Belmondawg - Hu$tle A$ U$ual (2021)

Kategoria poświęcona albumom.

Moderatorzy: Jose, oldschool

Awatar użytkownika
oldschool
Moderator

Re: Belmondawg - Hu$tle A$ U$ual (2021)

Post autor: oldschool »

OmarStooleyman pisze: 30 cze 2021, 10:18 Ktoś podrzuci linkiem tego utworu nagrywanego wraz z innymi mieszkańcami trójmiasta tak z 2011? Kompletnie zapomniałem nazwy tego utworu.
Karwan jest z Ostrołęki, a 2sty i Kot Kuler z Warszawy jak coś :D
Ona mnie pyta skąd woń tej esencji
To zbita kula spod kutasencji
Awatar użytkownika
OmarStooleyman

Post autor: OmarStooleyman »

oldschool pisze: 30 cze 2021, 12:01 Karwan jest z Ostrołęki, a 2sty i Kot Kuler z Warszawy jak coś
Miałem przebłyski z pamięci, że nagrywali coś przy hałdach węgla i myślałem, że było to kręcone w Gdyni, ale dzięki za sprostowanie
moxxi

Post autor: moxxi »

No bo tak było w ujęciach z Belmondawg
Biorę pałe i załatwiam nocą sprawe
kshaq pisze: 26 paź 2020, 19:53 Jeżeli te kilka straconych lat było potrzebne, żeby młodzi w tym kraju zaczęli walczyć o swoją wolność, to I ain't even mad.
Awatar użytkownika
Bolo

Post autor: Bolo »

OmarStooleyman pisze: 30 cze 2021, 15:21
oldschool pisze: 30 cze 2021, 12:01 Karwan jest z Ostrołęki, a 2sty i Kot Kuler z Warszawy jak coś
Miałem przebłyski z pamięci, że nagrywali coś przy hałdach węgla i myślałem, że było to kręcone w Gdyni, ale dzięki za sprostowanie

Gdyby było w Gdyni kręcone to byłyby to hałdy gowna, pozdrawiam.
Wygrzeszam Cię, mordzia.
wst

Post autor: wst »

Potwierdzam.
Awatar użytkownika
mario995

Post autor: mario995 »

ART pisze: 30 cze 2021, 11:01 Ostatnio przed spaniem tak sobie myślałem troche. I doszedłem do wniosku, że jeśli miałbym taką moc, taką kurewską, że mógłbym zrobić co chcę, z kim chce, to chyba spierdoliłbym Belmondowi życie(no offence). Zrobiłbym mu cos takiego, żeby pozniej znowu mógł handlowac mefedronem i o tym nawijać. Albo przekupiłbym jakąś dupe, żeby go wzięła na melanż. Troche egoistyczne, ale kto by nie chciał hustlerskiego/przewózkowego Belmonda?
Nie zgodzę się. Dla mnie to mógłby nawet nie rapować w ogóle, ale do takiego stylu życia wracać nie powinien. Przecież jego krańcowe przećpane zwrotki i cały okres Mobbyn z GSP to był już jeden wielki zjazd i zwrotki z generatora. Patrząc po raperach to dragi dobrze działają na twórczość tylko przez pewien czas. Potem jest jeden wielki zjazd i gówno ( coś jak Eminem, który w sztosie nagrał MMLP i TES, ale Encore, gdzie już lot dragowy był za wysoki było po prostu słabe dla większości słuchaczy )
A na samego Belmondziaka aż żal było patrzeć, ciągle odklejony. Tak sobie myślę, że może paradoksalnie ta afera z Rafalalą ostatecznie wyjdzie mu na plus życiowo. I szczerze wywalone w rap. Szkoda by było, gdyby skończył w stylu Zioła lub podobnie.
Awatar użytkownika
koniec
bruh bruh

Post autor: koniec »

ale to nie było tak, że on cały czas ćpał za czasów mobbyn z gsp i akcja z rafalalą była kulminacją, tylko właśnie wtedy miał bardziej ogarnięty okres i akcja z nią była zjazdem, tuż przed nią przez dłuższy czas był czysty
Awatar użytkownika
mario995

Post autor: mario995 »

^ Mogło tak być. Być może za mocno generalizuje, ale wydaje mi się, że w otoczeniu GSP i podobnych to on by się nigdy nie ogarnął tak do końca
oyche

Post autor: oyche »

nie wiem jak spotify, ale na yt juz jest
Awatar użytkownika
xzakuux

Post autor: xzakuux »

Na spoti nadal brak
XVX
Awatar użytkownika
marco_pantani

Post autor: marco_pantani »

warto wspomnieć, że słuchacze Belmondo z 2014 czy 2015 roku mają dziś po 24-30 lat i to, że mogą posłuchać Młodego G w nowym stylu to pewien powiew świeżości. Oskarki i Juleczki kojarzą go z Rafalali i DZIEŃ DOBRY, hihi.
Belmondo składał zajebiste rymy o hustlerce, ruchaniu, ćpaniu, chlaniu, ale może powrót do korzeni to dla niego reset, na który każdy czekał, a przede wszystkim on sam. widać, że bardziej profesjonalnie podchodzi do tego wszystkiego.

ta jego formuła buhaja też się trochę wyczerpała przez te wszystkie przypały i dobrze, że gość się nie wyhuśtał, bo psycha mogła mu zrobić sitting.

też uważam, że powoli trap się kończy. myślę, że raperzy zaczną powoli kombinować z nowymi bitami, drill w Polsce praktycznie nie istnieje, więc zostaje typowy truskul, jakieś eksperymentalne bity albo dogrywanie się jak Belmondziak na jakichś poprockowych brzmieniach

mam tak, jak szanowny użytkownik @OmarStooleyman. Też odpalam co jakiś czas SCiB i stare kawałki Bałagana, Belmonda i Sentino, żeby myślami wrócić do tamtych czasów. część tekstów jest dziś krindżowa w chuj, ale nadrabiają chłopaki charyzmą, pewnością siebie i fajnie składanymi rymami
zwracam honor
Awatar użytkownika
panbyku

Post autor: panbyku »

wzruszyła mnie ta płytka, bez kitu

Gdynia!
niech błogosławiona będzie moja tratwa (ś m r e)
diego

Post autor: diego »

szkoda ze pappardelle tez spadlo ze spotify :(
Awatar użytkownika
stratemirat

Post autor: stratemirat »

W sumie to Pappardelle było na jakimś dość rozpoznawalnym samplu więc się nie dziwię
Awatar użytkownika
Krynew

Post autor: Krynew »

EPka wróciła na Spotka, Papardelle i PSWIS zremixowane, więc chyba rozbiło się o sample oryginalnych produkcjach
Kocham, pozdrawiam
Suseł
PRZEPROŚCIE MEZO

Post autor: Suseł »

Szkoda, że nie dopilnowali formalności z samplami, bo albumowa wersja Expo > remixy.
Kupię UNDADASEA – Undaground Mixtape
Awatar użytkownika
SupBear

Post autor: SupBear »

ale ziew to CD :lol:
ebismolarek pisze: 20 maja 2021, 11:44 Chłopaku idź słuchać pihuja i nie zawracaj gitary sicarios
Awatar użytkownika
Jaayu

Post autor: Jaayu »

PSWIS w remiksie eproma :bowdown: w ogole calkiem fajna plytka, ja juz nie liczylem na zadna hustlerke ani nic
You got opps, ain't you?
No, we ain't all angels
Awatar użytkownika
many-s

Post autor: many-s »

Zastanawiałem się w jakim stylu płytę nagra Blemondo po licznych skandalach. Wrócił do korzeni i wyszło wiarygodnie, bez flexu. Followupy brzmią jak A Tribe Called Quest z czasów Midnight Marauders i ogólnie jakieś wygrzewy ala Jay Dee czy Madlibowe (?).

Drugą osobą, której powrót mnie ciekawi, jest Przemek Ferguson. Nie że uważam go za jakiegoś spektakularnego MC tylko ciekaw jestem o czym będzie nawijał po odwyku.
Awatar użytkownika
DoubleB

Post autor: DoubleB »

HAU dobrze brzmi, fajnie siada, nie patrzę już na nią przez pryzmat poprzedniej twórczości Belmondo, ogółem dla mnie Belmondo już nie żyje, powstał Belmondawg w innym stylu, jednakże również zajebistym
ODPOWIEDZ