Young Leosia - Hulanki EP (2021)
Re: Young Leosia - TBA (2021) [Zapowiedź]
fajny kawałek, będzie rywalizować z Ekipą o album roku tak czuję
Posłuchałem pierwszy raz szklanek i nie rozumiem tych propsów ( ofc nie krytykuje ) - Szklanki są strasznie drewniane
Ten drugi kawałek z trochę lepszym bitem, ale nadal to jakieś takie jednostajne, nic ciekawego 2/10
Mały plusik za to, że nie poszła w stronę świecenia tyłkiem póki co, a to byłoby najprostsze. Ta cukierkowa stylówka trochę śmieszna, ale to pół biedy. Biorąc pod uwagę, że to kontent dla dzieci to i tak nie ma tragedii - treściowo to łebki jeszcze gorszych rzeczy słuchają
Żabson asłuchalny
Bitwa na "produkt roku" Leosia vs Ekipa całkiem ciekawa, ale Żaba nie ma aż takich funduszy
Ogólnie rzecz biorąc, to tylko kolejny dowód, że rap już nie dla mnie xd
Ten drugi kawałek z trochę lepszym bitem, ale nadal to jakieś takie jednostajne, nic ciekawego 2/10
Mały plusik za to, że nie poszła w stronę świecenia tyłkiem póki co, a to byłoby najprostsze. Ta cukierkowa stylówka trochę śmieszna, ale to pół biedy. Biorąc pod uwagę, że to kontent dla dzieci to i tak nie ma tragedii - treściowo to łebki jeszcze gorszych rzeczy słuchają
Żabson asłuchalny
Bitwa na "produkt roku" Leosia vs Ekipa całkiem ciekawa, ale Żaba nie ma aż takich funduszy
Ogólnie rzecz biorąc, to tylko kolejny dowód, że rap już nie dla mnie xd
- OmarStooleyman
ciekawe czy w temacie o płycie hempgru też byłoby narzekanie, że dzieci rapu słuchajo i jak to tak o narkotykach
- OmarStooleyman
Oczywiście, że było. Między innymi przez wizerunek zjaranego typa w kapturze hip hop był na cenzurowanym w większości mediów tak do 2015.
No i mimo wszystko hemp gru nie sprzedawał ci tego w cukierkowej, pseudo family friendly formie. Od razu wiedziałeś, że trafiłeś do złego osiedla.
No i mimo wszystko hemp gru nie sprzedawał ci tego w cukierkowej, pseudo family friendly formie. Od razu wiedziałeś, że trafiłeś do złego osiedla.
XD no grupa operacyjna by musiała albo verba to robić wtedy byś nie popełnił takiego fikoła
muzyka sprawia, że dzieci jarają zioło a gry komputerowe, że zabijają proste
Porównanie palenia do zabijania xD
Wysłane z mojego SM-G975F przy użyciu Tapatalka
A kto porównał palenie do zabijania? Pamiętam z tematów politycznych, że jesteś fanem konfy więc bystrością nie grzeszysz ale porównałem tylko mechanizm, równie dobrze mógłbym napisać o agresji jaką rzekomo wywołują gry, wtedy by ci pasiło? Od dekad ludzie pierdolą jak to muzyka demoralizuje, zaczęło się od jazzu, który był muzyką szatana, potem paliło się plyty elvisa, bo demoralizował, teraz równie wielka artystka jest szykanowana. To zwykłe szukanie kozła ofiarnego i dopierdalanie się na siłę. I w ogóle co to ma do rzeczy, jaką otoczkę ma nawijanie jaraniu zioła, myślisz że dla dzieciaka co trafił na muzykę hg jaranie o którym nawijali było mniej atrakcyjne niż jakby nawijał to verba? Wręcz przeciwnie.
Jeszcze zrozumiałbym jakby nawijała o stosowaniu medycznej helupy ale ona rapuje o ziole, meanwhile o picie alkoholu w podobnych piosenkach(w tym jej poprzedniej) nikt nie robił problemu.
Dodano po 8 minutach 4 sekundach:
a w ogóle słyszeliście o polskim rege? tam rozumiem też od razu od braci rastamanów fanów bajpas tanu słychać, że ma się do czynienia ze złym osiedlem i złowrogie wersy pokazywały przestrzegały dzieci przed złym zielem
Jeszcze zrozumiałbym jakby nawijała o stosowaniu medycznej helupy ale ona rapuje o ziole, meanwhile o picie alkoholu w podobnych piosenkach(w tym jej poprzedniej) nikt nie robił problemu.
a w ogóle słyszeliście o polskim rege? tam rozumiem też od razu od braci rastamanów fanów bajpas tanu słychać, że ma się do czynienia ze złym osiedlem i złowrogie wersy pokazywały przestrzegały dzieci przed złym zielem
chlopakom chodzi raczej o to, ze to jest podane w cukierkowej formie idealnej dla malych dzieci
cos jak happy tree friends czy cos
to jest jakbys mial gre o mechanice, grafice i fabule idealnej dla dzieciakow gdzie chodzi tylko o zabijanie, jesli juz tak sie trzymamy tego
ja tak to rozkminiam i rozumiem podejscie, ale wyjebane niech se nawija o czym chce
jakby alkomajce nawijali na popowych bitach i kreowali sie na ekipe nawijajac walim najpierw dinx potem szczura to tez by byla spruta
cos jak happy tree friends czy cos
to jest jakbys mial gre o mechanice, grafice i fabule idealnej dla dzieciakow gdzie chodzi tylko o zabijanie, jesli juz tak sie trzymamy tego
ja tak to rozkminiam i rozumiem podejscie, ale wyjebane niech se nawija o czym chce
jakby alkomajce nawijali na popowych bitach i kreowali sie na ekipe nawijajac walim najpierw dinx potem szczura to tez by byla spruta
You got opps, ain't you?
No, we ain't all angels
No, we ain't all angels
To w jakiej formie zostało podane nie ma żadnego znaczenia na to czy dotrze do dzieci czy nie i wcale nie sprawi, że będzie dla nich bardziej atrakcyjne niż jakiś hardkorowy rap, tyn bardziej nie będzie miało większego wpływu na ich wybory życiowe. Na jakimś hg czy nwa się wychowały już pokolenia dzieciaków, także takich z dobrych domów i żaden uliczny wizerunek nie odstraszył nikogo od tego żeby se zajarać jointa
GodStuff dalej analizuje tekst xD przecież to jest dla beki jawnie nawinięte mordo
nic na potem
dobrze ze slonia nie sluchales
Ja pierdole typ pruje dupe bo w kawałku "rapowym" się nawija o jaraniu
chuj to kogo obchodzi, pamiętam jak byłem u mojej ciotki i jej syn 13lat grał na pleju i z głośników leciał bałagane
ofc zaczalem rapowac i beke cisnąć
Wszystko jest kawałem oraz żartem
Wszystko już widziałem, co potrzebneXD
Wszystko już widziałem, co potrzebneXD
przecież ma to znaczenie, gdyż forma jest specjalnie robiona pod target młodszych odbiorców albo nawet inaczej - pod target możliwie najszerszego grona odbiorców, to jest rzecz do której każdy będzie se tuptał kopytem
no i okej i sie zgadzam, tylko tak jak mowie wyzej, tego typu rzeczy nie byly podawane w tak przystepnej formie
ja to mam gleboko w dupie, bo nie oszukujmy sie jakis cypis czy cos i nawijanie o twardych tez jest i nikomu nie przeszkadza, zwracam uwage na fakt tylko, ze to jest podawane w coraz przystepniejszej formie i za jakis czas bedzie dudnilo grubo w radiu wkurwiajac poprzednie pokolenia rodzicow, na przekor z cenzurowanym rapem z kiedys
Ostatnio zmieniony 08 sie 2021, 19:54 przez Jaayu, łącznie zmieniany 1 raz.
You got opps, ain't you?
No, we ain't all angels
No, we ain't all angels
słuchałem wzgórza i myślałem, że to fajnie...
no już trochę przeginka z tą leosią i z wielkim pogromcą hejtu i leniwych barmanów.
no już trochę przeginka z tą leosią i z wielkim pogromcą hejtu i leniwych barmanów.
Fanem? To ciekawe, ale nieistotne w kontekście tematu.koniec pisze:A kto porównał palenie do zabijania? Pamiętam z tematów politycznych, że jesteś fanem konfy więc bystrością nie grzeszysz ale porównałem tylko mechanizm, równie dobrze mógłbym napisać o agresji jaką rzekomo wywołują gry, wtedy by ci pasiło? Od dekad ludzie pierdolą jak to muzyka demoralizuje, zaczęło się od jazzu, który był muzyką szatana, potem paliło się plyty elvisa, bo demoralizował, teraz równie wielka artystka jest szykanowana. To zwykłe szukanie kozła ofiarnego i dopierdalanie się na siłę. I w ogóle co to ma do rzeczy, jaką otoczkę ma nawijanie jaraniu zioła, myślisz że dla dzieciaka co trafił na muzykę hg jaranie o którym nawijali było mniej atrakcyjne niż jakby nawijał to verba? Wręcz przeciwnie.
Ty po prostu nie rozumiesz, że normalizacja przez idoli pewnych zachowań względem grupy małoletnich odbiorców nie ma nic wspólnego z grami i jakimkolwiek wpływem na wzrost agresji.
No ale patrząc na twoje polityczne wysrywy to nikogo nie powinno to dziwić.
Z resztą, nawet nie mówiłem nic o tym, czy faktycznie ma to na cokolwiek wpływ, po prostu wyśmiałem to kretyńskie porównanie, elo baranie.
- Bryx Fenrir
Kurwa, przesłuchalem ten numer z Żabsonem. Skupiając się na samej Leosi nie da sie nie poczuć cringu, przecież to jest potwornie kiepskie, Żabson podniósł troche poziom, ale to w żadnym wypadku nie jest komplement, bo tu by nawet Żurom z Kroolikiem Underwoodem podnieśli poziom, niebywałe gówno.