[serial][HBO] Gra o Tron / Game of Thrones (2011 - 2019)

Kategoria poświęcona sztuce małych i dużych ekranów.

Moderatorzy: gogi, con shonery

Ocena w skali od 1 do 10:

1
0
Brak głosów
2
0
Brak głosów
3
0
Brak głosów
4
0
Brak głosów
5
0
Brak głosów
6
0
Brak głosów
7
0
Brak głosów
8
0
Brak głosów
9
0
Brak głosów
10
0
Brak głosów

Liczba głosów: 0

kocur

Re: [Serial] Gra o Tron

Post autor: kocur »

Kurwa, ale nudne gówno
Awatar użytkownika
Jose
Brak Kultury

Post autor: Jose »

Też się naziewałem full
2rzyn pisze: 20 sty 2024, 9:32 Dlaczego Tede Królem Jest
Awatar użytkownika
Bolo

Post autor: Bolo »

Ale ,am nadzieje na to, ze Nocny król wygra, ostatnia scena bedzie jak idzie do żelaznego tronu powoli na nim siada, tron zamarza pod nim, podjazd do jego gęby, chwila pauzy i ten pierdolnie jakiegoś epickiego onelinera i napisy koncowe. Tak to widzę.
Wygrzeszam Cię, mordzia.
jefecito

Post autor: jefecito »

Wszystko fajnie, ale mogli by się już zacząć napierdalać..
Awatar użytkownika
etrus

Post autor: etrus »

Ten odcinek był tak miły, że aż się nie mogę doczekać aż połowa postaci, które tak długo były na ekranie zginie w przyszłym odcinku

A i chyba nie było, będzie niezła napierdalanka

https://twitter.com/thronesfacts/status ... 41858?s=19
Davsar

Post autor: Davsar »

Straszne nudy na razie. Z tych dwóch odcinków mogliby jeden sklecić. No, ale teraz mam nadzieje zacznie się jazda. W końcu Nocny Król wpada na imprezę.
FÜRDIEGANG

Post autor: FÜRDIEGANG »

Po zapowiedzi 3 odcinka widze ze dostali wpierdol i nieumarli wjebali sie do zamku. Ostro.
ex-AlmostDivine

Twój chłopak kaloryfer kurwa, a ja se noszę bojler
No bo jem co chcę, a ten głupek liczy kalorie tak jak drobne
By cię wziąć na randkę i zamówić sałatkę
No naprawdę trochę scam, nie?
jabolsdz

Post autor: jabolsdz »

strasznie nudny i miałki początek - choć w zasadzie to już się przyzwyczaiłem, bo od gdzieś tak połowy tego serialu, oglądam go z automatu. mam nadzieję na fajne batalistyczne sceny w najbliższych odcinkach, na za dużo więcej nie liczę.
Awatar użytkownika
koniec
bruh bruh

Post autor: koniec »

to prawda, że w książkach Euron jest 10 razy bardziej zajebisty niż w serialu?
Awatar użytkownika
kuszmen

Post autor: kuszmen »

tak to prawda, jedna z bardziej ciekawszych, tajemniczych postaci, o ile pamietam to w książce
Spoiler
powiedział, że posiada róg którym może sterować/opanować smoki
Awatar użytkownika
kapec

Post autor: kapec »

Dobrze pamiętasz, tak było.
genocidegeneral

Post autor: genocidegeneral »

Amfetaminowy Pirat w książkach jest najwspanialszy - chory, chorszy, Euron Greyjoy; on z całą pewnością nie sieje.

kilka ciekawych rzeczy o Euronie z książek
Spoiler
Wyruchał/zgwałcił siostrę swojego brata Victariona, za co zresztą został wygnany z Żelaznych Wysp, w młodości molestował i mordował członków swojej rodziny, podróżował po całym świecie, nawet do ruin Valyrii, gdzie zdobył zbroję z valyriańskiej stali. Porwał czarnoksiężników z Qarthu i zamknął ich pod pokładem swojego okrętu, zabrał im ich wesoły magiczny napój, którego picie ma go przybliżyć do zostania naćpanym bogiem, co chyba jest jego jedynym celem, bo łupy z piractwa średnio go interesują i większość rozdaje załodze, której powyrywał języki, żeby lepiej pasowali do Ciszy - tak nazywa się jego okręt, do którego dziobu przywiązał jednego z braci oraz swoją ciężarną żonę.
W serialu nawet opaski na oku nie ma :roll:

A w Wichrach Euron dopiero się rozkręci :twisted:
"A cop yells, "do not run I will [in the future] shoot!" This phrase is meaningless to the nigger. In the nigger's mind he has two choices: be detained by the cops, or run and be free."
Awatar użytkownika
kamson.

Post autor: kamson. »

Co do Eurona to spekulacje/niedosłowne rzeczy są jeszcze bardziej zajebiste
Spoiler
Podobnie jak Bran jest zielonym jasnowidzem i miał styczność z Trójoką Wroną, kontakt ten wywarł na nim taki wpływ, że jako swój osobisty herb ustanowił dwie wrony i wielkie, czerwone oko, symbol Trójokiej Wrony
Foreshadowing i rozdziały z Wichrów wskazują, że skorzysta dwukrotnie z magii krwi, raz poświęci brata i swoje nienarodzone dziecko, żeby rozpierdolić flotę Hightowerów w Starym Mieście (tym z Cytadelą) i drugi raz, żeby jego brat mógł aktywować smoczy róg i zajebać smoki Dance
Jego cała załoga ma wycięte języki, ale spekuluje się, że dzięki zdolnościom zielonego jasnowidzenia tworzy ze swoimi niemowami rójumysł
szorty mam w kratę, napisy mam w grochy
o c z y d o o k o ł a g ł o w y
Awatar użytkownika
mql
Moderator

Post autor: mql »

mnie najbardziej rozpierdala
Spoiler
to, że Euron miał kiedyś smocze jajo, ale któregoś dnia miał gorszy humor i wyrzucił je za burtę
w serialu niby sieje postrach, ale jest drobnym awanturnikiem w porównaniu z tym wariatem z książek
Awatar użytkownika
kamson.

Jako, że ostatnio na sraczu jeszcze raz przeglądałem wszystkie rozkminy autystyczne to co do powyższego posta
Spoiler
Ludzie znaleźli przesłanki wskazujące dwie rzeczy:
- Balona Greyjoya nie zabił sztorm tylko Ludzie Bez Twarzy
- Ludzie Bez Twarzy dążą do pozyskania wiedzy na temat smoków prosto z Cytadeli(to akurat confirmed 100% z prologu do uczty dla wron)
więc całkiem możliwe, że Euron jajo po prostu przehandlował, wszystkie przesłanki wskazują na to, że korzysta z szaleństwa i nonszalancji jako komfortowej zasłony tego, że jest inteligentnym i obeznanym w magii skurwysynem
Sorry ale jestem sajko książkowego Eurona
Awatar użytkownika
koniec
bruh bruh

Post autor: koniec »

ja właśnie książek nie czytałem ale widziałem filmik, w którym ziomek mówił, że kompletnie zwalili postać Eurona(zresztą z tego co wiem nie tę jedną), który w książce jest zimnokrwistym siejącym postrach pojebem a w serialu zwykłym pajacem i mnie zaciekawiło, dzięki za odpowiedzi w każdym razie
Awatar użytkownika
kshaq

Post autor: kshaq »

Książek nie czytałem, ale po przeczytaniu spojlerów w sumie przykro, że zrobili z niego takiego przyjebanego błazna. Wkurwiająca postać, nawet jak się nie zna książkowej wersji.
Awatar użytkownika
piernikowyskoczek

Post autor: piernikowyskoczek »

ale nie mogli kolejnego psychola wstawić dlatego, że:
a) chcą zwijać serial i trzeba było głównym villainem zrobić Night Kinga
b) zarzuconoby im, że jadą na oklepanym patencie psycholi - Joffrey, Ramsey, Euron
rakieta_rakieta pisze: 16 kwie 2020, 19:20 Ja aż zadzwoniłem do inposta o chuj chodzi i mają lagi w pokazywaniu statusów, bo dziś w nocy stawiają nowy serwer
Awatar użytkownika
kshaq

Post autor: kshaq »

Przecież Joffrey nie miał pojęcia, co robił, był tylko rozpieszczonym dzieciakiem z zepsutym poczuciem moralności. Ramsey był sadystą i megalomanem. Inteligentnego psychopaty z planem sobie nie przypominam.
Cersei nie liczę, bo ona jest po prostu wkurwiającą dziwką :lol:
Awatar użytkownika
kamson.

Mi się wydaje, że te wszystkie postacie z większymi rolami w książce niż w serialu stanowią po prostu trochę bardziej rozbudowane końcowe kostki domina prowadzące do endgame i jestem w stanie zrozumieć ich brak w serialu
Doszukując się paraleli między endgamowymi motywami z serialu i tym co się dzieje w książce wydaje mi się, że:
Spoiler
Aegon Młody Gryf zastąpi rolę niekorzystnego dla reszty typa na tronie, żeby grubas mógł wyjebać Cersei, która w książce dość szybko straciła wszystkie swoje wpływy
Stannis jest tylko przedłużeniem ręki martwego Jona i po odbiciu Północy i tak najpewniej wszystko u niego jebnie przez wzgląd na wyżej wymienionego
Euron jak na razie jest największą niewiadomą, ale kilka rzeczy wskazuje na to, że zastępuje on poniekąd nieobecnego w książkach Night Kinga (w tym momencie jest niebezpiecznie blisko tego słynnego ROGU ZIMY, który według legend ma rozjebać mur + to on najpewniej uszczupli nuklearny arsenał Danki) i stanowi swoistego antagonistę dla Brana, pobierali nauki u tego samego typa, ale w momencie Tańca ze Smokami Trójoka Wrona słowem nie wspomina Branowi o poprzednim uczniu, podkreślając przy okazji jak RZADKIM darem jest zielone jasnowidzenie xD
Więc ja tam bym tak nie przeżywał ubogości serialu, sam grubas powiedział, że ekranizacja potrzebowałaby przynajmniej 5 dodatkowych sezonów, żeby móc ogarnąć książkę, a rozwój wymienionych postaci jest wynikiem okresu w twórczości grubasa, w którym sam poniekąd nie mógł zapanować nad tym co wysrał w poprzednich książkach i cenę za to płaci do dziś. Nie wiem po chuj sam sobie tak rozszerzył "midgame", skoro zakończenie ma tak sztywno zaplanowane, chyba tylko dla zabawy.
ODPOWIEDZ