[serial][Max] Rick i Morty / Rick and Morty (2013 - )
Moderatorzy: gogi, con shonery
Re: [serial] Rick and Morty
Nowy odcinek super, odcinki specjalne rewelacja. Forma wraca.
Z tych odcinków specjalnych tylko pierwszy spoko, ale nie spoko, tylko w chuj spoko. Bardzo mi się podobało wykonanie i samo nawiązanie do:
Spoiler
shoguna assassina
Kurwa trzeci odcinek przekracza kolejne granice absudru 
- mlody jelcz
- zielony skurwiel
te specjale to co to? bo ich nie było chyba tydzien temu, warto?
na ciebie mówią samosieja a na mnie zielony skurwiel
specjale były w środku tygodnia. ciekawostka niewnosząca specjalnie nic do lore'u serialowego, dwa pierwsze warto, trzeci to strata czasu
a główny sezon póki co dość przyzwoity - choć też drażni mnie, że coraz więcej tu humorku typu sranie x ruchanie
a główny sezon póki co dość przyzwoity - choć też drażni mnie, że coraz więcej tu humorku typu sranie x ruchanie
kurde, ja przy tym trzecim to się strasznie dobrze bawiłem 
- mlody jelcz
- zielony skurwiel
Specjalne zajebiste
za to ten sezon i ostatnie odcinki chujowe ale to można było się tego spodziewać, chyba już tego nie uratują 
Taki southparkowy ten sezon... w sensie że nie rozwijają lore'a, nie ma story arców, wszystkie postacie zachowują się zgodnie ze swoimi charakterystykami, no i sporo fabularnych zapożyczeń z popkultury - kapitan Planeta, Hellraiser. Na razie dobrze się to ogląda ale na dłuższą metę może znudzić.
Specjale w ogóle mi nie podeszły.
Specjale w ogóle mi nie podeszły.
Brazilian rush hour commuters
Sold out organic kombucha
TSMC bottleneck futures
Very expensive computers
TSMC bottleneck futures
Very expensive computers
Po ostatnich odcinkach 5 sezonu wróciłem sobie do pierwszych dwóch epizodów:
Jest kolosalna różnica przede wszystkim w zachowaniu Ricka, który był degeneratem, chlejusem i egoistą. Nadal się przyjemnie ogląda ale forma jest o wiele bardziej ugrzeczniona.
Spoiler
- pierwszy odcinek jak Morty przemycał ziarna megadrzewa w dupie i miał problemy w szkole przez nieobecności,
- drugi odcinek - z psem puszkiem oraz parodia incepcji plus wstrzyk z Freddiem Krugerem żeby Morty miał lepsze oceny z matematyki
- drugi odcinek - z psem puszkiem oraz parodia incepcji plus wstrzyk z Freddiem Krugerem żeby Morty miał lepsze oceny z matematyki
No na początku bliżej temu było do formuły South Parkowej, w której wszystkie żarty, sytuacje itd. są środkiem przeprowadzającym przez fabułę odcinka, a tera bliżej formuły Family Guy, gdzie fabuła odcinka jest środkiem do stworzenia żartów, pojebanych sytuacji itd.
Przynajmniej ja to tak odbieram
Przynajmniej ja to tak odbieram
Belmondo pisze:Jestem człowiek demolka
Życie to ślizgawka, twoje życie to parodia
Te ostatnie odcinki to takie gówno, ja pierdole 
Mnie tam się podoba nowy sezon, ale nie oczekuję cudów po tym serialu, ma mnie śmieszyć i rozerwać.
Niczego nie żałuję.
No i jak tam S05E09 i S05E10? Jak dla mnie Portal Boys bardzo spoko, za to finał nieciekawy.
Brazilian rush hour commuters
TSMC bottleneck futures
Very expensive computers
TSMC bottleneck futures
Very expensive computers
Chujowy sezon niestety i mówi to fanboj Ricka i Mortiego 
Sprzedam płyty CD (głównie rap amerykański, ale jest i Ortega Cartel - LAVORAMA)
viewtopic.php?f=31&t=9041&p=661906#p661906
viewtopic.php?f=31&t=9041&p=661906#p661906
Końcówka sezonu zaostrza apetyt na kolejny. Oczywiście jeśli scenariusz kolejnych odcinków zostanie lepiej napisany i zaczną łączyć fakty zamiast strzelanin i kolejnych dziwacznych walk. Ale pewnie spierdolą i pójdą na łatwiznę.
W sumie słaby sezon, mogliby teraz zrobić ostatni, spiąć klamrą wszystko, uratować markę i kulturalnie uśmiercić głównych bohaterów.
Spoiler
Z finałowego epizodu wynika, że Rick C-137 jest buntownikiem, któremu inny Rick zabił żonę. W akcie zemsty Rick C-137 stworzył ten cały posrany świat cytadeli i te wszystkie przygody to po prostu częściowo poszukiwanie tego Ricka mordercy. Cytadela została stworzona aby monitorować aktywność wszystkich możliwych Ricków, a przy tym robią biznes na klonowaniu Mortich. Zastosowanie w finale postaci Złego Mortiego, również buntownika, to oczywiście tania zagrywka ale chyba był to najlepszy sposób do zostawienia otwartej furtki do kolejnych przygód.