Taco Hemingway - Pocztówka z WWA, Lato '19 (2019)

Kategoria poświęcona albumom.

Moderatorzy: Jose, oldschool

Awatar użytkownika
vivid

Re: Taco Hemingway - Pocztówka z WWA, Lato '19 (2019)

Post autor: vivid »

Co do Kizo, to wystarczy sprawdzic last fm. Taco po prostu w chuj dużo go słucha
toxic_fucker

Post autor: toxic_fucker »

to forum to jedno wielkie raczycho
Poza tym uważam, że Ślizg powinien zostać zniszczony.
Jaguar95

Post autor: Jaguar95 »

Wciąż nie rozumiem fenomenu Taco. Kilka udanych kawałków w dyskografii i nagle stał się królem sceny co gra sobie 1 koncert w roku z Podsiadło za który skasuje pewnie z 200k jak nie więcej, płyty se puszcza w uj dni przed premierą a i tak zdobywa te platyny regularnie i milionowe wyświetlenia na Youtube w 1-2 dni. Props i szacunek bo nie znam drugiego takiego na tej nudnej jak pizda scenie, który mógłby sobie pozwolić na coś takiego.
Awatar użytkownika
Diavolo

Post autor: Diavolo »

forumek chyba już po fali hejtów :bag:
[Zwrotka 1: Sentino]
Nie masz hajsu dla mnie, to się pierdol
Awatar użytkownika
Groszek

Post autor: Groszek »

Jak ja nie lubię tych nowych rasmentalisowych bitów to się tak szybko przejadlo
Wszystko jest kawałem oraz żartem
Wszystko już widziałem, co potrzebneXD
Wonski

Post autor: Wonski »

Jak wypierdoli się połowę kawałków to wychodzi bardzo solidne EP.

Czy tylko mi "wujek dobra rada" tak bardzo kojarzy się ze Slangiem? bit, flow i to jak jest to poskładane
nie zdziwiłbym się jakby to był celowy zabieg z uwagi na to że na płycie pojawia się Pezet zarówno na tracku jak i w przebitkach
Awatar użytkownika
syrop klonowy

Post autor: syrop klonowy »

Ja miałem to samo skojarzenie podczas odsłuchu ;)
TYPIE KURWA ZROZUM TO ZE NIE JESTEM PEDAŁEM ZE ŚLIZGU JEB IE MNIE WASZE PSP I ZJEBANE FORUM EMA I SIE ODPIERDOL
Awatar użytkownika
jogi

Post autor: jogi »

Ja skojarzyłem to z Dinalami i tym kawałkiem o bułkach... cośtamcośtam "ale zrobisz jak zrobisz".
Yakuza not mafia, Yakuza wa kazoku.
Awatar użytkownika
Cz4rny1337
Moderator

Post autor: Cz4rny1337 »

no wujek dobra rada full jak slang, a ze lubie slang to mi siadlo

taco po prostu sprawdzal kto to ten pezet co mu wciskaja go na plyte, ze wraca niby, uslyszal "slang" i mowi ze spoko w sumie i jebniemy kseo

tak bylo nie zmyslam
Obrazek
pardon

Post autor: pardon »

mając charyzmę i urok Taco możesz nawet nagrać kurwa szanty, a i tak zrobisz nieosiągalne dla większości cyferki.
oyche

Post autor: oyche »

kurwa już najbardziej miałkich studenciaków zaczynacie wymieniać jako charyzmatycznych, daj ktoś definicję tej mitycznej charyzmy na trakach
Awatar użytkownika
jajca

Post autor: jajca »

Taco to antydefinicja charyzmy. Ładnie składa te sylaby ale jak próbuje być hedonistyczny, to wypada tak nienaturalnie, że aż strach.
Taco gospodaruje sieroty po Fiszu i słuchaczy trujki, wśród których jest zapotrzebowanie na mondry rap. Jest idealną opcją dla ludzi, którzy nie lubią rapu, ale czują potrzebę znalezienia sobie lubianego rapowego wykonawcy, bo a) rap jest modny b) jest to świadectwem ich eklektyczności i otwartych głów. Niby banał i oczywistość, ale ktoś tam wyżej pisał, że nie rozumie fenomenu Taco.
saturn pisze: 11 lis 2025, 21:56 jądra muszą być wyczyszczone z nasienia
Awatar użytkownika
chujkurwa

Post autor: chujkurwa »

....
Ostatnio zmieniony 01 paź 2020, 0:02 przez chujkurwa, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
piernikowyskoczek

Post autor: piernikowyskoczek »

jajca pisze: 29 lip 2019, 11:47 Jest idealną opcją dla ludzi, którzy nie lubią rapu, ale czują potrzebę znalezienia sobie lubianego rapowego wykonawcy, bo a) rap jest modny b) jest to świadectwem ich eklektyczności i otwartych głów.
fenomen tako wyjaśniony!

jak to było w tych warszawfskich gazetach? że on to prekariat? hee
rakieta_rakieta pisze: 16 kwie 2020, 19:20 Ja aż zadzwoniłem do inposta o chuj chodzi i mają lagi w pokazywaniu statusów, bo dziś w nocy stawiają nowy serwer
Awatar użytkownika
Jaayu

Post autor: Jaayu »

post jajca +1 w samo sedno
wczoraj bylem nad jeziorkiem ze znajomymi i sie nasluchalem jakichs przekmin jak to on pokazuje surowo stolice i jak fantastycznie to wszystko punktuje xd ci ludzie gardza rapem i sluchaja tylko takiego mondrego rapu jak tu ziomek wyzej wyzej pisal wiec full prawda
You got opps, ain't you?
No, we ain't all angels
Awatar użytkownika
Raph

Post autor: Raph »

Jakby ktoś był ciekaw mojej opinii bez śmieszkowania z dupy, to tutaj: https://muzyka.interia.pl/recenzje/news ... Id,3117413
aka anthony hotbeats / skwer represent
pardon

Post autor: pardon »

oyche pisze: 29 lip 2019, 11:32 kurwa już najbardziej miałkich studenciaków zaczynacie wymieniać jako charyzmatycznych, daj ktoś definicję tej mitycznej charyzmy na trakach
na moje oko charyzmę wśród muzyków mierzysz morzem tulipanów które stoi za tobą, a taco na tyle wyszedł poza ramy rapu, że grono odbiorców jest kurwa OGROMNE i WYSOCE ZMOBILIZOWANE (wybaczcie tę politologiczną figurę ale kumacie).
ponadto dużą część fanbase'u stanowią młode dupeczki, a wiadomo jak lojalnym odbiorcą ATRAKCYJNEGO muzyka jest młoda dupeczka.
hardy

Post autor: hardy »

Fenomen Taco? Nie jest tylko raperem, tylko człowiekiem który obrał sobie rap za ścieżkę zawodową. On ma dosyć mierne umiejętności raperskie, do tego dawna (obecna?) wada wymowy. Ale nadrabia tekstami. Chuj że nadal wali te przyspieszenia na pałę aby wepchnąć tę myśl w bit. Ma te teksty, które trafiają do bardzo wielu ludzi, a nie tylko przeciętnego słuchacza rapu/trapu czyli ludzi w wieku szkolnym. Dodatkowo młodość, wygląd czyli czynniki, które w tych czasach grają bardzo istotną rolę. Wystarczy. Z małej ciekawostki z końca 2014, przez boom na 6 zer i całą Umowę o dzieło w 2015, kiedy to grała go ambitna i legendarna Trójka, po robienie swojego w 2016 i jebnięcie hitowym Szprycerem w 2017, a potem zebranie żniwa przy Somie. Stadion nie wziął się z niczego jak by nie patrzeć. Generalnie jest na dobrej drodze aby dostać miano legendy za 20 lat, ale czy obiektywnie na nie zasługuje? :dunno:
Awatar użytkownika
Jose
Brak Kultury

Post autor: Jose »

To że "Trójkąt warszawski" tak wypalił to jednak szok, tak z perspektywy czasu. Ani to melodyjnie, ani singlowe, dość spójne, z dobrą historią, skitami i tym magicznym spacerem po Warszawie, który zdaje się kluczem do rozwiązania tej zagadki. Mimo wszystko to ambitny projekt, nie sądziłem, że tak to siądzie. Wczoraj wróciłem tak btw i imo klasyk pl rapu, tak nawiasem.

Ale najważniejsze jest to, co Taco zrobił po "Trójkącie", czyli "6 zer", a potem idealna, radiowa, znowu nadająca się do utożsamiania się przez prekariat (xd) "Następna stacja", a potem to już poleciało. Dodałbym to wrzucanie płyt z zaskoczenia, brak wywiadów, niewielka liczba featów, taka "niekomercyjna komercja" jak to kiedyś ujął Pih.
2rzyn pisze: 20 sty 2024, 9:32 Dlaczego Tede Królem Jest
daveyo

Post autor: daveyo »

Moim zdaniem Cafe Belga>Pocztówka, dla mnie ta nowa płyta to taki przerywnik bardziej, ale klimatu nie można odebrać i naprawdę dobrze się tego słucha i goście też dali radę prócz Ras'a, jakoś mi nie siada jego zwrotka. Czekam na kolejne rzeczy :shock:
ODPOWIEDZ