Sentino - King Sento (2021)

Kategoria poświęcona albumom.

Moderatorzy: Jose, oldschool

encrenoire

Re: Sentino - King Sento (2021)

Post autor: encrenoire »

exyou pisze: 16 lip 2021, 22:00 Randomowi murzyni to tam nieźle w Stanach musza mieć beke wsiadając do Bentleya
Taniej jest na Manhattanie, wiadomo. Pozdro Paweł randomowy Murzynie, zrobimy miliony wierzę.
Awatar użytkownika
mario995

Post autor: mario995 »

Nie no, tak czytając tu dyskusję. To co Sentino robi z miksem, masterem i promocją jest nie do wybronienia i jak mówi o braku szacunku słuchaczy to sam z siebie robi głupka
A szkoda
To nie czasy, kiedy na Kasprzaku w garażu nagrywało się hity, a miks brzmiał po prostu tak, że niczym praktycznie nie różnił się od przeciętnego radiowego koncertu
Z jego letniakami, dobrymi klipami i miksem na poziomie robiłby spokojnie po 20 milionów odsłon. Fanbejs miałby rakowy ( i tak już ma, choć na pewno nie tak jak Bałagan ), ale zwróciłoby mu się to z nawiązką i każdy by się ustawiał po feat. Serio byłby kimś
Awatar użytkownika
gods bidness

Post autor: gods bidness »

Sorry, ale to jednak ciężkie pierdolenie, że z dobry mixem i masterem by robił po 20 milionów odsłon, zwłaszcza, że 95% słuchaczy nie ma pojęcia o brzmieniu i słucha muzyki z telefonu komórkowego na słuchaweczkach za 50 zł.
moody

Post autor: moody »

no to podmien mix i master na wysokobudzetowy klip. dzieciaki dzisiaj sluchaja muzy oczami. i gowno opakowane w ladny obrazek zrobi miliony, najlepsze numery bez video przechodza bez echa. no ale sentino kiedys cos smecil, ze oszczedza na teledyskach bo i tak nie zarabia na youtubie przez kose ze stepem, teraz problem zostal rozwiazany a on dalej robi obrazki z budzetem 1000 ojro rodem z 2008 roku
Awatar użytkownika
mario995

@gods bidness
Nie zgodzę się. Chujowość jego miksów aż kłuje w uszy i naprawdę to czuć. Słucham na Philipsach za 35 ziko i mnie chuj strzela
Nawet niewprawionemu słuchaczowi to może brzmieć dziwnie, bo to jest naprawdę mocno mocno spartolone
Ja nie jestem jakimś audiofilem słyszącym każde możliwe ustawienie na kompresorze, ale tutaj to aż bije po uszach
Jak dodać do tego ciągłe reuploady klipów, które kręciły dobre cyfry, klipy robione na odwal no to to jest przepis na zabieranie sobie dużej szansy na skoszenie grubego pitosu
Przecież współczesny słuchacz PL rapu jest idealny dla Sentino. Wystarczy mu tylko ten rap dobrze opakować :D
@moody w punkt xd
Wgl mam taki pomysł
JEŚLI KTOŚ OD SENTINO TO CZYTA TO NIECH WEŹMIE TO POD UWAGĘ :lol:
Seba powinien wypuścić ścieżki swoich numerów i ogłosić konkurs na mix i mastering płyty. Ludzie by to lepiej zmiksowali sami, a autor najlepszego miksu zgarnąłby pitos normalnie przeznaczany na tych podrzędnych "inżynierów dźwięku"
Niech Sento zrobi coś takiego jak Metalica :D ( kto nie wie ocb, niech sobie popatrzy na fanowskie miksy płyt Death Magnetic i And Justice for All )
Co w sumie Sebie szkodzi. Jeszcze fajny ruch by się wokół jego muzy wytworzył dzięki temu zagraniu i jestem pewny, że dostalibyśmy dużo lepszą jakość
Awatar użytkownika
stratemirat

Post autor: stratemirat »

mario995 pisze: 17 lip 2021, 12:06 Seba powinien wypuścić ścieżki swoich numerów i ogłosić konkurs na mix i mastering płyty.
Po co, i tak wiadomo kto wygra.
smirnoff pisze: 19 cze 2021, 17:47 Dzwiek jest tak jak Sebek chce. Też było już dużo inzynierów, ale na końcu Teka i CrackHouse jemu naj bardziej siedzą.
Awatar użytkownika
MalkoNTENT

Post autor: MalkoNTENT »

Single mi nie podeszły, przesłuchałem najbardziej propsowane numery i takie meh. Ale dzisiaj od rana leci cały album i wchodzi elegancko.
Malkontent to moje drugie imię odkąd dorosłem
Awatar użytkownika
qualite_de_schizoide

Post autor: qualite_de_schizoide »

na początku La Linea mi tak średnio wchodziła, spoko numer i tyle, ale w końcu się przekonałem że to kozak przeoukrytny, liczę że do będzie traczek z milionem wyświetleń niebawem
chuj mnie boli co se napiszesz na forze
Awatar użytkownika
gods bidness

Post autor: gods bidness »

mario995 pisze: 17 lip 2021, 12:06 @gods bidness
Nie zgodzę się. Chujowość jego miksów aż kłuje w uszy i naprawdę to czuć. Słucham na Philipsach za 35 ziko i mnie chuj strzela
Paradoks polega na tym, że w sumie na lepszych słuchawkach brzmiałoby może nie dobrze, ale już bliżej do "przyzwoicie".

Natomiast dalej się nie zgadzam, że Sentino ma nie wiadomo jaki potencjał, którego nie wykorzystuje. Owszem, opierdala się tu i ówdzie z promocją i ogólnie robotą, ale jakby się do wszystkiego przyłożył 5x więcej, to nie znaczy, że pomnożyłby ilość słuchaczy przez pięć. On zresztą sam sobie chyba zdaje z tego sprawę. Myślicie, że jak taki Kabe pojawił się znikąd w Pl, to miał siano na mixy i mastery, promocje, chuj wie co? Widzieli w nim potencjał marketingowy, to znaleźli się inwestorzy.

Zgadzam się połowicznie, że dzieciaki dzisiaj sluchaja muzy oczami. i gowno opakowane w ladny obrazek zrobi miliony, to znaczy zgadzam się z pierwszym zdaniem. Z drugim połowicznie, bo jest pełno nietrafionych pomp promocyjnych, które się nie zwróciły.

Ale wychodząc z założenia, że dzieciaki słuchają muzy oczami, zastanawiam się czym niby miałby ten Sentino te dzieciaki przyciągać. Poza tym forum on funkcjonuje jako pośmiewisko lub obiekt hejtu, jak się czyta o nim jakieś fejsbuki, a to chyba tam, a nie tu, siedzi tzw. ogół, te wspomniane dzieciaki, które sugerują się zdaniem a) innych raperów (a tu Sentino nie ma za dobrego), b) zdaniem samych siebie nawzajem, a ono wynika ze zdania innych raperów, c) wizerunku jako takiego.

A jaki jest wizerunek Sentino? Lekko przytyty 40-latek o fizjonomii i aparycji tzw. szwagra, młodszego brata Darka Michalczewskiego, żaden Quebonafide, żaden buntowniczy 20-latek, z którym dzieciaki by się chciały utożsamić, bo bardziej wygląda jak ich stary niż jak młoda witalna gwiazda rapu. Do tego w tym najbardziej żyznym marketingowo wieku słuchacza jednak nie ma takiego dystansu, że jak coś naodpierdalasz, nie wyjdziesz na REAL gangstera, to oni to tak łatwo przełkną.

Jego gangsterski wizerunek jest nie dość, że średnio modny, to jeszcze w jego wypadku w cholerę nieuatentyczny. Więc jak jakiś gnój bardzo chce się utożsamiać z rapem dilersko-lekko gangsterskim, to se wybierze jakiegoś Majora czy nawet Kaza Bałagana, jak chce być bardziej cool, bo nikt ich zbytnio nie opluwa, jak jeden był na psach, to szpagatu nie zrobił i to jest coś, co takim gnojom może imponować, a nie halo policja.

Dla przeciętnego licealisty, co lubi rap, on musi być takim polskim pogrobowcem po Tupacu czy innym 50Cencie, zupełnie nie ich czasy. Nawet jak śpiewa, to o jakichś rewolwerach, a nie jak Tymek o miłości i dupach, zresztą gdzie mu z tym śpiewaniem do Tymka.

No pora się obudzić, jakby jakaś wytwórnia widziała w nim diament, to by na bank zaryzykowała jego trudny charakter, sporządziła dobrą umowę i wpompowała w niego kasę, ale to nie jest drugi Kabe, sorry. To bardziej wy tutaj na niego patrzycie zakochanym okiem, widząc coś, czego nikt nie podziela. Jak rodowici pruszkowanie, kibice patrzą na jakiegoś piłkarzynę Znicza Pruszków co, ech, jakby była kasa i go Mourinho zauważył, to by strzelał bramki w lidze mistrzów w Manchesterze. No sorry, ale nie bardzo i całkiem możliwe, że właśnie Sentino wkłada optymalny do wyników effort.
Awatar użytkownika
oldschool
Moderator

Post autor: oldschool »

Sentino ma 208 koła słuchaczy miesięcznie na Spotifaju, nasz forumek ma ledwo 4k użytkowników.

Przestańcie pierdolić w końcu te kocopoły, że jest słuchany TYLKO na Ślizgawce.
Ona mnie pyta skąd woń tej esencji
To zbita kula spod kutasencji
pieschrodingera

Post autor: pieschrodingera »

oldschool pisze: 17 lip 2021, 20:08 Sentino ma 208 koła słuchaczy miesięcznie na Spotifaju, nasz forumek ma ledwo 4k użytkowników.
Ta statystyka musi być nabita na jakimś jednym czy dwóch popularnych singlach. Czary Mary po 200-400k odsłuchań na każdym z kawałków, Fenix ledwo po 100k - i to jak rozumiem nie są statystyki z ostatniego miesiąca tylko całościowe.
tbc
Awatar użytkownika
benzoabuser
Zbanowany

Post autor: benzoabuser »

Sentino powoli się robi wajralem, często go widzę na różnych grupkach gdzie jego zdjęcia, kawałki czy cokolwiek z nim związane jest wstawiane w losowym kontekście
znajdę wszystkie kurwy świata i rozjebie

!EXTRA ANNOTATION!

ALL OF MY POSTS ARE FICTION
Awatar użytkownika
PSZ

Post autor: PSZ »

uuuuuuu buduję familię

wiadomo kiedy kolejny teledysk?
Awatar użytkownika
SiNi

Post autor: SiNi »

Nie łudźcie się, iż ta postać odniesie jeszcze jakikolwiek oszałamiający sukces to już nie te lata na karku, młodzi raperzy radzą sobie o wiele lepiej niż on, żaden dobry mastering oraz klipy w niczym tu nie pomogą. Wydaje trzecią płytę bez żadnego echa i do tego zrealizowaną chyba na kolanie, jej jakość, okładka i ogólny wygląd wszystkich fizyków wołają o pomstę do niebie to o czym tu dyskutować i do tego cała komiczna otoczka z jakimiś śikariosami i lajwami tylko to dobitnie potwierdzają. Jedyny ratunek dla niego to nagranie hita z Martyniukiem bo trochę nawet podobne te numery latinowe i wtedy pojawiałby się co roku na każdym sylwestrze. Spoglądając na jego dokonania smutne jest to,iż artysta świadomie marnuje swój potencjał.
ksiazenieporzadek

Post autor: ksiazenieporzadek »

Przesłuchałem cała płytę i nuda, 5/10 to max

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Pro
Awatar użytkownika
Finn

Post autor: Finn »

no niestety, słabizna i to bardzo.
moody

Post autor: moody »

dobra, skoro balagan, king pento i laik daja slabizne, to chyba mozna oficjalnie uznac, ze jedynymi bozkami slizgu w 2021 jest ekipa friza
Awatar użytkownika
Finn

otóż to.
Awatar użytkownika
mario995

Na forumku wg mnie panuje obecnie bezkrólewie :D
Ekipa to beka
Sentino obniżył loty
Laik to już nie to samo ( co prawda frakcja klasyków jeszcze mu kibicuje )
Belmondziak już nie jest hustlerem
Bonson odleciał
Problem się wypalił
Bałagan się skończył
Pezet stracił formę

Wszystko już było :D
Jak żyć? xD
Awatar użytkownika
Finn

Ekipa to nie beka. A Laik zobaczymy, co pokaże na nowym af, a album z szopsem zajebisty był. A resztę to o kant chuja rozbić można.
ODPOWIEDZ