Oliwka Brazil

Kategoria poświęcona wykonawcom.

Moderatorzy: Jose, oldschool

Awatar użytkownika
FruitOffTheWall

Re: Oliwka Brazil

Post autor: FruitOffTheWall »

znając życie smolasty powie ,, OLIWKA NIE NAGRYWAJ DISA BO TO ZNISZCZY TWOJOM REPUTACJE JUSZ NA STARCIE" i chuja z tego będzie. Za głupi ruch
marketingowy zeby czwartym czy piątym kawałkiem był diss a tutaj trzeba myśleć taką kategorią ,to sie musi opłacać pani oliwce

jednak każdy dobrze wie ze oliwka brazil z dwoma numerami to zjada gonix i wyświetleniami, skillsami, wyglądem kurwa wszystkim
rip zioloziolo
Czas zapierdala? Może ziomie po koksie
Zapierdalala w Las Palmas, nie Europie Wschodniej
https://www.last.fm/user/Tommy_Ovocetti

owoc dziwko może wszystko
Awatar użytkownika
gods bidness

Post autor: gods bidness »

Wiadomo, że nie bedzie żadnych beefów, zwłaszcza, że ta Gonix nawet jej ksywy nie wymienia. Poza tym wg jej logiki, gdyby Oliwka Brazil urodziła sie na Bronxie, to by mogła miec ghostwritera, bo Bronx to hip hop i byłoby wszystko okej.
pieschrodingera

Post autor: pieschrodingera »

Czy ghostwritterzy są dozwoleni w beefach?
tbc
Awatar użytkownika
instinkt
Moderator

Post autor: instinkt »

baba obrzydliwa
muza jeszcze gorsza
JastrzabHBO

Post autor: JastrzabHBO »

Awatar użytkownika
lygrys

Post autor: lygrys »

Starsze raperki chyba jej też zazdroszczą odwagi, że ma odwagę rapować tak bez pośrednio o seksie, ruchaniu i kutasach jak ich ulubione raperki z USA.
Z tego co pamiętam WdoWA aż tak wulgarna chyba nie była nawet na debiucie, oczywiście wtedy spotkał ją większy hejt, bo wtedy rap równał się życie, a nie kreacja artystyczna i jak ktoś był bucem w kawałkach to ludzie myśleli, że są tacy sami w życiu, nikt nie wiedział, że WdoWA to taki kobiecy Mata co udaje dresiarę, poza tym była ekipie bucowatego Szybkiego Szmalu z kretynem Ciechem na czele, który kiedyś stwierdził, że jak jakiś polski raper nie jest słuchany na jego dzielnicy, to jest nikim :rotfl: .

ja Oliwkę i Young Leosię podziwiam za to, że poszły w rap na całość, zostały raperkami 24 godziny na dobę, a nie są rapującymi prawniczkami z korporacji.

Ja rozumiem, że taka WdoWA miała pretensję, do fanów, że jej drugi album Superextra nie osiągnął złotej płyty, a duże gorsze płyty męskich raperów tak, ale ci dużo gorsi raperzy od niej poświęcili się tej muzyce w 100% i to wtedy kiedy z tego nie było aż takiej kasy jak teraz.
+48 22 29 22 597
www.aborcjabezgranic.pl
Jak mnie nie ma na forum, to od was odpoczywam.
Awatar użytkownika
OmarStooleyman

Post autor: OmarStooleyman »

lygrys pisze: 01 paź 2021, 3:59 Starsze raperki chyba jej też zazdroszczą odwagi, że ma odwagę rapować tak bez pośrednio o seksie, ruchaniu i kutasach jak ich ulubione raperki z USA.
Nie tyle odwagi co czasów w których przyszło im żyć gdy mają te 20-25 lat. Porównując mentalność i obyczaje z dziś i 2010 można odnieść wrażenie, że 2010 to było jakieś średniowiecze w porównaniu do obecnych czasów tiktokowych i czelendży polegających głównie na świeceniu cyckami. Ludzie back in 2010 potrafili jeszcze łapać ból dupy o papieżaka, dziś dziarają sobie żułtąmordę dla beki, you know what i'm sayin?
Długo musieliśmy wychodzić z tej pruderii i przyciszania każdego brzydkiego słowa wymówionego przez kobietę na kawału, bo przecież tak nie wypada i co to w ogóle za maniery. Lata mijały, kraj dopadła fala trapizacji, tematy o ruchaniu stały się codziennością, to i laski w końcu na tym skorzystały, a taka Wdowa co dzisiaj mogłaby grać w kategorii MILF ma bóldupy, że nie przyszło jej być młodą siksą w tych czasach bo mogłoby się bardziej udać.
Awatar użytkownika
gods bidness

Przede wszystkim trzeba mieć do tego osobowość, żeby nawijać o pluciu na maczugi i skakaniu po kutasach. Jak ktoś chce to robić na siłę, to wychodzi żenua i krindż. A umówmy się ani Wdowa, ani Admy czy inne takiej osobowości nie miały. Więc nie dziwota, że o tym nie nawijały i całe szczęście.
Hazardzista

Post autor: Hazardzista »

Jakby dzisiaj Wdowa miała 20 lat i była mentalnie na poziomie tej okładki z 2005, to na tiktoku odwalałaby takie rzeczy że plująca na maczugę Oliwka zaczerwieniłaby się ze wstydu :D
Spoiler
Obrazek
Awatar użytkownika
gods bidness

Pamiętam tą płytę i nic hardcorowo tam nie było. Bardziej erotyzm z poziomem hardkoru w stylu "będę cię mydlił mydełkiem fa". Ogólnie przecież seks nie powstał wczoraj na instagramie, żeby oliwki odkrywały świat na nowo. Taka lil kim czy foxy brown nawijały gorsze rzeczy prawie 30 lat temu. U Wdowy to był tylko mało konsekwenty wizerunek, bardziej wizualny niż muzyczny, i to raczej nieprzesadnie wyuzdany, a i tak wiadomo, że czuła się w nim niekomfortowo i szybko sobie odpuściła.
Awatar użytkownika
F88G

Post autor: F88G »

No wyuzdanie nie świadczy o jakości rapera / raperki.
Awatar użytkownika
stratemirat

Post autor: stratemirat »

lygrys pisze: 01 paź 2021, 3:59 ja Oliwkę i Young Leosię podziwiam za to, że poszły w rap na całość, zostały raperkami 24 godziny na dobę, a nie są rapującymi prawniczkami z korporacji.
Jakby prawniczki z korporacji dostały majorsowe zaliczki, marketing i hajs z grania pod chmurką z Żabsonem to też by poszły w rap na całość
Awatar użytkownika
GoodStuff

Post autor: GoodStuff »

lygrys pisze: 01 paź 2021, 3:59 tarsze raperki chyba jej też zazdroszczą
Ja to bardziej widze ze te wszystkie raperki obecne na scenie od wielu lat moga byc sfrustrowane tym ze troche sie naplodzily tekstow,plyt a kazdy mial na nie wyjebane co przewaznie bylo tlumaczone ze kobiecy rap w PL sie nie przyjmie a tu wjezdzaja kolorowa Leosia z pozytywnym vaibem choc rymami na poziomie wykonowacow disco polo i otyla malolata z charyzma w nawijce ktorej motyem przewodnim jest kutas ,i jak sie okazalo obydwie robia ze swoich singli wyswietleniia ktore wiekszosc z nich nie ma z calej plyty a nawet dyskografii
oyche

Post autor: oyche »

starsze raperki zazdrosne ze nie carryowal ich zabson i smolasty
Awatar użytkownika
OmarStooleyman

Post autor: OmarStooleyman »

Wdowie nie pomógł nawet Tede w czasach rondli
Awatar użytkownika
lygrys

Post autor: lygrys »

WdoWA nagrała kiedyś kawałek o ruchaniu na płycie Rudego MRW.

Rudy MRW Feat WdoWA - Zdejmij to
Spoiler
Miała tez z Szybkim Szmalem wystąpić na targach erotycznych Eroticon, ale kaczor je zbanował.
stratemirat pisze: 01 paź 2021, 23:23
lygrys pisze: 01 paź 2021, 3:59 ja Oliwkę i Young Leosię podziwiam za to, że poszły w rap na całość, zostały raperkami 24 godziny na dobę, a nie są rapującymi prawniczkami z korporacji.
Jakby prawniczki z korporacji dostały majorsowe zaliczki, marketing i hajs z grania pod chmurką z Żabsonem to też by poszły w rap na całość
Coś w tym musi być, bo jak kiedyś z LEHem gadałem przed klubem Mewa towarzyska
https://www.instagram.com/mewatowarzyska/?hl=pl

I sobie gadaliśmy o kobiecym rapie, to LEH przyznał, że kobiece raperki nie idą na całość w rap, bo po prostu mają trudniej i są bardziej krytycznie oceniane przez słuchaczy niż raperzy.

Jeżeli chodzi o starsze raperki to chyba żadna nie miała swojego "opiekuna".
Mes nie był zaangażowany w promocje WdoWy tak jak Żabson w Young Leosie, WdoWA po prostu wydawała w Alkopoligamii.

Podobno Mama WdoWy też miała jakąś pretensję do nie za tą okładkę na Mercedesie.
Z drugiej strony WdoWA zawsze chciała mieć ciastko i zjeść ciastko.

TEDE też pochodzi z bogatego domu, ale postawił wszystko na rap, albo taki Peja, On robił rap nawet kiedy nie miał za co żyć i groziła mu eksmisja, do tego już był sierotą i musiał tylko liczyć na siebie.

Kobiety też maja gorzej, bo z czasem chcą zostać Matkami i to one przeważnie zostają z dzieckiem oraz zajmują się jego wychowanie, a przeciętny facet raper płaci alimenty i nara.

Dodano po 3 minutach 43 sekundach:
Szmata i Oliwka Brazil - PAPIERKI #1
Spoiler
Maciola (Z Dvpy i Mishon) propsują Oliwkę.

Dodano po 1 godzinie 51 minutach 10 sekundach:
Właśnie sobie przypomniałem, że MEI nagrywała o tym, że Pelson jej lizał Cipkę, więc w 2005 roku też były raperki jak Oliwka Brazil.
Oczywiście wtedy WdoWię się to też nie podobało, że niby się nie szanuje i jakoś obraża polski kobiecy rap czy chuj wie o co jej chodziło.

Tak czy inaczej to, że nic nie osiągnęłam w rapie to wina tego, że jestem kobietą w zdominowanym przez facetów hiphopie z czasem stało się z czasem najpopularniejszą wymówką.

Pamiętam jak dużo ludzi zrobiło wielki :shock: jak Dore z Parę Słów powiedziała, że to właśnie wina facetów.
Nawet chłopaki z Rap sesji nie wytrzymali i skomentowali, że to raczej przez umiejętności.
+48 22 29 22 597
www.aborcjabezgranic.pl
Jak mnie nie ma na forum, to od was odpoczywam.
Hazardzista

Post autor: Hazardzista »

Spoiler
Obrazek
Awatar użytkownika
aleksy

Post autor: aleksy »

1. gonix
słyszałem wiele głosów, śmiech i płacz
poznałem wiele osób, których nie chcę znać
Awatar użytkownika
Luxair

Post autor: Luxair »

lygrys pisze: 02 paź 2021, 11:01 Pamiętam jak dużo ludzi zrobiło wielki :shock: jak Dore z Parę Słów powiedziała, że to właśnie wina facetów.
Nawet chłopaki z Rap sesji nie wytrzymali i skomentowali, że to raczej przez umiejętności.
Eee tam. Żeby coś się przyjęło musi być do tego odpowiedni klimat.
Onar onegdaj bał się rapować o zmyślonych!!! pieniądzach bo było to źle widziane. To co dopiero damski rap?

A WdoWa zawsze miała w głosie tę denerwującą pretensję przez co mega nieprzyjemnie się jej słuchało.
CZACIK ELO, ŚMIERĆ FRAJEROM
Awatar użytkownika
OliwkaBrazil
Zbanowany

Post autor: OliwkaBrazil »

fajna i ciekawa i bardzo interesujaca
ODPOWIEDZ