Raperzy, którzy zestarzeli się najgorzej
- SuperRapMaster
Raperzy, którzy zestarzeli się najgorzej
Wybieramy rapera mającego na karku co najmniej 30 lat, który kiedyś robił dobrą muzę, ale dziś tylko psuje swoją legendę. Ja niestety nie jestem w stanie powiedzieć, który upadł najniżej, bo dinozaurów, którzy powinni już przestać rapować mamy w Polsce sporo. Temat zainspirowany nowym singlem Sokoła.
-
SiemaBartek
Re: Raperzy, którzy zestarzeli się najgorzej
Brakuje rapera Sobota. Jak zapuścił teraz brodę to wygląda jak bezdomny, a na twarzy też widać skutki szybkiego życia
- SuperRapMaster
Chodziło mi tu o zjazd w muzyce, a nie wyglądzie, ale fakt, że nowej płyty Soboty nikt nie słucha, więc zjazd był i w muzyce, i wyglądzie.
-
MalinowyJogurt
Zdecydowanie VNM, z typa, którego co druga licealistka i studentka miały na tablicy jak wychodził "Dym", "Na weekend", "Nigdy Więcej" i był na niego przeogromny hajp (nawet wśród osób, które nie słuchają rapu coś jak niedawno na Taco czy Problem jak miałbym porównać) stał się gościem, którego już prawie nikt nie sprawdza a małolaci nie wiedzą kto to.
VNM top 1
Ona mnie pyta skąd woń tej esencji
To zbita kula spod kutasencji
Pamiętam jak Sokół przyjebkę miał do Puchałka 
-
Bisclavret
nie no nie da sie zaznaczyc kogos innego niz VNM, moze po dwa głosy dac, albo wylaczyc go z ankiety?
Ostry robi chujowa muzyka gdzies tak od 10 lat, ale kazda plyte sprzedaje pewnie w takim nakladzie jak VNM wszystkie razem wziete.
Mes jest coraz bardziej irytujacy i tez mocno obnizyl loty, ale jakos broni sie podejmowanymi krokami i celowaniem w nowego odbiorce (głównie w sluchaczy post-trójkowych rozglosni). Jakiegoś Jędkera to nie ma sensu rozpatrywać, jest na takim poziomie na jakim zawsze byl czyli na żadnym, nie da się spaść będąć na parterze.
Jedynie WENA ma jakis start do vnma
Ostry robi chujowa muzyka gdzies tak od 10 lat, ale kazda plyte sprzedaje pewnie w takim nakladzie jak VNM wszystkie razem wziete.
Mes jest coraz bardziej irytujacy i tez mocno obnizyl loty, ale jakos broni sie podejmowanymi krokami i celowaniem w nowego odbiorce (głównie w sluchaczy post-trójkowych rozglosni). Jakiegoś Jędkera to nie ma sensu rozpatrywać, jest na takim poziomie na jakim zawsze byl czyli na żadnym, nie da się spaść będąć na parterze.
Jedynie WENA ma jakis start do vnma
VNM w zasadzie całkiem poza konkurencja, chyba nikt takie spadku formy i popularności nie zaliczył. Na drugim miejscu bym Zeusa postawił - gdyby mi ktoś w 2010-14 powiedział, że muzyka tego faceta tak się spierdoli to bym mu się w twarz roześmiał. No ale on chyba dalej jakieś tam wyświetlenia robi.
- gods bidness
Zanim wszedłem w temat, to pomyślałem Pih - i nie to, że on specjalnie "kiedyś robił dobrą muzę, a teraz psuje legendę", tylko czasy się zmieniły, trendy się zmieniły, a on się nie zmienił, przy czym styl, który uprawiał kilkanaście lat temu już sam z siebie się wyczerpał i pomijając czasy, wobec samego siebie jest wtórny.
Oczywiście to samo można powiedzieć o 90% sceny, która święciła triumfy przed 2010. Tak na dobrą sprawę, to kto się z nich utrzymał? Sokół, Tede, Pezet, Borixon. Przy czym tylko Tede wydawał regularnie płyty przez lata, a i tak różnie z tym było. OSTRego i Peję pomijam, bo oni ze swoim fanbasem żyją własnym oddzielnym życiem.
Część JWP poszła po nowe, tworząc Hewrę, ale nie pomijałbym zasługi tych kilku wiodących prym młodzieniaszków typu Dron.
Oczywiście to samo można powiedzieć o 90% sceny, która święciła triumfy przed 2010. Tak na dobrą sprawę, to kto się z nich utrzymał? Sokół, Tede, Pezet, Borixon. Przy czym tylko Tede wydawał regularnie płyty przez lata, a i tak różnie z tym było. OSTRego i Peję pomijam, bo oni ze swoim fanbasem żyją własnym oddzielnym życiem.
Część JWP poszła po nowe, tworząc Hewrę, ale nie pomijałbym zasługi tych kilku wiodących prym młodzieniaszków typu Dron.
Ze smutkiem VNM. Po zakończeniu kontraktu z Prosto typ jakby zniknął. Teraz gdy się słucha wersów w stylu że stare koty mają przez niego przypał bo ile jeszcze mogą pociągnąć na starych patentach to
Jakby go ktoś wziął za pysk, rozchwiał emocjonalnie, dał alko i twarde to wysmażyłby jakieś bengery, ale słuchalność pewnie pozostałaby taka sama.
Jakby go ktoś wziął za pysk, rozchwiał emocjonalnie, dał alko i twarde to wysmażyłby jakieś bengery, ale słuchalność pewnie pozostałaby taka sama.
VNM mógłby zacząć z powrotem nawijać jak tutaj:
To bym go słuchał
To bym go słuchał
Ona mnie pyta skąd woń tej esencji
-
frontkick
Mnie sie wydaje ze taki np Rychu Peja zostal zagłaskany na smierc przez sluchaczy i ziomkow, ani nie leci jakos super teraz a czasami wrecz duka, ani linijek charakternych, storytellingi chujowe, no nuda w chuj
Ostatnio zapetlalem Rycha jak Brahu mu wyprodukowal te bekowe single na Slums Attack
No i ten tribute dla Psów w sumie fajny byl
Ale głos na VNM ofc
Ostatnio zapetlalem Rycha jak Brahu mu wyprodukowal te bekowe single na Slums Attack
No i ten tribute dla Psów w sumie fajny byl
Ale głos na VNM ofc
- FruitOffTheWall
ostatni album sokola przespałem ale dla mnie wena zKAZsztanił się jak skurwysyn. Onar zaczyna byc turbowackiem ale to juz wiadome od dawna
Tede ktory jest mentalnym gimbem, skończył sie po elliminati i zaczął wydawać turbochujowizne którą nawet gimby nie chcą słuchać
Tede ktory jest mentalnym gimbem, skończył sie po elliminati i zaczął wydawać turbochujowizne którą nawet gimby nie chcą słuchać
rip zioloziolo
Czas zapierdala? Może ziomie po koksie
Zapierdalala w Las Palmas, nie Europie Wschodniej
https://www.last.fm/user/Tommy_Ovocetti
owoc dziwko może wszystko
Czas zapierdala? Może ziomie po koksie
Zapierdalala w Las Palmas, nie Europie Wschodniej
https://www.last.fm/user/Tommy_Ovocetti
owoc dziwko może wszystko
ja tam na gurala dałem
według mnie Eldo i vnm jednak ze wskazaniem na vnm ze względu, że nie potrafi się pogodzić w to, że każdy wbija w cokolwiek co robi a mimo to ciągnie śmieszną wytwórnie i ładuje ziomków w bagno ze sobą. Leszek jak dostał reality check gdzie odwoływał koncerty bo było znikome zainteresowanie to poszedł do "normalnej pracy"
- gods bidness
Przecież Eldo się urodził stary.
o huj, w sumie prawda
Kękę od zawsze był chujowy, tu wiek nie ma znaczenia