Sentino - King Sento (2021)

Kategoria poświęcona albumom.

Moderatorzy: Jose, oldschool

Bryan
Zbanowany

Re: Sentino - King Sento (15.07.2021) [Zapowiedź]

Post autor: Bryan »

La Linea, Zycie ktore znam, Ciroc, Trucizna, R2K.
Reszta kosz. To najbardziej niespojna plyta rapowa jakiej sluchalem bo zawiera w sobie chyba najlepszy Track Sebka (R2K - ale spodziewalem sie tego po zapowiedzi z Insta) i chyba najgorszy (Rio).
Tak, wiem. Pisanie notorycznie o brzmieniu i jakosci meczy juz was pewnie tak samo jak mnie ale to co odjebalo sie w Rio jest warte podkreslenia : ) To jakis pierdolony smietnik a nie Track. Brzmi jak nagrywane w 2000 roku. Z kolei kawalki, ktore wymienilem sa bardzo dobre i brzmia przyzwoicie.
Pelen Kontrast.
EP zlozone z tych kilku byloby czyms swietnym.
Jeszcze cos (nie, nie uwzialem sie na ciebie, nie badz zly, to tylko moja opinia) ale kawalki na bitach Younguena wypadaja slabo wlasnie ze wzgledu na muzyke i obrzydliwe tagi. Ale nie poddawaj sie, tworz dalej, praktyka czyni mistrza. Edit kokainy byl ok.

Pozdrawiam wszystkich, ktorzy doczytali do tego miejsca, cieszmy sie muzyka i nie obrazajmy sie wzajemnie. Jestesmy jedna wielka rodzina Sicarios < 3
crooger15

Post autor: crooger15 »

haha wiedziałem, że coś napiszesz o moich bitach :D spoko doceniam twoją opinie, ale wiele osób wymienia właśnie te tracki wśród swojej topki z tej płyty, także opinie są podzielone :roll: mimo wszystko dzięki za propsa odnośnie editu Kokainy ;)

edit.
a odnośnie tagu to muszę poprosić żonę o nagranie kolejnej wersji :lol:
Ostatnio zmieniony 16 lip 2021, 8:44 przez crooger15, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
qualite_de_schizoide

Post autor: qualite_de_schizoide »

ja pierdole Ciroc :bowdown: numer roku i chuj, ale refren ma wajb, życie które znam też zajebiste
tylko wkurwia mnie że tak niewiele tracków nowych
Cały czas na ulicy szukam domu
W torbie Gucci trzymam z dziesięć nowych telefonów
:bowdown:
chuj mnie boli co se napiszesz na forze
Awatar użytkownika
Jose
Brak Kultury

Post autor: Jose »

Z tym Algeciras to chyba musieli pomylić pliki przy uploadzie xd
2rzyn pisze: 20 sty 2024, 9:32 Dlaczego Tede Królem Jest
Awatar użytkownika
marco_pantani

Post autor: marco_pantani »

imo ciroc jest średni
najlepsze życie które znam, milioner, la linea

remy martin i rio wiadomo kozaczki, ale algeciras jest w zjebanej wersji
reszta taka przecietna, sentino generator song
zwracam honor
Awatar użytkownika
OmarStooleyman

Post autor: OmarStooleyman »

Wychodzi na to, że Czary Mary jego najlepsza płyta w 2021, resztę mógł sobie odpuścić albo wydać w formie EPek
Ktn

Post autor: Ktn »

Ale ktoś spierdolil mix La Linea. Słyszałem to przed premierą z zupełnie innym miksem, w chuj więcej energii i dynamiki miał ten numer.
Edit. Albo to nie miks, Seba nagrał to od nowa w porównaniu z. Tym co słyszałem. Fuck
PerrierLaPadite

Post autor: PerrierLaPadite »

Jak zwykle spierdolone mixy/masteringi, co 2gi kawałek w innej głośności. A kurwa Algeciras to jakiś żart, on tam brzmi jak kastrat.
I tak ma wyglądać nagrywanie w studio na które wydał rzekomo kilkadziesiąt tysięcy euro?
Awatar użytkownika
scam_sakawa

Post autor: scam_sakawa »

Sentino się skończył przez tą niedbałość, zaraz wszyscy o nim zapomną. No może poza 15 osobami na forum.
Wszystkie moje posty są wyłącznie fikcją literacką i nie mają żadnego pokrycia w rzeczywistości.
ksiazenieporzadek

Post autor: ksiazenieporzadek »

OmarStooleyman pisze: 16 lip 2021, 10:36 Wychodzi na to, że Czary Mary jego najlepsza płyta w 2021, resztę mógł sobie odpuścić albo wydać w formie EPek
wychodzi na to, że wydał 3 płyty, z których mógł zrobić jedną fajną, a wyszły 3 średnio - gówniane
Awatar użytkownika
marco_pantani

Post autor: marco_pantani »

Ktn pisze: 16 lip 2021, 10:51 Ale ktoś spierdolil mix La Linea. Słyszałem to przed premierą z zupełnie innym miksem, w chuj więcej energii i dynamiki miał ten numer.
Edit. Albo to nie miks, Seba nagrał to od nowa w porównaniu z. Tym co słyszałem. Fuck
pokaz linka bo wszyscy o tym pierdola a jak sluchalem godzine temu jakis snippet z youtuba to brzmialo to identycznie
zwracam honor
Awatar użytkownika
Karkovsky

Post autor: Karkovsky »

Kurcze trochę wolałem wersję Życia które znam ze snippetu. :dunno:
Póki co nawet dobrze nie przesłuchałem płyty, ale myślę, że to najlepsza płyta Sebka po polsku z racji tego, że najbardziej dopracowana. Może ZL3 miało lepsze kawałki, ale jakościowo była chujnia.
DODA DZWOŃ PO TE KURWA TEKSTY
Ktn

Post autor: Ktn »

Co on zrobił z Algeciras ja pierdole. Najgorzej wydane 7 dych w życiu, zulowi w Berlinie wolałbym rzucić
Awatar użytkownika
Jose
Brak Kultury

Post autor: Jose »

cyniu pisze: 16 lip 2021, 10:59 Sentino się skończył przez tą niedbałość, zaraz wszyscy o nim zapomną. No może poza 15 osobami na forum.
200k słuchaczy w miesiącu na spotku
2rzyn pisze: 20 sty 2024, 9:32 Dlaczego Tede Królem Jest
Awatar użytkownika
scam_sakawa

Post autor: scam_sakawa »

Ok, moja teza jest inwalidą.
Wszystkie moje posty są wyłącznie fikcją literacką i nie mają żadnego pokrycia w rzeczywistości.
Awatar użytkownika
moshe

Post autor: moshe »

katujecie te snippety w gownojakosci, puszczane z kolumn i potem nagrane telefonem, to sie nie dziwcie ze pozniej 'czysty' kawalek bedzie brzmial 'gorzej' lub bedzie z mniejszym 'pierdolnieciem' na waszych sluchawkach z aliekspress za 20 zl

https://www.youtube.com/watch?v=EqNQ65v-SRU - to jest ten slynny snippet?

no kurwa blagam, z plyty brzmi sto razy lepiej, ogolnie jak na standardy sebka kawalek jest dopracowany

rozowy pyl z kolei do dupy fest bo obie sciezki na zwrotkach sa mniej wiecej tak samo glosne

rio faktycznie dziwne, ale pewnie zaraz fanboje powiedza ze to wizja artystyczna

imo i tak pod wzgledem mix/master to jest bardzo rowny projekt, tak jak i czary mary
crooger15

Post autor: crooger15 »

moshe pisze: 16 lip 2021, 11:57 rozowy pyl z kolei do dupy fest bo obie sciezki na zwrotkach sa mniej wiecej tak samo glosne
zgadzam się, ogólnie Teka ma jakąś tendencje do nieścinania niskich częstotliwości w wokalach (co jest powszechną techniką), a u Sebka przez to ten niski wokal zaczyna "buczeć". Poza tym wokal często jest za głośno.
Awatar użytkownika
exyou
Zbanowany

Post autor: exyou »

jak usłyszałem Algeciras to myślałem że jebne, ale tak poza tym to przecież jego najlepsza płyta w tym roku, dobrze się tego słucha.
Awatar użytkownika
ART

Post autor: ART »

nie no kurwa ten mix to dla beki chyba jest po prostu tak robiony chujowo, nie widze innej opcji np w r2k

o chuj z tym algeciras chodzi hahahahahahahah :bowdown: :bowdown: brzmi jak parodia tego co z klipem bylo
jest modelką z instagrama
co z nią zrobię to już nie jest twoja sprawa

rym| last.fm
PerrierLaPadite

Post autor: PerrierLaPadite »

Jose pisze: 16 lip 2021, 11:39
cyniu pisze: 16 lip 2021, 10:59 Sentino się skończył przez tą niedbałość, zaraz wszyscy o nim zapomną. No może poza 15 osobami na forum.
200k słuchaczy w miesiącu na spotku
Unikalnych słuchaczy? Czy 200k odtworzeń?

Dodano po 4 minutach 38 sekundach:
moshe pisze: 16 lip 2021, 11:57 katujecie te snippety w gownojakosci, puszczane z kolumn i potem nagrane telefonem, to sie nie dziwcie ze pozniej 'czysty' kawalek bedzie brzmial 'gorzej' lub bedzie z mniejszym 'pierdolnieciem' na waszych sluchawkach z aliekspress za 20 zl

https://www.youtube.com/watch?v=EqNQ65v-SRU - to jest ten slynny snippet?

no kurwa blagam, z plyty brzmi sto razy lepiej, ogolnie jak na standardy sebka kawalek jest dopracowany

rozowy pyl z kolei do dupy fest bo obie sciezki na zwrotkach sa mniej wiecej tak samo glosne

rio faktycznie dziwne, ale pewnie zaraz fanboje powiedza ze to wizja artystyczna

imo i tak pod wzgledem mix/master to jest bardzo rowny projekt, tak jak i czary mary
Puściłem sobie wczoraj na głośnikach z lapka Algeciras - myślę, no coś chujowo te zwrotki brzmią. Później sobie puściłem na słuchawkach - najpierw na bezprzewodowych zwykłych JBL, później na kablu na Denonach - no to samo, refren jeszcze jako tako ale zwrotka masakra.

Dzisiaj jadę autem, odpalam to samo najpierw przez bluetooth, później na aux (głośniki Harman Kardon) - kurwa to samo. W chacie na głośniku Geneva to samo. W aucie starych na głośnikach Bang Olufsen - to samo.

No proszę cię, tam co drugi kawałek jest w innej głośności, mix/master spierdolone po całości, a to Algeciras to kurwa jakiś total.

Twoim zdaniem Algeciras w wydaniu płytowym nadaje się do puszczenia w radio na jakiejś liście przebojów?

edit: 13:01 --> no kurwa teraz sobie puszczam na słuchawkach przez Tidala (głośność ustawiona na maxa) najpierw Rio --> coś tam słychać, głośność ok. Po czym puszczam La Linea i mi prawie uszy eksplodowały (nie zmieniałem głośności)
ODPOWIEDZ