Ten Typ Mes - Hello Baby (2021)

Kategoria poświęcona albumom.

Moderatorzy: Jose, oldschool

Kibic

Re: Ten Typ Mes - TBA (jesień 2021) [Zapowiedź]

Post autor: Kibic »

wreszcie coś dobrego od niego
Awatar użytkownika
potter

Post autor: potter »

prawda, bardzo fajny wajb tego singla
Prognozy na Mundial - 01.06.2026 r.
Awatar użytkownika
Wtn

Post autor: Wtn »

Nigdy nie czaiłem jego fenomenu :dunno: typ jest takim samym grafomanem jak kartki
Awatar użytkownika
jajca

Post autor: jajca »

taki VNM tylko z 90 iq zamiast 50
saturn pisze: 11 lis 2025, 21:56 jądra muszą być wyczyszczone z nasienia
Awatar użytkownika
clockers

Post autor: clockers »

dobry singiel, ale czekanko na więcej. muzycznie super, niech w taki właśnie klimat idzie.
piotr474747

Post autor: piotr474747 »

drugi singiel :bowdown:
ether

Post autor: ether »

Nie no, jest ok, ale od Mesa oczekiwalbym raczej czegos zupelnie innego, bardziej pionierskiego, czy kurwa, czegokolwiek. I nie mowie o nie wiadomo jakich eksperymentach, ale żeby jakoś tę rapową stylówę odświeżyć, znaleźć jakies dobre flow, juz jebnąć to nucenie w kąt. Gośc ma caly wachlarz skilli i jest na pozycji zeby teraz przewieźć się jak król, a jest tylko niezły singiel i tylko tyle.

Troche wkurwia to, że w Polsce nie ma zwyczaju realizować płyt rapowych w jakims sensownym gronie, jakis producent wykonawczy, jakas inzynieria dzwieku, cos. Jak sie slucha Stanów i potem ktos mi gada, ze Polska produkcyjnie stoi na swiatowym poziomie to mam beke. Zawsze mam nadzieje, ze w koncu np. taki Mes wlasnie ogarnie to grubiej, no ale nic. On akurat jest raczej podziemnym graczem i niezmiennie ma wlasne podejscie do nagrywania, co akurat, moim zdaniem, nie za bardzo sie sprawdza (np. jakosc wokali, wydaje mi sie, że można lepiej).
Wtn pisze: 29 lip 2021, 13:11 Nigdy nie czaiłem jego fenomenu typ jest takim samym grafomanem jak kartki
Prawdopodobnie to dlatego, że czasy kiedy Mes dorobil sie renomy najlepszego rapera w kraju byly na dlugo przed tym zanim w ogole zacząles sluchac rapu. Przeciez Mes z lat, powiedzmy '06-'10 zjada od niechcenia dzisiejszego Mesa i 99% sceny. Jak dzisiaj patrze na drugie 2cztery7 i fakt, że to byl 2008 rok, to az sie wierzyc nie chce, że jest 13 lat później i ja nadal nie wiem kogo mógłbym przystawić do formy Mesa z tamtego albumu. Zajebiste refreny (dużo lepiej to robił niż teraz), dobre wersy, zajebiste flow (wszystko sie zgadza, bez usilnego kombinowania, jak to ma miejsce dzisiaj), do tego jeszcze wkład w produkcje na tym albumie. Tak ogolnie to Mes jako jedyny chyba z tych skillowych raperów w PL (jak dzisiaj np. Que itd) nie poszedł w popularnośc, tylko zawsze miał jakiś tam swój lot i swoją estetykę muzycznie. I fakt, że jest jedyny, nadal, świadczy o tym jak słaba i smutna oraz żenująca jest polska scena rapowa. Pzdr
Awatar użytkownika
oldschool
Moderator

Post autor: oldschool »

ether pisze: 29 lip 2021, 17:39 Troche wkurwia to, że w Polsce nie ma zwyczaju realizować płyt rapowych w jakims sensownym gronie, jakis producent wykonawczy, jakas inzynieria dzwieku, cos.
Nie no od 2 lat to jest masa płyt realizowanych z producentami wykonawczymi, którzy dobrze wiedzą co zrobić, żeby zarobić jak najwięcej hajsu. Także może i tego o co ci chodzi też się doczekasz.
Ona mnie pyta skąd woń tej esencji
To zbita kula spod kutasencji
moody

Post autor: moody »

prosty, ale fajny numer. jak ktos szuka 'odlotow', to ma pod reka 'bialy tunel', ktory przeszedl bokiem, a z perspektywy czasu musze powiedziec, ze to calkiem udany eksperyment

odnosnie liczb - ja rozumiem, ze hype na niego minal, przegapil czasy lapania zasiegow w socialach, podczas kiedy wiekszosc idacych za moda rozgaszczala sie na insta, mes jeszcze kreowal sie na 'analogowego skurwiela', ale jednak 30 tys wyswietlen to jest smutnazaba.jpg. jakas 'halastra' wrzucona przez balagana dzis na jego kanal ma tyle samo, a chuj wie co to jest, nie mam zamiaru sie dowiadywac. z drugiej strony mes fure kupuje jedna za druga, z tego tracka wynika ze dziala w nieruchomosciach, wiec glodem najwyrazniej nie przymiera, a jest jednym z nielicznych o ktorym ciezko powiedziec, zeby sie sprzedal, czy robil cos pod publike, tak ze w sumie szacun
Awatar użytkownika
oldschool
Moderator

Post autor: oldschool »

Akurat Hałastrę to sobie sprawdź, nie pożałujesz.
Ona mnie pyta skąd woń tej esencji
To zbita kula spod kutasencji
Awatar użytkownika
Joydivision91

Post autor: Joydivision91 »

Jest czekanko na nową płytę Mesa. Trochę dziwią małe wyświetlenia i małe zasięgi, ale Alkopoligamia w zasadzie nic nie robi w kierunku dotarcia do nowych grup odbiorców i uważam to za pozytywną rzecz, bo nie muszą kalkulować jak tu wszystkich zadowolić żeby słupki się zgadzały. Mimo wszystko jest stała grupa odbiorców którzy czekają na nowy materiał Mesa i nie potrzeba milionów postów na temat nowej płyty i postowania małolatów na grupkach fb i kłótni o swojego idola. Mes ma całkiem fajny fanbase i to są chyba głównie ludzie powyżej 25 lat
Sotnikov

Post autor: Sotnikov »

pierwszy w pl rap deweloperski
Awatar użytkownika
TdW

Post autor: TdW »

Mes stal się teraz deweloperem?
encrenoire

Post autor: encrenoire »

nie, no ma wiecej niz jedno mieszkanie na wynajem + jest (wspol/?) wlascicielem pensjonatu, wg tego utworu
moody

Post autor: moody »

mniej wiecej tak to chyba wyglada, jak napisal kolega wyzej. w jakims starym wywiadzie opowiadal, ze rodzina sie zlozyla i dawno dawno temu kupili mu za 100 kafli kawalerke, w ktorej gniezdzil sie przez lata i ktora byla widoczna w wielu klipach (teraz pewnie warta piec razy tyle), potem jakas dzialke odziedziczyl, no i cos tam ma swojego na tym wygledowie. a odnosnie tego pensjonatu "dzikie historie mlynik", to w wywiadzie z kazadi na youtubie mowi, ze to jakas rodzinna inwestycja, w ktorej ma jakis tam mniejszosciowy wklad
Awatar użytkownika
Bolo

Post autor: Bolo »

Czyli wsm chuja ma, wszystko dostał i taki z niego deweloper jak z bonsa
Wygrzeszam Cię, mordzia.
Awatar użytkownika
jajca

Post autor: jajca »

i taki z niego banan jak z tedego, tylko że jacek resortowy dzieciak "dostał mieszkanie od rodziców" jebane dziecko szczęścia, a u Piotra posiadacza street creditu było zupełnie inaczej i "rodzina się musiała złożyć", co ci będę dużo mówił, nam było ciężko. Ojciec bracie...
saturn pisze: 11 lis 2025, 21:56 jądra muszą być wyczyszczone z nasienia
Awatar użytkownika
xou

Post autor: xou »

@kapec ej ale jest już temat o tej płycie, ma trzy strony
https://slizgawka.eu/viewtopic.php?f=7&t=7666
Obrazek
ソロで帰る道すがら
挨拶さえもできないさ
待っても去っても変わらない
そうだ! これからだぜ?
edenmar

Post autor: edenmar »

Przyjemne. Dużo lepsze od tych wszystkich jego eksperymentów z ostatnich lat.
Awatar użytkownika
TdW

Post autor: TdW »

moody pisze: 29 lip 2021, 23:36 mniej wiecej tak to chyba wyglada, jak napisal kolega wyzej. w jakims starym wywiadzie opowiadal, ze rodzina sie zlozyla i dawno dawno temu kupili mu za 100 kafli kawalerke, w ktorej gniezdzil sie przez lata i ktora byla widoczna w wielu klipach (teraz pewnie warta piec razy tyle), potem jakas dzialke odziedziczyl, no i cos tam ma swojego na tym wygledowie. a odnosnie tego pensjonatu "dzikie historie mlynik", to w wywiadzie z kazadi na youtubie mowi, ze to jakas rodzinna inwestycja, w ktorej ma jakis tam mniejszosciowy wklad
To jest ta kawalerka o której nawijał w dissie na Mezo: Ty dalej z mamusią, a ja opłacam swój kwadrat? xD gdzie po paru latach Jacuś grając hiphopolo wybudował sobie chałupę
ODPOWIEDZ