Bardzo fajna książka o dorastaniu na ulicy i wybrykach bandy dzieciaków w Warszawie. Dobrze się czytało.
Płytę zamówię, ale bez wielkiego przekonania. No, ale "Płaczemy pięścią w stół" jest nareszcie naprawdę dobrym singlem. Może za bardzo patetycznym, ale nadal dobrym.
Ok, dzięki za wyjaśnienie. Kojarzę, ze wyszła ta książka, ale jakos mnie otoczka nie zachęciła do sprawdzenia.
O dziwo Oskar sie nie udziela na płycie, moze to i lepiej.
Natomiast Sokol niech napierdala te materiały, angażuje wszystkich kolegów literatów do sklecania zwrotek, bo zaraz będzie za stary na to wszystko, a tu nie ma następców.
encrenoire pisze: ↑12 paź 2021, 22:02
Kto to jest Fred? Myślałem przez chwile ze ten z UK, ale to fredo.
Wojtek Friedmann, syn Stefana Friedmanna. Udzielał się w remiksie W aucie, niedawno Sokół wydał jego książkę.
Nieżły mindfuck mi zrobiłeś, że to są te same osoby. Jak to przeczytałem, to dopiero zdałem sobie sprawę że to ten sam głos Co do rapowej twórczości, jego zwrotka w anty policyjnym kawałku z Ponem i Bilonem klasyk.
@siwy07 Na pewno będzie sztosowy numer, ciekawe czy tą współpracę zaowocował hot16 po tym jak Sokół chwalił Szpaka na insta za jego wykon, możliwe iż właśnie do tego tracka powstanie klip - chociaż jest tam jeszcze Quebo i Pezet na co czekam i właśnie to może być przedpremierowe video.
na papierze (tracklista, goście, producenci) i po opublikowanych singlach, wygląda to na razie naprawdę dużo gorzej niż solowy debiut. ciekaw jestem jedynie numeru z Quebo i Pezetem, może wyjść potężnie jak chłopaki się postarali, no i tego numeru na bicie Steeza (liczę na jakiś psychodeliczny cloudowo-trapowy vibe i followup do świetnego filmu Enter The Void).
Wam się naprawde chce po raz setny słuchać kawałka typu Sokół Pezet?
Ja rozumiem że można nie lubić Szpaka ale akurat połączenie minimalizmu wokalnego Sokoła z wręcz przepychem w tym aspekcie Szpaka to jest w chuj ciekawa mieszanka która może dać zajebisty numer.
Pewnie że lepiej usłyszeć kawałek ze Szpakiem, który na bank będę zapętlał i ogólnie będzie bardziej słuchalny niż kolejne połączenie Pezio x Socool, gdzie paweł z ursynowa nawinie całą zwrotę na patencie diho - frugo, nie zmienia to faktu że z ciekawości przesłucham nowych gorących porównań Pezeta
Biorę pałe i załatwiam nocą sprawe
kshaq pisze: ↑26 paź 2020, 19:53
Jeżeli te kilka straconych lat było potrzebne, żeby młodzi w tym kraju zaczęli walczyć o swoją wolność, to I ain't even mad.
moxxi pisze: ↑17 paź 2021, 12:29
paweł z ursynowa nawinie całą zwrotę na patencie diho - frugo
troche szacunku dla Diha, chyba jednak "dzisiaj założę jej jaja na nosie jak okulary" jest ciut bardziej kreatywnym porównaniem niż pezetowe "prawy prosty jak Mayweather" albo "szczelam gole jak messi"
saturn pisze: ↑11 lis 2025, 21:56
jądra muszą być wyczyszczone z nasienia
Czekam na ten albumik ,solóweczka Wojtka do dzisiaj bywa słuchana i uważam ją za dobry album.
Co do singli
-Płaczemy pieśćią w stół -8/10
-Jednorożec 7/10
-Batoniki -5/10
-Cześć -3/10:dobry bicik ale po prostu nie lubię takich tracków