Taco Hemingway - Pocztówka z WWA, Lato '19 (2019)
Re: Taco Hemingway - Pocztówka z WWA, Lato '19 (2019)
i jeszcze popularne, jezus maria
gdzie jest policja w takich momentach?
gdzie jest policja w takich momentach?
na ślizgawce cisnę beczkę
co chwilę wbijam szpileczkę
co chwilę wbijam szpileczkę
płyta z każdym przesłuchaniem co raz gorsza (ras, boze, zrob przerwe od rapu na chwile i nagrajcie zmnh2)
największym zaskoczeniem jest Podsiadło, świetne te featy, oby wiecej takich rzeczy od niego!
no i Rosalie, ale ona każdy kawałek sprawia przyjemnym dla ucha
największym zaskoczeniem jest Podsiadło, świetne te featy, oby wiecej takich rzeczy od niego!
no i Rosalie, ale ona każdy kawałek sprawia przyjemnym dla ucha
Boże jaka nudna ta płyta.
ile identycznych albumów Taco musi jeszcze nagrać, żeby ta lwia część słuchaczy z np. komentarzy na yt - zorientowała się, że to nie jest dobre? 3? 5? 10?
50
Wysłane z mojego SM-J530F przy użyciu Tapatalka
mówienie że jego płyty są takie same to ignorancja
to że zwykle są nudne to inna sprawa
dla mnie ten album to jest totalna chujnia - przypominam że "letniaczki hehe" też trzeba umieć robić, a on jak widać nie umie
co najwyżej poprawne bity, masa chujowych i pustych linijek + jakaś irytująca modulacja głosu momentami
te wstawki "archiwalne" fajne, ale to sztuka dla sztuki - przecież to nijak się ma do tych wszystkich numerów
, no chyba że nie wyłapałem tego przy tym jednym odsłuchu i zaraz mnie ktoś olśni i wyjaśni
w tej zwrotce Pezeta to też nie wiem co wy widzicie
miejmy nadzieje że ten drugi numer co poszedł na płyte Pezeta będzie tym lepszym "z sesji"
co do śpiewaków wbijających na zwrotki zamiast na refreny to takie rozwiązanie zwykle wypada solidnie - dlaczego? uwaga, bo jest to coś ciekawego
to tak samo jak Biebs sobie wjeżdża albo Weeknd w ameryczce na zwroteczke czasem i robią numer tym - ale jakby wjeżdżali tak co miesiąc to po pewnym czasie nie robiłoby to już żadnego wrażenia
to że zwykle są nudne to inna sprawa
dla mnie ten album to jest totalna chujnia - przypominam że "letniaczki hehe" też trzeba umieć robić, a on jak widać nie umie
co najwyżej poprawne bity, masa chujowych i pustych linijek + jakaś irytująca modulacja głosu momentami
te wstawki "archiwalne" fajne, ale to sztuka dla sztuki - przecież to nijak się ma do tych wszystkich numerów
w tej zwrotce Pezeta to też nie wiem co wy widzicie
miejmy nadzieje że ten drugi numer co poszedł na płyte Pezeta będzie tym lepszym "z sesji"
co do śpiewaków wbijających na zwrotki zamiast na refreny to takie rozwiązanie zwykle wypada solidnie - dlaczego? uwaga, bo jest to coś ciekawego
to tak samo jak Biebs sobie wjeżdża albo Weeknd w ameryczce na zwroteczke czasem i robią numer tym - ale jakby wjeżdżali tak co miesiąc to po pewnym czasie nie robiłoby to już żadnego wrażenia
Ostatnio zmieniony 26 lip 2019, 4:32 przez instinkt, łącznie zmieniany 6 razy.
bo mają jakieś poczucie rytmu i wydobywania z siebie głosu
https://www.discogs.com/seller/bialystok/profile - kup se winyla
https://iwoski.pl/sklep - tu też
https://rateyourmusic.com/~Horry - a tu se oceniam muzyczke
https://iwoski.pl/sklep - tu też
https://rateyourmusic.com/~Horry - a tu se oceniam muzyczke
Człowiek z dziurą zamiast krtani to jeden z najlepszych kawałków Taco od dawna imo
Po kilku przesłuchaniach mogę już skleić jakieś dwa zdania o tej płycie, nic z niej nie zapamiętałem, jest nudnawa ale dobrze się jej słucha, gdyby nie sygnowanie ksywką Taco to pewnie bym nie wrócił więcej. Nie podoba mi się okładka, wcześniejsze zazwyczaj były mocną stroną jego płyt.
Featy generalnie dość dobre. Rosalie i Pezet dali bardzo bardzo dobrze, Kizo źle, Schafter chyba poniżej swojego poziomu, Dawid bardzo przyjemnie, Ras w ogóle był jest tej płycie?
Featy generalnie dość dobre. Rosalie i Pezet dali bardzo bardzo dobrze, Kizo źle, Schafter chyba poniżej swojego poziomu, Dawid bardzo przyjemnie, Ras w ogóle był jest tej płycie?
- eraserhead
Człowiek z dziurą zamiast krtani i Kabriolety jako jedyne trzymają jakikolwiek poziom. Cała reszta to obok Somy najgorszy materiał, jaki nagrał Taco. Płyta jest niesamowicie wtórna, zarówno tekstowo jak i brzmieniowo.
wyjebać gościnki wraz z połową płyty i mamy polskie aoty
[Zwrotka 1: Sentino]
Nie masz hajsu dla mnie, to się pierdol
Nie masz hajsu dla mnie, to się pierdol
Ale to jest nudne
Jedyny pozytyw to Dawid Podsiadło
Jedyny pozytyw to Dawid Podsiadło
- GeorgePortfel
oprocz fajnego wejscia, to cieniutko. wgl co taco sie nasylabizowal w tych wersach, choc w miare to zatuszowal przyspieszeniami.
mi sie juz nie chce sluchac taco nawijajacego o wwa.
mi sie juz nie chce sluchac taco nawijajacego o wwa.
z komentarzy wynika jedno
podsiadło>reszta
podsiadło>reszta
Buntownik to najdoskonalsza forma człowieka. Odrzuca konformizm na rzecz indywidualizmu nie będąc atencyjnym hipsterem, ale rewolucjonistą.
>>> wbita https://www.youtube.com/user/ComeoutTV <<<
>>> wbita https://www.youtube.com/user/ComeoutTV <<<
dlaczego nikt jeszcze nie robi inby o bit z kabrioletów?
Bo te bity są oparte na tym samym samplu i brzmią trochę inaczej?
E: nawet bardziej niż trochę XD
Czyli teraz trzeba się pruć o każdy sampel że ksero, ciekawe
E: nawet bardziej niż trochę XD
Czyli teraz trzeba się pruć o każdy sampel że ksero, ciekawe
kurwa przecież to brzmi kompletnie inaczej xD nawet jak na zmianę słucham dwóch piosenek to ciężko mi często znaleźć podobieństwo
a mi właśnie bardzo podobnie to brzmi zważając na to jak charakterystyczny jest ten sampel wokalny i na to, że to główna część bitu
nie pruję się, że ksero ale no nie gadajcie że wcale nie brzmi podobnie bo gdyby tak było to bym nie rozpoznał tego po kilku sekundach
Serio nie widzę podobieństwa 
z ciekawości, ile masz lat?Nigdy nie kumałem fenomenu tego typa. To znaczy kumałem, ale nie kupowałem tego za grosz. Doskonale rozumiem i widzę dla kogo to jest i jaki target to łyka najmocniej - szeroko pojęci millenialsi z epoki apple/korpo/leasingowej, którzy w na zmianę z Organkiem, Dawidem Podsiadło(oh wait...), mogą sobie wrzucić na playlistę przystojnego młodzieńca i posłuchać o problemach spowodowanych przez wylanie prosecco na smartfona i poruszać przy tym sztucznie głową na koncertach - jak dzieciaki na "rapowych" reklamach Kubusia.