Ogólna dyskusja o grach i konsolach
Moderator: con shonery
-
genocidegeneral
Re: Ogólna dyskusja o grach i konsolach
Chernobylite ktoś testował?
Pograłbym sobie w coś podobnego do This war of mine albo Frostpunka, dlatego też parafrazując Vilquzioma - znacie więcej gier podobnych do nich? Anno 1800 spoko? Nigdy jakoś fanem serii nie byłem.
RTSy jeszcze się tworzy, czy już nie bardzo?
RTSy jeszcze się tworzy, czy już nie bardzo?
-
genocidegeneral
Endzone: A World Apart to chyba taki Frostpunk w nuklearnym postapo.
Dzięki, zaraz sobie zobaczę
Podobne do This war of mine to może Sheltered, ale to piksel art, obczaj sobie jeszcze Distrust.
"...jest eśmy małymi cząstkami wielkich rzeczy..."

pieseczek dla ślizgawkera

-
peterkurten
Jadę dzisiaj pod konsole i ciągle się zastanawiam czy nowy ps czy x, co bardziej polecacie? Nie mam zbytnio czasu by prześledzić cały temat i poczytać co polecacie bardziej, może ktoś jakiś test fajny ma pod ręką ?
kupujesz taką jaką mają znajomi
-
peterkurten
No właśnie to mogłem napisać, ze znajomych nie ma nikt nic z nowej generacji
Xbox i dokupić sobie Gamepass Ultimate i cieszyć się życiem
^ kogo to chuj obchodzi?
- Cz4rny1337
- Moderator
no ale gra sie miedzy generacjami w sumie
ogunie gry wieloplatformowe to jeden chuj, największy wybór masz taki:
1. Uważasz, że masz mało czasu na gry, dlatego też chcesz grać tylko w najlepsze gry singlowe, bo i tak ograsz parę rocznie - wtedy playstation
2. Masz czas na gry, więc kupujesz konsolę na której [póki co] za 4 zł i kody z czipsów kupujesz argentyńsko-turecką wersję abonamentu na 300 lat w którym masz 2323423523 gier - wtedy xbox
znaczy tak w zasadzie, możesz spełnić punkt 1 i kupić sobie PS Now, które fani Xboxa skrzętnie pomijają i będziesz miał oba światy w jednym
ogunie gry wieloplatformowe to jeden chuj, największy wybór masz taki:
1. Uważasz, że masz mało czasu na gry, dlatego też chcesz grać tylko w najlepsze gry singlowe, bo i tak ograsz parę rocznie - wtedy playstation
2. Masz czas na gry, więc kupujesz konsolę na której [póki co] za 4 zł i kody z czipsów kupujesz argentyńsko-turecką wersję abonamentu na 300 lat w którym masz 2323423523 gier - wtedy xbox
znaczy tak w zasadzie, możesz spełnić punkt 1 i kupić sobie PS Now, które fani Xboxa skrzętnie pomijają i będziesz miał oba światy w jednym

- Cz4rny1337
- Moderator
no miałem napisać, żeby słicza se brał, ale co będę wibusową propagande uprawial

to jest w ogóle w Polsce już? Pytam bo chętnie bym kiedyś ograł co lepsze gierki z PS (kogo ja oszukuje, chodzi głównie o Bloodborne) i rozważałem taką opcję zakupuCz4rny1337 pisze: ↑02 sie 2021, 14:44 możesz spełnić punkt 1 i kupić sobie PS Now, które fani Xboxa skrzętnie pomijają i będziesz miał oba światy w jednym
https://www.last.fm/user/blazfm
ezio_wrocław pisze: to nie świadczy o wielkości zespołu, że z nożem na gardle dostają nagle kopa motywacyjnego
- Cz4rny1337
- Moderator
w teorii nie, ale w praktyce zakładasz sobie konto UK/jakieś z tanim abonamentem i grasz tylko w gry, które można pobrać na konsolę, Ty pewnie chcesz na PC ograć to nie mam pojęcia jak działa streaming z UK + czy bloodborne jest teraz w rotacji bo tam jak we wszystkich abonamentach dodaja, kasują, dodają, zmieniają etc
streamowałem chyba sobie na koncie UK Wolf Among Us [bo jest tylko w wersji ps3] i w sumie śmigało to elegancko, ale jednak to nie gra w której czas klikniecia ma znaczenie [tak duze jak w Bloodborne np]
streamowałem chyba sobie na koncie UK Wolf Among Us [bo jest tylko w wersji ps3] i w sumie śmigało to elegancko, ale jednak to nie gra w której czas klikniecia ma znaczenie [tak duze jak w Bloodborne np]

-
BouncedDuck5106
Haha i ty się typie smiejesz z kodów z pringelsow, co za baran 
- Cz4rny1337
- Moderator
co? nie smieje sie, ale wskazalem, ze jest opcja zakupu tego za 4 zł na jakiś długi czas, ale mignęło mi, że trzeba spełnić kilka rzeczy więc od razu zaznaczyłem, że nie jest to tak, że wbija do sklepu i mówi "elo poproszę Game Pass za 4 zł na 3 lata dziękuje żegnam", tak samo tu opisałem, że robisz konto zagraniczne i najoptymalniej jest zakupić kartę na stronie z kodami/amazonie [choć pewnie allegro też] żeby uczciwie wskazać, że z poziomu polskiego konta tego nie zrealizujesz [chociaż może to i lepiej bo ten kurwa ps store to dramat]
ehhhh tak to jest jak największym osiągnięciem życiowym jest zakup konsoli za 1500 zl
ehhhh tak to jest jak największym osiągnięciem życiowym jest zakup konsoli za 1500 zl

-
peterkurten
O sliczu myślałem, ale boje się późniejszych konsekwencji, owsianka itp. 
-
BouncedDuck5106
Nie trzeba spełniać żadnych warunków oprócz wpisania kodu w sklepie Microsoftu. Rzeczywiście filozofia. Już któryś raz widzę jak się nabijasz z tych kodów z pringelsow, tak jakby to, że można coś kupić taniej było jakąś wadą xboxa.
A potem wyskakujesz z jakimś tworzeniem kont na UK xd
A personalne wycieczki sobie daruj, naprawdę.
A potem wyskakujesz z jakimś tworzeniem kont na UK xd
A personalne wycieczki sobie daruj, naprawdę.
ciężko powiedzieć, ja wybór konsoli raczej uzależniam głównie od ekskluziwów, a te IMO Sony ma najlepsze, podczas gdy konsolka microsoftu nie ma chyba ani jednego tytułu ekskluzywnego który jakkolwiek by mnie interesował.
chyba, że jesteś raczej graczem niedzielnym którego exy zbytnio nie obchodzą a chciałby ograć po prostu spoko gry dostępne na każdą platformę, to wtedy ja bym chyba brał xbox series s
kogo ja oszukuję, nintendo switch bez zastanawiania
chyba, że jesteś raczej graczem niedzielnym którego exy zbytnio nie obchodzą a chciałby ograć po prostu spoko gry dostępne na każdą platformę, to wtedy ja bym chyba brał xbox series s
kogo ja oszukuję, nintendo switch bez zastanawiania
- Cz4rny1337
- Moderator
zaraz go na switcha namówimy przez przypadek, ale jednak trzeba pamiętać, że jednak ta konsola ma swoje poważne ograniczenia i mimo, że odkąd ją mam to nie odpalam PS4 [albo jeśli już to gram zdalnie przesyłając obraz z PS4 na Switcha], to jednak pakiet gier nie dla każdego i jak kolega celuje w next gen fajerwerki i rozpierdol na wielkim TV to jednak coś nowego + słicz kiedyś tam w odległym terminie
btw ja dalej stoje na teorii, ze dla gracza z mala iloscia czasu 1 wykurwista gra wiecej warta niz 20 dobrych
btw ja dalej stoje na teorii, ze dla gracza z mala iloscia czasu 1 wykurwista gra wiecej warta niz 20 dobrych