Young Leosia - Hulanki EP (2021)

Kategoria poświęcona albumom.

Moderatorzy: Jose, oldschool

Awatar użytkownika
koniec
bruh bruh

Re: Young Leosia - TBA (2021) [Zapowiedź]

Post autor: koniec »

fajny kawałek, będzie rywalizować z Ekipą o album roku tak czuję
Awatar użytkownika
mario995

Post autor: mario995 »

Posłuchałem pierwszy raz szklanek i nie rozumiem tych propsów ( ofc nie krytykuje ) - Szklanki są strasznie drewniane
Ten drugi kawałek z trochę lepszym bitem, ale nadal to jakieś takie jednostajne, nic ciekawego 2/10
Mały plusik za to, że nie poszła w stronę świecenia tyłkiem póki co, a to byłoby najprostsze. Ta cukierkowa stylówka trochę śmieszna, ale to pół biedy. Biorąc pod uwagę, że to kontent dla dzieci to i tak nie ma tragedii - treściowo to łebki jeszcze gorszych rzeczy słuchają
Żabson asłuchalny
Bitwa na "produkt roku" Leosia vs Ekipa całkiem ciekawa, ale Żaba nie ma aż takich funduszy
Ogólnie rzecz biorąc, to tylko kolejny dowód, że rap już nie dla mnie xd
Awatar użytkownika
OmarStooleyman

Post autor: OmarStooleyman »

yytr pisze: 08 sie 2021, 14:15 i jeszcze to wpychanie dzieciom do głowy, że jaranie jest spoko
Niestety, ale to.
Wiadomo, że słuchają tego 12 latki więc warto przemyśleć treść, ale z drugiej strony czego się spodziewaliśmy po podopiecznej kogoś takiego jak Żabson
lll

Post autor: lll »

ciekawe czy w temacie o płycie hempgru też byłoby narzekanie, że dzieci rapu słuchajo i jak to tak o narkotykach
Awatar użytkownika
OmarStooleyman

Post autor: OmarStooleyman »

Oczywiście, że było. Między innymi przez wizerunek zjaranego typa w kapturze hip hop był na cenzurowanym w większości mediów tak do 2015.

No i mimo wszystko hemp gru nie sprzedawał ci tego w cukierkowej, pseudo family friendly formie. Od razu wiedziałeś, że trafiłeś do złego osiedla.
moxxi

Post autor: moxxi »

lll pisze: 08 sie 2021, 16:55 ciekawe czy w temacie o płycie hempgru też byłoby narzekanie, że dzieci rapu słuchajo i jak to tak o narkotykach
XD no grupa operacyjna by musiała albo verba to robić wtedy byś nie popełnił takiego fikoła
Biorę pałe i załatwiam nocą sprawe
kshaq pisze: 26 paź 2020, 19:53 Jeżeli te kilka straconych lat było potrzebne, żeby młodzi w tym kraju zaczęli walczyć o swoją wolność, to I ain't even mad.
Awatar użytkownika
koniec
bruh bruh

muzyka sprawia, że dzieci jarają zioło a gry komputerowe, że zabijają proste
wst

Post autor: wst »

Porównanie palenia do zabijania xD

Wysłane z mojego SM-G975F przy użyciu Tapatalka

Awatar użytkownika
koniec
bruh bruh

A kto porównał palenie do zabijania? Pamiętam z tematów politycznych, że jesteś fanem konfy więc bystrością nie grzeszysz ale porównałem tylko mechanizm, równie dobrze mógłbym napisać o agresji jaką rzekomo wywołują gry, wtedy by ci pasiło? Od dekad ludzie pierdolą jak to muzyka demoralizuje, zaczęło się od jazzu, który był muzyką szatana, potem paliło się plyty elvisa, bo demoralizował, teraz równie wielka artystka jest szykanowana. To zwykłe szukanie kozła ofiarnego i dopierdalanie się na siłę. I w ogóle co to ma do rzeczy, jaką otoczkę ma nawijanie jaraniu zioła, myślisz że dla dzieciaka co trafił na muzykę hg jaranie o którym nawijali było mniej atrakcyjne niż jakby nawijał to verba? Wręcz przeciwnie.
Jeszcze zrozumiałbym jakby nawijała o stosowaniu medycznej helupy ale ona rapuje o ziole, meanwhile o picie alkoholu w podobnych piosenkach(w tym jej poprzedniej) nikt nie robił problemu.

Dodano po 8 minutach 4 sekundach:
a w ogóle słyszeliście o polskim rege? tam rozumiem też od razu od braci rastamanów fanów bajpas tanu słychać, że ma się do czynienia ze złym osiedlem i złowrogie wersy pokazywały przestrzegały dzieci przed złym zielem
Awatar użytkownika
Jaayu

Post autor: Jaayu »

chlopakom chodzi raczej o to, ze to jest podane w cukierkowej formie idealnej dla malych dzieci
cos jak happy tree friends czy cos
to jest jakbys mial gre o mechanice, grafice i fabule idealnej dla dzieciakow gdzie chodzi tylko o zabijanie, jesli juz tak sie trzymamy tego
ja tak to rozkminiam i rozumiem podejscie, ale wyjebane niech se nawija o czym chce
jakby alkomajce nawijali na popowych bitach i kreowali sie na ekipe nawijajac walim najpierw dinx potem szczura to tez by byla spruta
You got opps, ain't you?
No, we ain't all angels
Awatar użytkownika
koniec
bruh bruh

To w jakiej formie zostało podane nie ma żadnego znaczenia na to czy dotrze do dzieci czy nie i wcale nie sprawi, że będzie dla nich bardziej atrakcyjne niż jakiś hardkorowy rap, tyn bardziej nie będzie miało większego wpływu na ich wybory życiowe. Na jakimś hg czy nwa się wychowały już pokolenia dzieciaków, także takich z dobrych domów i żaden uliczny wizerunek nie odstraszył nikogo od tego żeby se zajarać jointa
Awatar użytkownika
kr0pka
sauna freak

Post autor: kr0pka »

GodStuff dalej analizuje tekst xD przecież to jest dla beki jawnie nawinięte mordo
nic na potem
nerka

Post autor: nerka »

koniec pisze: 08 sie 2021, 17:09 muzyka sprawia, że dzieci jarają zioło a gry komputerowe, że zabijają proste
to pierwsze jest prawdopodobne, drugie udowodniono, ze jest nieprawda, sam pamietam, ze jak uslyszalem sie jara od hg to stwierdzilem, ze tez chce zajarac gibona
lll

Post autor: lll »

dobrze ze slonia nie sluchales
Awatar użytkownika
Groszek

Post autor: Groszek »

Ja pierdole typ pruje dupe bo w kawałku "rapowym" się nawija o jaraniu :lol: :lol: chuj to kogo obchodzi, pamiętam jak byłem u mojej ciotki i jej syn 13lat grał na pleju i z głośników leciał bałagane :lol: :lol: ofc zaczalem rapowac i beke cisnąć
Wszystko jest kawałem oraz żartem
Wszystko już widziałem, co potrzebneXD
Awatar użytkownika
Jaayu

Post autor: Jaayu »

koniec pisze: 08 sie 2021, 19:29 To w jakiej formie zostało podane nie ma żadnego znaczenia na to czy dotrze do dzieci czy nie i wcale nie sprawi, że będzie dla nich bardziej atrakcyjne niż jakiś hardkorowy rap
przecież ma to znaczenie, gdyż forma jest specjalnie robiona pod target młodszych odbiorców albo nawet inaczej - pod target możliwie najszerszego grona odbiorców, to jest rzecz do której każdy będzie se tuptał kopytem
koniec pisze: 08 sie 2021, 19:29 Na jakimś hg czy nwa się wychowały już pokolenia dzieciaków, także takich z dobrych domów i żaden uliczny wizerunek nie odstraszył nikogo od tego żeby se zajarać jointa
no i okej i sie zgadzam, tylko tak jak mowie wyzej, tego typu rzeczy nie byly podawane w tak przystepnej formie
ja to mam gleboko w dupie, bo nie oszukujmy sie jakis cypis czy cos i nawijanie o twardych tez jest i nikomu nie przeszkadza, zwracam uwage na fakt tylko, ze to jest podawane w coraz przystepniejszej formie i za jakis czas bedzie dudnilo grubo w radiu wkurwiajac poprzednie pokolenia rodzicow, na przekor z cenzurowanym rapem z kiedys
Ostatnio zmieniony 08 sie 2021, 19:54 przez Jaayu, łącznie zmieniany 1 raz.
You got opps, ain't you?
No, we ain't all angels
Awatar użytkownika
Globe

Post autor: Globe »

słuchałem wzgórza i myślałem, że to fajnie...

no już trochę przeginka z tą leosią i z wielkim pogromcą hejtu i leniwych barmanów.
nerka

Post autor: nerka »

lll pisze: 08 sie 2021, 19:39 dobrze ze slonia nie sluchales
akurat sluchalem i tutaj tym bardziej klei sie teoria odnosnie gierek, bo psychicznym morderca nie zostalem
wst

Post autor: wst »

koniec pisze:A kto porównał palenie do zabijania? Pamiętam z tematów politycznych, że jesteś fanem konfy więc bystrością nie grzeszysz ale porównałem tylko mechanizm, równie dobrze mógłbym napisać o agresji jaką rzekomo wywołują gry, wtedy by ci pasiło? Od dekad ludzie pierdolą jak to muzyka demoralizuje, zaczęło się od jazzu, który był muzyką szatana, potem paliło się plyty elvisa, bo demoralizował, teraz równie wielka artystka jest szykanowana. To zwykłe szukanie kozła ofiarnego i dopierdalanie się na siłę. I w ogóle co to ma do rzeczy, jaką otoczkę ma nawijanie jaraniu zioła, myślisz że dla dzieciaka co trafił na muzykę hg jaranie o którym nawijali było mniej atrakcyjne niż jakby nawijał to verba? Wręcz przeciwnie.
Jeszcze zrozumiałbym jakby nawijała o stosowaniu medycznej helupy ale ona rapuje o ziole, meanwhile o picie alkoholu w podobnych piosenkach(w tym jej poprzedniej) nikt nie robił problemu.

Dodano po 8 minutach 4 sekundach:
a w ogóle słyszeliście o polskim rege? tam rozumiem też od razu od braci rastamanów fanów bajpas tanu słychać, że ma się do czynienia ze złym osiedlem i złowrogie wersy pokazywały przestrzegały dzieci przed złym zielem
Fanem? To ciekawe, ale nieistotne w kontekście tematu.

Ty po prostu nie rozumiesz, że normalizacja przez idoli pewnych zachowań względem grupy małoletnich odbiorców nie ma nic wspólnego z grami i jakimkolwiek wpływem na wzrost agresji.
No ale patrząc na twoje polityczne wysrywy to nikogo nie powinno to dziwić.

Z resztą, nawet nie mówiłem nic o tym, czy faktycznie ma to na cokolwiek wpływ, po prostu wyśmiałem to kretyńskie porównanie, elo baranie.

Wysłane z mojego SM-G975F przy użyciu Tapatalka

Awatar użytkownika
Bryx Fenrir

Post autor: Bryx Fenrir »

Kurwa, przesłuchalem ten numer z Żabsonem. Skupiając się na samej Leosi nie da sie nie poczuć cringu, przecież to jest potwornie kiepskie, Żabson podniósł troche poziom, ale to w żadnym wypadku nie jest komplement, bo tu by nawet Żurom z Kroolikiem Underwoodem podnieśli poziom, niebywałe gówno.
ODPOWIEDZ