Mata - Młody Matczak (2021)
Re: Mata - Młody Matczak (01.10.2021) [Zapowiedź]
Najlepszy singiel to fakt
Klip nawet fajny, dobra realizatorka, bez puenty niestety.
Być może tylko mnie irytuje trochę, że już 5 raz widzę tę samą modelkę na klipixie, w ostatnich 3 miesiącach, innego wykonawcy, ale to pewnie branżowe, kontrahentowe realia. Trochę dziwnie mi się słucha kolejnego młodocianego rapera mówiącego o jebaniu modelek, z tą samą dziewczyną w tle. Broń boże nic złego. Po prostu czuję lekki przestrach, jak maksymalnie chujowy raper mógłby wyjść z takiego nieprawego łoża.
Mata to dobry raper, tylko nudny od roku. A teraz trochę proto-quebo, trochę narcyz. Zabawnie czyta się wypowiedzi Tata Maty, zupełnie nie biorącego konsekwencji za Mata Maty i jego potencjalny niedorozwój psychiczny. Wielki polski intelektualista.
Mama Maty jest prawdziwą enigmą, strach pomyśleć, czym tak naprawdę jest.
Być może tylko mnie irytuje trochę, że już 5 raz widzę tę samą modelkę na klipixie, w ostatnich 3 miesiącach, innego wykonawcy, ale to pewnie branżowe, kontrahentowe realia. Trochę dziwnie mi się słucha kolejnego młodocianego rapera mówiącego o jebaniu modelek, z tą samą dziewczyną w tle. Broń boże nic złego. Po prostu czuję lekki przestrach, jak maksymalnie chujowy raper mógłby wyjść z takiego nieprawego łoża.
Mata to dobry raper, tylko nudny od roku. A teraz trochę proto-quebo, trochę narcyz. Zabawnie czyta się wypowiedzi Tata Maty, zupełnie nie biorącego konsekwencji za Mata Maty i jego potencjalny niedorozwój psychiczny. Wielki polski intelektualista.
Mama Maty jest prawdziwą enigmą, strach pomyśleć, czym tak naprawdę jest.
Ostatnio zmieniony 27 wrz 2021, 18:11 przez F88G, łącznie zmieniany 1 raz.
No to ja se wole full dziecinnego Kiss Cama zerżniętego z Polo G posłuchać niż tego.
Ona mnie pyta skąd woń tej esencji
To zbita kula spod kutasencji
To zbita kula spod kutasencji
No właśnie nie za bardzo wiem jak można się na jego wizerunek nabierać. Dla mnie to jest plastykowy szajs przez duże SZ.alis_springs pisze: ↑27 wrz 2021, 16:48mata rozgrywa polaków lepiej niż chińczyk z jankesem8na10 pisze: ↑27 wrz 2021, 16:14 Mata wygląda mi na gościa, który zdaje sobie sprawę z tego, że jest pizdą, więc postanawia nie brać udziału w samczym wyścigu o męstwo - po czym zaczyna w przerysowany sposób świrować jeszcze większą pizdę, niż jest nią faktycznie. Po co? Bo myśli że przez taki zabieg ludzie zaczną odbierać te bycie pizdą jako świadomie zaaranżowany element jego kreacji artystycznej - i poprzez to dojdą do wniosku że mata tak naprawdę nie jest pizdą.
A przecież on ewidentnie jest pizdą, tyle, że nie tak wielką na jaką się kreuje. Wkurwia mnie taki "hip hop".
jasny wracaj na forum
przesłuchałem
wbijam chuj w to
wbijam chuj w to
- sugarhill_notausgang
Niektórzy chyba nadal myślą, że jest 2000 i raper / muzyk / aktor powinien być w typie macho i przystojny, żeby być idolem.
Tymczasem mamy 2020 i Mata jest zwykłą pizdą i mówi otwarcie "Jestem zwykłą pizdą, patrzcie - nagram kawałek jak pojechałem na wycieczkę szkolną na narty, albo że jak mam problem to dzwonię do tatusia, a on załatwia problem." I robi to zupełnie otwarcie, bez żadnej filozofii i dostaje za to potrójną platynę i elo.
Tymczasem mamy 2020 i Mata jest zwykłą pizdą i mówi otwarcie "Jestem zwykłą pizdą, patrzcie - nagram kawałek jak pojechałem na wycieczkę szkolną na narty, albo że jak mam problem to dzwonię do tatusia, a on załatwia problem." I robi to zupełnie otwarcie, bez żadnej filozofii i dostaje za to potrójną platynę i elo.
i jak se śmigniesz jeden z drugim po centrum stolicy w godzinach szczytu na lansowanko po popularnych ulicach, to co drugi smarkacz wygląda jak żywcem wyjęty z tego klipu o patointeligencji, także odbiorcy istnieją
trójkąt bermudzki wola mokotów
- lostintheldz
Kanye East - Honda
please drop
please drop
Były jeszcze linijki o posiadaniu mocno przeciętnego przyrodzenia i braku aktywności seksualnej, co przy dzisiejszej armii wszechobecnych ruchaczy-hustlerów w rapie uważam za szczyt realtalku i coś nowego, a przynajmniej dużo ciekawszego niż jak jakiś ZeamSoNe pierdoli mi po raz setny co dziś założył na te chude witkisugarhill_notausgang pisze: ↑27 wrz 2021, 18:39 Tymczasem mamy 2020 i Mata jest zwykłą pizdą i mówi otwarcie "Jestem zwykłą pizdą, patrzcie - nagram kawałek jak pojechałem na wycieczkę szkolną na narty, albo że jak mam problem to dzwonię do tatusia, a on załatwia problem." I robi to zupełnie otwarcie
B to G strikes again, thick hay on the bread... For me it's a lifestyle, you say that's about swag
Nie no trochę mix Bedoesa (z nadwagą oraz pieprzykiem nad chujem) i afrojaxa w tym co piszesz
Teza: mata to hedonistyczny młodzieżowy afrojax (minus skill literacki)
Teza: mata to hedonistyczny młodzieżowy afrojax (minus skill literacki)
Ostatnio zmieniony 27 wrz 2021, 19:51 przez jajca, łącznie zmieniany 2 razy.
Ta, Afrojaxa miałem w głowie już w momencie pisania posta i byłem pewien że ktoś odpowie "nie prawda zobacz tutaj już w 2005...", ale jest mi wybitnie nie po drodze z jego dyskografią, więc nie byłem pewien czy ma na koncie bragga o posiadaniu małego kutasa, stąd nie wplatałem
B to G strikes again, thick hay on the bread... For me it's a lifestyle, you say that's about swag
O kutasie to akurat chyba odwrotnie, ale próby stworzenia movementu z bycia cipą owszem, aczkolwiek mata, jako człowiek zabezpieczony finansowo przez Sorosa ojca, potentata branży developerskiej jest w tym duzo bardziej wyluzowany i neutralny ideologicznie, z afrojaxa bije sfrustrowanie przegranym zyciem
no ale bycie pizdą jest teraz modne, wejdźcie se na tt, gdzie chłopaki mówią o tym, że mają prawo nie wiedzieć, jaka jest stolica Paryża, jak zamontować gniazdko, zmienić oponę czy generalnie chcemy wyrwać się z maczyzmu, szanować kobiety, nie być toxic itd, więc oczywiście to płynięcie z prądem, a nie pod prąd, jeśli chodzi o licealistów, a to jego główny target i imo tutaj trzeba szukać jego siły - mówi o życiu wielkiej cześci nastolatków
w obecnym rapie może faktycznie coś rzadziej spotykanego, ale tu przecierania szlaków (szczególnie wizerunkowo, wersowo to musialbym się przekopać przez masę gówna spod znaku daveyo), ale chyba pierwszym antymęskim raperem był afrojax
w obecnym rapie może faktycznie coś rzadziej spotykanego, ale tu przecierania szlaków (szczególnie wizerunkowo, wersowo to musialbym się przekopać przez masę gówna spod znaku daveyo), ale chyba pierwszym antymęskim raperem był afrojax
to wszystko nie ma znaczenia, bo wyszedł z założenia, że ma hajs, a pewnie dla polaków, że ma i oldhajs. Więc może się nawet bujać jak Quasimodo na dzwonnicy, wiadomość jest podobna. Może mieć podbite oko w klipie, robić minetę w majtach cottonworld, być taki i owaki. Obojętnie. Przecież o to właśnie chodzi.
L’art pour l’art dla zoomerów. (A może dla nas wszystkich).
L’art pour l’art dla zoomerów. (A może dla nas wszystkich).
- sugarhill_notausgang
Oczywiście tak, ale ja obstaję przy stanowisku, że nie ma w tym wielkiej analizy i biznesplanu, Mata wpadł w nurt, który płynął niezależnie od niego i ani nie zaczął się przez niego ani dzięki niemu. To o czym piszesz w kontekście Twittera i postać Maty zgrywają się ze sobą idealnie i w końcu po prostu musiał nastąpić słynny raper, który "mieszka z rodzicami i nie ma prawa jazdy".
Dodano po 2 minutach 19 sekundach:
Tak, bije, od pierwszej płyty nagranej w 1999 r.
no jak nie ma, każdy krok na pewno jest przemyślany, stary dumny z syna który jest głosem pokolenia to dałby mu teraz to poprowadzić po swojemu?
Wysłane z mojego SM-A525F przy użyciu Tapatalka
Wysłane z mojego SM-A525F przy użyciu Tapatalka
- oKulTywowany
Jakie życie taki rap,jest riltolk
Mata nadal sympatyczny plastuś
I popcorn dobry
Mata nadal sympatyczny plastuś
I popcorn dobry
This page is no longer available.