Kanye West - Donda (2021)
Re: Kanye West - Donda (2021)
Usunięto
Ostatnio zmieniony 26 lut 2023, 21:53 przez TheD, łącznie zmieniany 1 raz.
Heaven and Hell, ten refren, jezus maria 
Pierwsze wrażenie przy odsłuchu jest takie, że mamy tutaj niepotrzebne kombinacje względem tego, co było na LP2. Tam wszystko pięknie siedziało i kolejność numerów również była dużo bardziej trafiona. Wspominaliście już o braku numeru Glory z Pushą- podzielam opinię, że wyrzucenie tego to nieporozumienie- przecież ten początek był rozpierdolem- Please welcome Dr. Donda West! Jakieś zupełnie zbędne i dziwne modulacje jak w Hurricane, czy ciężko słuchalne pipczenie w Jonah. Wiadomo, że i tak jest kozacki album, ale można to było lepiej dopracować.
Czy wam się serio ta płyta podoba? Poprzewijałem tylko pare kawałków więc gówno wiem, ale dla mnie to sytuacja podobna jak w przypadku to pimp a butterfly kendricka, zajebista muzyka dla czarnych, a ogólnie to niekoniecznie. Które kawałki z tej płyty są najlepsze? odpale sobie dla zajawki. Poprzednie dokonania Kanyego propsuje ale w tej plycie nie widze nic dla siebie.
kurwa od tych przesterów, efektow, pitchy chujow mujow to glowa boli po 5 minutach
kurwa jakie to jest dobre
Sampel "Tell The Vision" to kurwa Kazik i wyjechali na wakacje wszyscy nasi podopieczni?
Hahaha haha kurwa coRev pisze: ↑29 sie 2021, 18:13 Czy wam się serio ta płyta podoba? Poprzewijałem tylko pare kawałków więc gówno wiem, ale dla mnie to sytuacja podobna jak w przypadku to pimp a butterfly kendricka, zajebista muzyka dla czarnych, a ogólnie to niekoniecznie. Które kawałki z tej płyty są najlepsze? odpale sobie dla zajawki. Poprzednie dokonania Kanyego propsuje ale w tej plycie nie widze nic dla siebie.
Hahahaha haha XD
Wszystko jest kawałem oraz żartem
Wszystko już widziałem, co potrzebneXD
Wszystko już widziałem, co potrzebneXD
- KillerCroc
Zajebista płyta, jakby Kanye trochę okroił to sądzę że moglibyśmy mówić o najlepszej płycie w jego karierze. Off the Grid, Hurricane, Keep My Spirit Alive, Jail, Heaven and Hell, no można tak lecieć i lecieć z tytułami. Podoba mi się ilość featuringów (Fivio i Jay Electronica
) i przy tak długim albumie fajnie czasem usłyszeć gdy ktoś inny niż gospodarz dominuje w kawałku. Na minus fakt, że to clean version ale tbh idc bo ten projekt muzycznie jest spięty perfekcyjnie i albumu dokładnie takiego kalibru oczekiwałem od Ye
Gdybym urodził się gdzieś indziej miałbym szansę...
- piernikowyskoczek
jest dobrze panowie, co najmniej Yeezus
rakieta_rakieta pisze: ↑16 kwie 2020, 19:20 Ja aż zadzwoniłem do inposta o chuj chodzi i mają lagi w pokazywaniu statusów, bo dziś w nocy stawiają nowy serwer
Jay-Z powinien się wstydzić, że dał najgorszą zwrotkę na płycie. 
- piernikowyskoczek
a bo to pierwszy raz? 
SAKŁACZ GODZILA
LOOOOVE
SAKŁACZ GODZILA
LOOOOVE
rakieta_rakieta pisze: ↑16 kwie 2020, 19:20 Ja aż zadzwoniłem do inposta o chuj chodzi i mają lagi w pokazywaniu statusów, bo dziś w nocy stawiają nowy serwer
Wheezy Outta Here wróciło na Lord I Need You to najważniejsze 
Usunięto
No właśnie to jest fenomen, że to pierwsza tak długą płyta od lat, która nie ma praktycznie słabych momentów i brzmi nie jak 2 godziny tylko połowę tego.
Sprzedam płyty CD (głównie rap amerykański, ale jest i Ortega Cartel - LAVORAMA)
viewtopic.php?f=31&t=9041&p=661906#p661906
viewtopic.php?f=31&t=9041&p=661906#p661906
Usunięto
słucham właśnie wersji na yt i jest dużo lepiej niż na spotify? ktoś wie o co chodzi?
@TheD https://www.youtube.com/watch?v=iHENh7C ... West-Topic
@TheD https://www.youtube.com/watch?v=iHENh7C ... West-Topic
w tym momencie nie istnieje coś takiego jak wersja nieocenzurowana