Tak czy siak na starcie lepiej Maxa mieć przed sobą, wtedy mniejsze prawdopodobienstwo ze w Ciebie wjedzie
Max tez specjalnie zablokował koło żeby nie startować na mediumach? Teoria grubymi nićmi szyta moim zdaniem (ale chuj wie).
Tak czy siak na starcie lepiej Maxa mieć przed sobą, wtedy mniejsze prawdopodobienstwo ze w Ciebie wjedzie
Info o Ferrari i McLarenach pochodzi stąd: https://twitter.com/Vetteleclerc/status ... 9308406787, choć wiadomo, że teraz to tylko gdybanie. Max chyba w piątek na którymś treningu robił symulacje długich przejazdów na softach, więc już wczoraj się mówiło, że RB mocno zastanawia się nad taką strategią, a te dzisiejsze zblokowanie to tylko było zatwierdzenie tego planu. Zasadniczo zgoda, że Max z drugiego pola byłby bardziej nieprzewidywalny, bo na 100% robiłby znowu ten myk z opóźnionym dohamowaniem do 1. zakretu
Choć dużo może tutaj Lewisowi się popsuć na początku, bo jeśli Max odjedzie i opony będą trzymały, a Lando i Perez łykną LH na starcie, to ciężko będzie coś z tego zrobić. Kluczowe będzie utrzymanie 2 miejsca i trzymanie się w miarę blisko Maxa.
Życzę wam aby obyło się dziś bez żadnych afer, wygra lepszy
Ps Nikita z covid nie pojedzie dziś
Ps Nikita z covid nie pojedzie dziś
mnie zastanawia o chuj chodzi z tym zablokowanym kołem
przecież on już zrobił czas i to chyba powinno być zjazdowe a on tam cisnął jakby miał pomiarowe walić
po chuj niby miałby robić drugie i dodatkowo zużywać opony na wyścig?
i tak nie miał szans wypaść z q2 z takim czasem jak zrobił na pierwszym przejeździe
nie oglądałem tak dokładnie wczoraj kwali więc może mi coś umknęło
przecież on już zrobił czas i to chyba powinno być zjazdowe a on tam cisnął jakby miał pomiarowe walić
po chuj niby miałby robić drugie i dodatkowo zużywać opony na wyścig?
i tak nie miał szans wypaść z q2 z takim czasem jak zrobił na pierwszym przejeździe
nie oglądałem tak dokładnie wczoraj kwali więc może mi coś umknęło
Plus pozwoliliby mu raczej wymienic na nowe pośrednie do wyścigu, wiec może walili głupa. Dwa jak kończył szybkie na miękkich to już wiedział ze wejdzie do q3 na pośrednich.
Wychodzi na to ze Max pojedzie dziś miękkie + twarde.
Lewis pośrednie + twarde. Pytanie ile wytrzymają miękkie Maxa. Jak przejedzie na nich w równym tempie 20 okrążeń to wygra…
Wychodzi na to ze Max pojedzie dziś miękkie + twarde.
Lewis pośrednie + twarde. Pytanie ile wytrzymają miękkie Maxa. Jak przejedzie na nich w równym tempie 20 okrążeń to wygra…
-
ksiazenieporzadek
wg wyliczeń alpine softy starczą na 18 okrążeń
rok temu wszyscy przez sc zjechali po hardy na 10 okrążeniu i dojechali na nich do końca
sokół gadał, że softy tracą przewagę po 8-10 okrążeniach
oby max
rok temu wszyscy przez sc zjechali po hardy na 10 okrążeniu i dojechali na nich do końca
sokół gadał, że softy tracą przewagę po 8-10 okrążeniach
oby max
Pytanie w jakim tempie te 18 okrążeń, przy pełnym paliwa bolidzie. Wiadomo ze jak Max odjedzie na starcie to będzie sobie kontrolował tempo. Natomiast jak Lewis będzie tuż za nim to Max będzie musiał cisnąć. Lewis opóźni pierwszy stint i potem będzie gonił Maxa na twardych jak to już miało pary razy miejsce w tym sezonie. Dwa jak się uda to Mercedes liczy ze Max po zmianie wyjedzie za Bottasem i Fin go przyblokuje dłużej niż pół okrążenia.
Są tez plotki ze Mercedes musiał skręcić silnik dla Lewisa żeby nie narażać się na awarie.
Są tez plotki ze Mercedes musiał skręcić silnik dla Lewisa żeby nie narażać się na awarie.
Hamilton nadal faworyt u booka, licze ze to dowiezie
Mój ojciec z Santiago Latino, a twój stary pijany Grzesio
freeRivaldo
freeRivaldo
1 pitstop ̶p̶o̶ ̶4̶0̶ ̶m̶i̶n̶u̶t̶a̶c̶h̶ easy
jezu jak ja chcę usłyszeć pekające sraki takich naczelnych hamiltoniarzy jak @FLoo
jezu jak ja chcę usłyszeć pekające sraki takich naczelnych hamiltoniarzy jak @FLoo
Nom czyli tylko mojej, bo nikt inny mu nie kibicuje, większy huk pękajacych dup będzie jak przegra Max